Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Se srdíčkem

Se srdíčkem

Potřebné ingredience

světlý korpus, tvarohový krém s jahodami a ananasem, hmota od Arielll

Postup přípravy

Zase mě zlákala fialovo-zelená kombinace, mám nové formičky, koukněte u detailní fotky
Tvarohový krém:
Smíchala jsem dva tvarohy ve vaničce, jeden tučný a jeden odtučněný,…

Zobrazit více...
DORTY
Kufr

Kufr

Potřebné ingredience

tentokrát má úplně původní klasika (mramorový, paříž, banány...) hmota arielllka, pečeno dvakrát ve hlubokém plechu.

Postup přípravy

6200g čisté váhy, nebylo to složité jako spíš zdlouhavé...
Dort je na rozloučení s manželským párem, který se stěhuje do Prahy.

Zobrazit více...
DORTY
Rybičkový bleskový

Rybičkový bleskový

Potřebné ingredience

Světlý korpus, jahodový krém, hmota K2, ozdůbky

Postup přípravy

rybičky a hvězdice jsou z formičky

Zobrazit více...
DORTY
Gramofon pro tátu

Gramofon pro tátu

Potřebné ingredience

oříškový korpus, krém čokoládovo-kapučínový, marmeláda

Postup přípravy

Nemohla jsem najít černou gelovku, bylo to k vzteku a pláči... do toho kakao, které nebarví...
nakonec jsem něco namíchala, aspoň že tak...

Zobrazit více...
DORTY
Rychlovka

Rychlovka

Potřebné ingredience

mramorový korpus, pařížský krém a karamelový krém (ve šlehačce rozpustíte mléčné karamely (cca 200g na jednu šlehačku-dost dobrý, ale relativně sladký)

Postup přípravy

Je to dort, který byl v úterý objednán mými rodiči pro souseda ke 40 , měl na něm být Mig 21, pak bylo upřesněno, že ne MIG, ale Grippen, pak byla objednávka zrušena a včera večer…

Zobrazit více...
DORTY
Pro sousedky maminku

Pro sousedky maminku

Potřebné ingredience

ořechový korpus, krém z bílé čokolády, ořechy v karamelu, marcipán od Arielll, 2100g

Postup přípravy

vyzkoušela jsem poprvé dárek od švagrové, vypichovač na gerbery... díky, Jani!

Zobrazit více...
DORTY
Vlčí mák

Vlčí mák

Potřebné ingredience

takže patchwork v akci, pro nezasvěcené, patchwork se říká těm vykrajovátkám, kterými jsem dělala vlčí mák, díky Zuzce (zuzaa), ta mi na dálku popisovala, jak to vypadá na instruktážním videu. Květ je plastický. korpus můj, tmavý a světlý, skládání po brněnsku (viz fotka v postupu), krém čokoládový, potahová hmota od Arielll, barvičky...

Postup přípravy

postup výroby máku:
Obtiskla jsem si kytičku na hmotu doprostřed dortu. Pak jsem vykrájela všechny její části (vykrajovačku jsem potírala prstem obaleným Solamylem), dost se…

Zobrazit více...
DORTY
Vlastňáček

Vlastňáček

Potřebné ingredience

kakaový korpus ze čtyř vajec, dva tvarohy, jedno máslo, moučkový cukr, kompotované višně, griotka, potahová hmota K2 a mléčný marcipán na ozdoby, 24cm v průměru, 2980g

Postup přípravy

Upečeme koprus a rozřízneme ho na 4 části s tím, že vrchní a spodní část budou jen slabounké.
Naspod položíme plát, slabě potřeme krémem a na něj klademe soustředné kruhy,…

Zobrazit více...
DORTY
Osvěženíčko pro bráchu

Osvěženíčko pro bráchu

Potřebné ingredience

2x korpus 20cm, mojito krém, pařížský krém, marmeláda, želatina, hmota, lahvinka...

Postup přípravy

Za inspiraci díky Sabině a Janině, jejich lahvodorty mě přesvědčily se do něčeho podobného pustit. Dort jsem měla docela dobře vymyšlený, ale postupně se mé nápady měnily v…

Zobrazit více...
DORTY
Bible

Bible

Potřebné ingredience

mramorový korpus, čokoládový a višňový krém, čokohmota

Postup přípravy

kniha není vůbec složitá záležitost! Na vychlazeném korpusu potáhneme nejdříve bílá místa na bocích (listy papíru), pak celou knihu zabalíme do desek. Reliéf jsem tvořila…

Zobrazit více...

Kategorie