Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

konec kojení :)

0.0
konec kojení :)

Postup

Milé maminky, jestli patříte do té skupiny jako já (což je skupina, která kojí děťátko tak dlouho jak jen to jde....) tak mám pro vás recept/radu, jak odnaučit děťátko kojení.

Moje Elinka byla dosti fixovaná na mlíku. Nejdříve jsem úplně odbourala denní kojení a malou jsem kojila jen v 5.ráno a pak večer, než šla spát. Do 1,5 roku se mi budila každé 2.hodiny v noci na mlíko.....pak už jsem si řekla dost (chci se už taky konečně vyspat) a řekla jsem, že mlíčko v noci není, že až ráno...vydržela to do 5ti do rána.....a opravdu se interval prodlužoval, teď už mi spí malá do 7-8.hod. :)

Elince bylo 26.měsíců, když jsem si řekla: dnes už dost....jsi velká holčička, jíš sama, krásně mluvíš......dneska piješ naposledy a pak už mlíčko nebude.....maminku bolí prsa a mlíčko je nemocný.
Malou jsem tedy naposledy nakojila a hned jsem si šla natřít prsa fialkou....musím podotknout, že to vypadalo legračně a jen jsem si říkala, aby se mi něco např.v autě nestalo, že kdyby mě vezli do nemocnice, tak by se asi smíchy potrhali. Fialka na prsou držela :) občas jsem si je musela natřít kvůli malé, protože chtěla vidět jak je mlíčko nemocné a chtěla prsa hladit, aby se uzdravily...chudinka moje závislá.... netrvalo ani týden a Eli nemá potřebu se přisát. Jo, je pravda, že se chce podívat, zda je mlíčko nemocný....ale to čistě jen ze zvědavosti.....Nečekala jsem, že to projde tak hladce a všem doporučuji to zkusit!!!!

držím všem palečky........

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Dendulik 11. 2. 2010, 13:14
Já kojila první (child6)do 13měsíců,pak ze zdravotních důvodů jsem musela přestat ze dne na den.Reakce nebyla žádná,vše v pohodě :-)Ale za to (child5)mi ve dvou letech prokřičel čtrnáct dní,kojila jem po 20nimutách přez den a po 30minutách v noci 8-| 8-| 8-|Přesně na jeho druhé narozeniny jsem řekla není.Tet zase kojím nejmladší (child6)Adélce je 26 měsíců,závislák cucá také pořád ;-) ;-)Na jednu stranu bych přestat chtěla ale na druhou ještě nejsem připravená.Když přiběhne a řekne"míko prosím" (smich) (smich) (smich)a nahodí svůj lišácký kukuč,tak mě to zlomí (pusa) (pusa)
andrina 9. 10. 2009, 23:15
Verunce je 25 měsíců a taky pořád ještě kojíme, ale už jen ráno po probuzení a v poledne na usnutí. Ostatní kojení se mi podařilo odbourat nedávno úplně nechtěně, sprchovaly jsme se spolu a Verunka se přisála k namydlenému prsu, začala prskat a křičet blééé a už pak víc nechtěla se slovy, že tam mám "mejmino"(mýdlo). Jinak moje kamarádka má dvouletou holčičku a půlročního chlapečka a kojí oba dva zároveň. Přiznávám, že když pak kojíme obě dvě najednou, tak je to trošku úsměvné. Ale vztah, který díky kojením vznikne mezi matkou a dítětem, je k nezaplacení.
Biblinka 9. 10. 2009, 19:13
Já skončila s kojením, když bylo synovi rovné 2 roky. Prostě jsem si zalepila bradavky náplastí a taky jsem řekla, že mám bolest. Jednu noc brečel, jak chtěl pít, ale druhou noc už spal celou a od té doby pořád. (child5) (Y) (Y)
Ajen9 25. 8. 2009, 22:14
Moje přísavka cucal, ikdyž už mlíčko nebylo :-$zjistila jsem to asi po týdnu,že už nic neodstříkám,ale to nic neměnilo na tom,že cucat potřeboval u každého uspávání.Sloužila jsem mu místo cumlíčku.Netrvalo to dlouho,protože jsem následně porodila druhé (child6) a pak už mlíčko zase teklo.Ani odloučení po dobu co jsem byla v porodnici nepomohlo a pak jsem je měla přisáté u prsa oba..Bylo těžké vysvětlit dvouletému,že už je mlíčko jen pro mimi.Hlídala jsem,aby malé něco zůstalo a uspávání bylo opravdu náročné..Pomohlo až očkování v 2,5 letech na které jsem ho připravovala a po něm už byl velký kluk a mlíčko jsme přenechali miminku.V noci při probuzeni jsem si ještě odskočila potřít bradavku chilli,abych ho ujistila,že už je to bléé a byl klid a i teď,kdy malé byl rok a staršího pokouším jestli si nechce cucnout -jen ukáže na ruku ,kde byl očkovaný a řekne,že mlíčko je bléé..
Janca333 23. 8. 2009, 21:09
Tak přesně jsme se odnaučili i my ve 23 měs (Y) Ze dne na den, maminka měla prostě bebíčko (fialové) :-D (H) Pár dnů jsem mu musela bebíčko ukazovat a on mi to pofoukal. Za týden už si ani nevzpomněl. Takže taky můžu ostatním doporučit |:o) |:o) |:o)
mildum 24. 8. 2009, 8:15
@Janca333 ;-) ;-) (Y) (Y) zlatá fialka (L)
Dadia 22. 8. 2009, 23:20
Já kojila 25 měsíců a ukončil to taťka tím, že si malého odvezl na 3denní výlet. Obrečela jsem to :'( :'( :'( Kojení je neopakovatelný zážitek a já jsem za ty dva roky vděčná (L)
Shirly 21. 8. 2009, 22:19
|:o) |:o) |:o) Zoufalí lidé dělají zoufalé věci a já si dnes koupila fialku...vypadá to teda fakt hrozně 8-|, ale když to viděl notorický závislák (Z) 2,5r., tak ten výraz jsem si měla nahrát ;-) ;-) a světe div se dal přednost mlíku ve flašce, usnul bez větších problémů, před chvíli se probudil, chtěl cicat a když uviděl tu fialovou hrůzu, tak si jen cucnul čaje a spal dál.... (dance) (dance) ^o) ^o). Jen nevím, co na to řekne manžel až se vrátí v neděli domů *-) *-) (smich) (smich) :-D
mildum 22. 8. 2009, 7:24
@Shirly MARTINKO...TO SMEJETE.....JSEM RÁDA, ŽE VÁM FIALKA TAKÉ POMOHLA :) (L)
Shirly 22. 8. 2009, 21:49
@mildum Odradila ho stoprocentně, jen bych teď potřebovala něco na nervíky :-# ;-), bez toho kojení byl takový klidnější, teď je lítostivý a protivný asi jako chlap, kterému zabavíte dálkáč od tv 8-| (smich), pořád se ubezpečuje, že mám bebí (candle) a je z toho 8-|. Musím vydržet, snad to brzy překoná a bude líp (L) (flower)
mildum 23. 8. 2009, 7:32
@Shirly ;-) Elinka se taky ubezpečovala, že je tam bebí, vydržte....... (L)
radmuza 18. 8. 2009, 19:50
možná se ma mě budete zlobit,ale mám kamarádku,její dítě má skoro 3 roky a když mu dává pít venku mezi ostatníma lidma,vypadá to skoro odpudivě,ten chlapec je ještě ke všemu hodně velký,neobvykle zubatý a drzý ;-) je to hrozná podívaná,když jí vyhrnuje triko a mačká prso. :-| tak snad se nezlobíte,že přispívám i já s opačným názorem,u vás to určitě vypadá jinak při kojení.Přeji Vám hezký den (L)
cipofka 22. 8. 2009, 22:01
@radmuza Zastávám stejný názor (Y)
tuaj 22. 8. 2009, 21:58
@radmuza (Y)přestože ještě kojím (skoro 18 m) a už jen doma v soukromí ;-), je mi to taky nepříjemné. :-$ My už to ukončujeme, mlíčko dochází a synek už je veliký.
JOBLMISI 18. 8. 2009, 18:32
HEZKÝ NAVEČER,JÁ TEDA KOJÍM UŽ 4 ROKY A 4 MĚSÍCE NEVADÍ NÁM TO ANI JEDNÉ,VŽDY PO SPANÍ A PŘED NÍM JE TO MALÝ CUCÍK,ALE UŽÍVÁM SI TO TED V TĚCH VEDRECH JSEM JÍ DALA I JAKO NA ŽÍZEN TŘEBA NA CESTÁCH A JE TO BEZVA NEMUSÍM BRÁT TOLIK PITÍ S SEBOU,VŠEM MAMINKÁM PŘEJI KOJENÍ CO NEJDÉLE A TAKÉ ZDÁRNÝ A NESTRESUJÍCÍ ODSTAV (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y)BLANKA A SIMONKA
marfanov 4. 9. 2009, 16:01
@JOBLMISI jéjé, tak ta fotka mluví za vše - dítě skoro větší než matka.. mám dvě děti, ale kojit chodící a zubaté dítě, to už je na pováženou se zamyslet nad svojí vlastní závislostí :-)))) kojenec se dítě jmenuje jen do roka :-) :-) :-) já kojila do 13 měsíců obě děti a bylo to maximum, co jsem pro ně mohla udělat - po roce už nemá mlíko ani výživovou hodnotu vhodnou pro tak staré dítě... a jestli zažene žízeň - vy víte, kolik si toho vytáhne?? není to spíš než uhašení žízně spíš psychické uspokojení, že matka dělá co já chci?? omlouvám se za názor.
marsehetz 1. 11. 2009, 14:07
@marfanov (Y) (Y) (Y)
JOBLMISI 11. 9. 2009, 18:24
@marfanov Akceptuji váš názor,naše slečna si cvakne odemě ráno než jde do školky, sní dani nijak nevyžaduje a ani jí nenutím máme školku až od 8 hod a v půl 9hod mají svačinku,takže si dá po ránu na žízen a myslím,že se napije dost ,mám stále dost mléka,mívala jsem problémy skončit s laktací,bez léků atd to nešlo a tak když má malá zatím zájem tak my vlastně pomáhá pomalu ajistě mléko ubývá mě je fajn a nemusím se nijak stresovat,lékař sám říkal,že je to dobré,protože pije už jen ráno a prsa nebolí tak si myslím,že do Vánoc dude vše v poho,opravdu je to příjemnější než ty léčiva,krásný začátek podzimu všem maminkám a jejich miláčkúm přeje Blanka
marfanov 4. 10. 2009, 11:57
@JOBLMISI je pravda, že s tímto jsem já problémy naštěstí neměla (odstavování a bolení), co dítě, to názor :-)) takže pokud s tím máte takový problém, tak to chápu (Y) (Y) říkala mi i doktorka, že po roce už je výživová hodnota malá.. takže opět - i co doktor, to názor.. a pak se v tom má člověk vyznat... :-S
Jankako 25. 8. 2009, 22:47
@JOBLMISI Hezky vecer, tak se k Vam pridavam s kojenim-kojila jsem 7 a 1/2 roku ( z toho 4 roky obe deti dohromady a zbytek uz jen mladsiho syna) a nemuzu si kojeni vynachvalit a rada na to do dnes vzpominam. Samozrejme i deti vzpominaji, moc dobre si to pamatuji. Nevim, co je na tom stresujiciho, ba naopak me to pripada nejpohodlnejsi zpusob jak zahnat rychle hlad (kdekoli), ale i take nejrychlejsi a nejucinnejsi zpusob jak dite uklidnit. Nyni mame 14-ti mesicni holcicku a kojime opet "ostosest" a jsme za to moc radi a za nic jineho by jsme to nevymenili, snad nam to vydrzi opet co nejdele! Je to titiz to nejlepsi, nejzdravejsi a nejprirozenejsi, co muzete diteti dat... (Y) (clamp)
JOBLMISI 4. 9. 2009, 15:52
@Jankako (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
tygrova 22. 8. 2009, 10:05
@JOBLMISI tak to bych nepřežila kojit 4leté dítě :-o,myslím,že když se píše kojit co nejdéle,tohle asi nemají na mysli.Ale proti gustu....je to každého věc. [A]
Jája 18. 8. 2009, 21:42
@JOBLMISI :-o :-o :-o tak to bych ted a nechtěla 8-|
muńoska 18. 8. 2009, 19:29
@JOBLMISI tak to bych nepřežila 8-|
kopretin.a 18. 8. 2009, 20:19
@muńoska ..mi to připomíná Zoufalé manželky ;-)
Ivakopecna 17. 8. 2009, 22:58
to já kojila 20 měsíců. malej to tvládl v poho ale já týden trpěla jak mě bolely prsa. ale pomohly mi homeopatika
Kate B 11. 2. 2010, 8:53
@Ivakopecna Můžete mi poradit jaké homeopatika.Dnes jsem přestala kojit 26 měc. dceru,nevím co mám dělat aby se mi přestalo tvořit mléko. Díky za odpověď Katka
Ivakopecna 11. 2. 2010, 12:57
@Kate B RICINUS COMMUNIS 15 nebo 30 CH - dávkování: 5 granuli 2x denně - použití: zastavení tvorby mléka, odstavení kojence LAC CANINUM 9 nebo 15 CH - dávkování: 5 granulí 2x denně, střídat s lékem Ricinus communis 15 nebo 30 CH - použití: zastavení tvorby mléka to jsou homeopatika která jsem měla. dodržte ale ta čísla protože s nižší hodnotou jsou na vyšší tvorbu mléka.
dancena 17. 8. 2009, 11:44
Já kojila první holku skoro do tří let a druhou 2,5 roku,pak jsem jim řekla,že už mlíko nemám.Ale jinak jsem jim dala,přišlo mi to normální a s klukama jsem to štěstí neměla,abych je dlouho kojila(oba jen pár měsíců),tak s holčinama jsem si to užívala. (F)
Gosha 16. 8. 2009, 21:35
Holky já mám 14ti měsíčního klučíka a přesně jak píšete - v noci co 2 hodiny - jsem mrtvá - tak jsem si řekla že už fakt nemůžu, zkouším spát v jiné místnosti aby necítil mlíčko....zatím to jakžtakž funguje už kojím jen jednou za noc...jinak samozdřejmě před spinkáním - ale mám strach abych bez toho nočního kojení měla dost mlíčka - mám pocit, že toho mlíka mám už míň, že občas jen tak tahá...naprázdno...tak si říkám - odstavit nebo neodstavit - zatím nejsou žádné bouřlivé reakce když zkusím dát v noci mlíko z láhve...
MirkaT 17. 8. 2009, 8:34
@Gosha V tomto věku můžete odstavit v noci úplně. Stačí po probuzení v noci dávat neslazený čaj či čistou vodu. Navíc pomůže, když bude spolupracovat tatínek a podá on, to by se pak prcek mohl přestat budit úplně... V prsou určitě je, naprázdno netahá, leda by chtěl ;-) V tomto věku jsem Karolínku kojila jen ráno po vyspinkání, před poledním spánkem a večer před spaním - pak se vyčistily zoubky a u jen neslazený čajík nebo voda... (kojila sjem do téměř tří let, o mlíčko strach nemějte) Frekvenci si najděte podle toho, jak vám dvěma to bude vyhovovat... :-)
romana.k 16. 8. 2009, 21:44
@Gosha jestli nechcete přestat kojit a budete kojit jen přes den a večer,tak se nemusíte bát o mlíčko nepřijdete.kupte si čaje na podporu kojení a hodně pijte.o mlíčko nepřijdete ze dne na den.já po ukončení kojení měla ještě měsíc mlíka dost.musela jsem stahovat a ledovat.je škoda přestat úplně.naučte si malýho na kojení přes den a v noci se vyspíte a budete spokojení oba.držím palce (L)
romana.k 16. 8. 2009, 21:27
kojila jsem 2,5 a (child5)jsem v klidu vysvětlila,že je veliký a mlíčko už vypil.pochopil to celkem dobře...ještě asi měsíc kontroloval,jestli prsa vůbec mám. ;-)vzal to statečně a taky téměř bez slziček (L)kojila jsem ho od roku a půl jen ráno.dneska je mi líto,že jsem přestala.bylo to nádherné pouto (child12),ale kojit do 1.třídy jsem nechtěla.všechno je jednou naposledy :-$
MAZLÍČCI 16. 8. 2009, 16:37
já jsem nechala dvojčatům mlíčko tak dlouho dokud potřebovali,sami se odstavili když jim bylo 17měsíců a vše proběhlo v pohodě
mildum 16. 8. 2009, 20:35
@MAZLÍČCI jj, tak to vám gratuluji, já kojila do 26.měsíců....každý má svůj recept a každé děťátko je jiné, krásný večer. L (F)
MirkaT 16. 8. 2009, 16:02
U nás tedy stačilo postupné odstavování... Žádné řeči o nemocném mlíku či dokonce mazání... Já to nemám ráda, přijde mi to jako lhaní. Kojila jsem 34m, postupně jsme ubíraly, až bylo kojení jednou denně a pak už si víceméně ani nevzdechla, když šla jednou spát bez koja... Kojila jsem dlouho - dobrovolně z obou stran, žádné nucení či vynucování... Hlavně že jde dosáhly s holčičkou kýženého výsledku a bez slzí... (clamp)
mildum 16. 8. 2009, 20:36
@MirkaT ano, děkuji.....jsem ráda, že to bylo bez slziček, protože to bychom to kojení asi protáhli (F)
knihypro 16. 8. 2009, 15:40
tak u nás stačilo namazat citrónem a říct, že se mlíčko zkazilo ;-) ;-) ;-) taky jsem měla totálního závisláka, jen mi první v 1 roce odbourali noční kojení a zůstalo nám je to denní, ani jsem nečekala, že to zabere a zabralo hned :-) to bylo (X) skoro 3 roky ;-)
mildum 16. 8. 2009, 20:37
@knihypro citón má Elinka mooooc ráda, tak to by u nás neprošlo (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie