Maso po francouzsku
Potřebné ingredience
kuřecí prsa asi 1 kg (můžou být i vepřové kotlety), kečup (může být i ostrý), cibule, asi 40 dkg strouhaného eidamu, jedna majolka ve sklenici
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Naskládáme do pekáčku. Pokapeme kečupem, zakryjeme vrstvou cibule, pak vrstva strouhaného eidamu a celé…
Tatranské kuře
Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 lžička solamylu, 1 lžíce worchestru, 2 lžíce sojovky, 1 lžička sladké papriky, sůl - to jsou suroviny na směs.
strouhaný eidam, cibule, žampiony, šunka, bramboráčky
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a smícháme se surovinami na směs a necháme přes noc uležet.
Druhý den na oleji osmahneme cibuli, přidáme směs a čerstvé žampiony a podusíme.…
Čínské placičky
Potřebné ingredience
1/2 kg masa( kuřecí, králičí, vepřové)
2 vejce
1 lžíce sojovky
1 lžíce worchestru
3 lžíce solamylu
4 lžíce oleje
1/2 lžičky pepře
1 lžička kari
1 lžička soli
2 menší cibule
Postup přípravy
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky a všechno smícháme. Necháme rozležet v chladu minimálně přes noc, ale lepší je nechat déle. Pečeme na rozpáleném oleji do zlatova.Podáváme s…