Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Holanský řízek

Holanský řízek

Potřebné ingredience

sůl pepř mletý 100 ml mléko 1 hrst petrželka plocholistá 200 g sýr gouda hrubě strouhaný 600 g mleté maso - vepřové ingredience na trojobal mouka, vejce, strouhanka olej na smažení

Postup přípravy

Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s mlékem dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petržel a trošku osolíme,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na paprice z paprik

Kuře na paprice z paprik

Potřebné ingredience

Kuřecí špalíčky nebo stehna 4 střední cibule 5 červených paprik 20g másla Sůl Kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Cibuli,papriky očistíme, nakrájíme na proužky, dáme s máslem do pekáče nebo zapékací mísy, poklademe osoleným kuřecím masem a dáme péct, přiklopené asi na 50min na 200,po té…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Potřebné ingredience

uvařené brambory co zbyly ze včerejšího oběda (opravdu jsou lepší včerejší šunka nebo anglická na nudličky vajíčko strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme brambory dozlatova, pak přidáme šunku nebo anglickou na nudličky, nebo oboje, ještě chvíli opékáme, pak zalijeme rozšlehaným vajíčkem se solí a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pasticcio - řecké lasagne

Pasticcio - řecké lasagne

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (vepřové nebo hovězí nebo mix) * 1 velká cibule * 3 stroužky česneku * lžíce protlaku * bobkový list * oregano 1 lžička * mletá paprika 1 lžíce * půl lžičky skořice * rajčata v plechovce * 1 kostka hovězího bujonu * červené víno (nemusí být) ***** 750 ml mléka * máslo 50 g * 4 lžíce mouky * 100 g ementálu (originálně patří gruyere) * sůl, pepř, muškátový oříšek **** 300 g makarony (bucatini, kolínka, penne) * 200 g balkánského sýra nebo fety (stačí i míň) * 2 vejce * lžička tymiánu **** parmazán 40 g

Postup přípravy

na omáčku - opečeme na oleji cibuli, potom česnek, protlak a přidáme maso, opékáme cca 5 minut. potom posypeme paprikou, oreganem a skořicí, přidáme bobkový list. v této chvíli je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Valentýnská srdíčka

Valentýnská srdíčka

Potřebné ingredience

1rozválené listové těsto 1 tvaroh v alobalu 1 žloutek vanilkový cukr moučkové sladidlo jahody sušené mrazem (Ve videu jsou použity jahody od značky Mixit, ale já jsem měla jiné, tak je to jedno.) vajíčko na potření

Postup přípravy

Z těsta si vykrájíme srdíčka. My jsme plát těsta, když do něj nešla už vykrajovat srdíčka, ještě zpracovaly, a pár srdíček z něj ještě vyšlo a z úplného zbytku jsme udělaly dvě…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Nadýchané lívance

Nadýchané lívance

Potřebné ingredience

1 šálek hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 špetka soli 2 lžíce cukru 300 ml mléka 1 lžíce oleje 1 vejce

Postup přípravy

V misce smíchej sypké suroviny mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr. V druhé misce vyšlehej vejce do pěny přidej mléko nakonec olej, po té postupně v míchej sypkou směs. …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Potřebné ingredience

1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření OMÁČKA 8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.

Postup přípravy

Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BURUNDI SNACK

BURUNDI SNACK

Potřebné ingredience

K burundy snacku neboli pochutině z afriky potřebuje pouze cibuli, banan a fazole. Pokud chcete být jako elita v burundi dáte si k tomu ještě zelí. Podle barvy zelí se pozná v burndy jak bohatý jste, pokud mate bílé je jasné, že vlastníte víc jak dvě kozy a pakoně, pokud červené máte velké bohatství. Burundy snack si můžete dát kdykoliv.

Postup přípravy

Kápnete pár kapek oleje a dáte smažit cibuli, až bude cibule měkká přidáte banán a fazole, nechte par minut nechat všechny chutě pracovat aby z toho vzniknul kvalitní burundy…

Zobrazit více...

Kategorie