Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná buchta s jablkovým rosolem

Výborná buchta s jablkovým rosolem

Potřebné ingredience

na těsto: 3 vejce, 25dkg cukru, 10 lžic oleje, 40 dkg pol. mouky, 1 kypřící prášek, 3 dcl perlivé vody ( dala jsem obyč. vodu) na rosol: 1/2 l jablečného moštu nebo džusu můžeme naředit trochu vodou, 2 vanilkové pudinky, 3 větší jablka, cukr dle chuti a kyselosti jablek( nedávala jsem vůbec)

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, pak mouku s kypř. práškem a nakonec vodu. Nalijeme na vyšší plech a upečeme. V době pečení si z moštu a pudinkových…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
švestky ve vlastní šťávě - jako polotovar na koláče, do rýžového nákypu atd. i jen tak k jídlu

švestky ve vlastní šťávě - jako polotovar na koláče,…

Potřebné ingredience

švestky omyjeme, dloupene a zrovna mačkáme vnitřní stranou dolů do sklenic, pokud jsou kyselejší můžeme přidat lžíci cukru a můžeme dát taky lžíci vody...já nedávám. Sterilujeme na 85 stupňů cca 25 min. Vydrží dva roky. Dávám víčka s červenou gumičkou... Foto doplním...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý - nekynutý koláč - švestkový

Kynutý - nekynutý koláč - švestkový

Potřebné ingredience

2 a 1/2 hrnku ( 1 hrnek 250ml) hl. mouky, 10 lžic rozpuštěné hery, nebo másla( je to asi 10 dkg nerozpuštěné), 1 vejce, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 10 lžic mléka, špetka soli, drobenka, ovoce Drobenka: 1/2 malého hrníčku pol. mouky, 1/2 hrníčku cukru, 1/2 hrníčku kokosu, cca 5 lžic másla , místo kokosu můžete dát oříšky, nebo obyč. drobenku....

Postup přípravy

Z mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek, pak zamícháme všechny ostatní suroviny, vznikne docela tužší těsto, které rozprostřeme na vymazaný plech, poklademe hustě ovocem,…

Zobrazit více...
DORTY
Inspirace na dorty a postupy figurek

Inspirace na dorty a postupy figurek

Potřebné ingredience

Našla jsem na picasu, jsou to španělské časopisy, možná to tu už je a budu se opakovat, dala jsem to i do návodů.....Fungující odkazy dám do komentářů. Jsou tam i odkazy na postupy na porcelánové figurky, které se dají také použít na modelování postaviček. Tak třeba ještě někdo o tom neví a pomůže mu to

Postup přípravy

http://picasaweb.google.com/dorianna12
http://picasaweb.google.com/sissyjacinto
http://picasaweb.google.com/todo.fiestas.lety
http://picasaweb.google.com/pilarcira2007…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché kokosové řezy - rychlé a hlavně dobré!!!

Jednoduché kokosové řezy - rychlé a hlavně dobré!!!

Potřebné ingredience

2 hrnky ( 1 hrnek - 250 ml) hladké mouky, 1 vrchovatý hrnek strouhané ho kokosu, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka Čokoládová poleva a kokos na posypání

Postup přípravy

Recept mi přišel mailem, trochu jsem si ho upravila... 3 vejce ušlehat s cukrem a van. cukrem do pěny a postupně přidat vše ostatní. Vylít na vyšší plech a péct na 180 stupňů asi…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Borůvky ve vlastní šťávě

Borůvky ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

na 1 kg borůvek 20 dkg cukru

Postup přípravy

Borůvky promíchat s cukrem, dát do sklenic a nechat 24 hodin stát. Borůvky pustí šťávu a slehnou. Druhý den doplníme z jiné sklenice, aby byly všechny sklenice opět plné,…

Zobrazit více...
DORTY
Moc dobrý korpus a výborný jahodový krém

Moc dobrý korpus a výborný jahodový krém

Potřebné ingredience

Dort vzhledově nic moc, růžičky jsou tentokrát koupené, ale ten krém stojí za to vyzkoušet, pokud ještě neznáte!!! Korpus: 200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr Ušleháme celá vejce s cukrem do opravdu husté pěny, postupně přidáme ostatní suroviny. Piškot je moc dobrý a opravdu nadýchaný...

Postup přípravy

Jahodový krém: 500g čerstvých, nebo mražených povolených jahod, 1 vanilkový pudinkový prášek. 1 máslo, cukr moučka dle chuti
Jahody rozmixujeme, dáme nejlépe do hrnce na mléko…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketka - rychlá a moc dobrá

Cuketka - rychlá a moc dobrá

Potřebné ingredience

45 dkg pol. mouky, 1 prášek do perníku, 1/2 prášku do pečiva, 24 dkg cukru, 1 van. cukr, 3 lžíce kakaa, 1 čokoládový pudinkový prášek ( nemusí být), 2 dcl oleje, 1 dcl mléka nebo vody, 1 lžička skořice, 60 dkg nastrouhané cukety bez semínek, půl hrnku kokosu nebo ořechů ( nemusí být), rozinky namočené v rumu ( kdo má rád, já nedávám), čokoládovou polevu a kokos nebo strouhané ořechy na posypání ( nemusí být)

Postup přípravy

Smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ostatní a vypracujeme těsto hustotou asi jako na perník. Vlijeme na pekáč a pečeme na 180 stupňů cca 45 min, dle trouby. Buchta je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová pomazánka na topinky dle Petry B. (Gitty) ID 29074

Cuketová pomazánka na topinky dle Petry B. (Gitty) ID…

Potřebné ingredience

Přidala jsem ještě umleé zelené papriky, oloupaná rajčata, bobkový list, mleté nové koření a mletý pepř. Bude dobrá nejen na topinky, ale i na těstoviny a pod maso. Petro díky za recept!

ZAVAŘENINY
Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

rajčata a to je vše

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, oloupeme, nebo nemusíme, pokud to máme třeba na rajskou a stejně ji cedíme přes sítko. Naskládáme do skleniček, hodně to utlačíme, zavíčkujeme a sterilujueme.…

Zobrazit více...

Kategorie