Zobrazit přihlášovací formulář

Sbírka ve spolupráci s občanským sdružením Život dětem


Sbírka ve spolupráci s občanským sdružením Život dětem

Honzík potřebuje speciální cyklokočárek, pomozte společně s námi libovolnou částkou

Vaše finanční příspěvky můžete přidat do dobrovolné aukce

Přečtěte si dopis rodičů, kteří nás tímto žádají o pomoc.

Honzík se narodil předčasně ve 29. týdnu těhotenství a krátce po narození prodělal těžkou sepsi. Nyní je jeho diagnóza-oboustranně hemiparetická forma DMO s větším vyjádřením na dolních končetinách s levostrannou prevalencí. Je držitelem průkazu ZTP. Dosud sám nechodí, dokáže lézt pouze po kolínkách. Po psychické stránce jde vývoj Honzíka stále kupředu, za to jsme nesmírně vděční….

V současné době Honzíka přepravujeme na invalidním vozíčku, pořízením cyklokočárku bychom vyřešili přepravu syna v zimním období, což je s pomocí invalidního vozíčku velmi obtížné. Co je však pro Honzíka nejvýznamnější , cyklokočárek se dá také použít pro sportovní aktivity, které by Honzíka moc potěšili a udělali mu radost. Honzík by s námi mohl jezdit na výlety a poznávat svět také z jiného pohledu . Nyní jsme se synem vzhledem k jeho postižení velmi omezeni a nemůžeme mu bohužel dopřát ani část z aktivit zdravích dětí. Do běžné sedačky, která se připevňuje na kolo, se již Honzík po fyzické stránce nevejde a je z toho smutný. Jedinou variantou jak synovi pomoci je zakoupení cyklokočárku, který je uzpůsoben pro přepravu postižených dětí.

Honzík je náš poklad, snažíme se pro něj udělat maximum, co je v našich možnostech a silách, abychom mu život alespoň částečně zpříjemnili …. Bohužel částku ve výši 30 400,- Kč, kterou potřebujeme na zakoupení cyklokočárku nemáme, je smutné, že nemáme ani možnost jak ji ušetřit. Možnosti přispění pojišťovny využít již nemůžeme, protože jsme je vyčerpali na jiné nezbytné pomůcky pro Honzíka. Obrátili jsme se tedy na Městský úřad, který nám přislíbil uhradit 50% z pořizovací hodnoty cyklokočárku Benecykl Kozlík Handi Ski Turist tzn. 15 200,- Kč, stále nám však zbývá Sportovnímu klubu vozíčkářů Frýdek-Místek, který je dodavatelem cyklokočárku doplatit částku ve výši 15 200,- Kč. Moc Vás prosíme, pomožte nám s pořízením cyklokočárku. Budeme Vám za pomoc Honzíkovi moc vděční.

Lenka Walová

Havířov - Město

Na cyklokočárek potřebujeme získat 15 200 Kč

Připojte se s námi do sbírky pro Honzíka. Vaše příspěvky prosíme, zasílejte na účet občanského sdružení Život dětem číslo 83297339/0800 pod variabilním symbolem 3232. Celý výtěžek bude věnován na zakoupení cyklokočárku.

Srdečně děkujeme za Vaši laskavou podporu malého Honzíka

 

 

Kategorie