Vlastňáček

Potřebné ingredience
kakaový korpus ze čtyř vajec, dva tvarohy, jedno máslo, moučkový cukr, kompotované višně, griotka, potahová hmota K2 a mléčný marcipán na ozdoby,
24cm v průměru, 2980g
Postup přípravy
Naspod položíme plát, slabě potřeme krémem a na něj klademe soustředné kruhy, které jsme si vykrojili ze silnějších plátů (vždy ob jeden). Zaplníme mezery krémem a opakujeme na střídačku. Nakonec přiklopíme "víkem" z poslední části. Potřeme slabě krémem zvenku a zdobíme.
Inspirovala jsem se na poslední chvíli na internetu, dort má pod potahem z K2 potrhaný jiný potah, v té chvíli měl být ještě starorůžový;) s velkými růžičkami. Zachránila mě hmota K2, nemusela jsem si nic vyrábět, jen jsem ji zpracovala a vyválela. Když už byl dort bílý, napadlo mě udělat jeden z dortů, které mám uložené ve složce pro inspiraci.

*

**

vykrojená mezikruží na slabě potřeném spodku dortu

vyplníme krémem

a opakujeme (ideální je mít dort v rozevírací formě, dokud neztuhne) POté ještě jednou opakujeme (pokud chceme a máme -li dostatek krému, uděláme ještě čtvrté patro, my obvykle zbytky sníme.)

přiklopíme a necháme vychladnout, tím dort ztuhne a můžeme zvenku pomazat a dále zdobit

a takto nějak by měl vypadat na řezu, akorát krém bude s kousky višní...

bok

**

řez, dort byl v teple, proto je řez takový pomačkaný...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















































































































































































































































































![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


















