Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 221 návštěvníků)

"rychlý" věnec z odličovacích tampónků

0.0
"rychlý" věnec z  odličovacích tampónků

Postup

Tak mně to také nedalo, abych konečně nevyzkoušela úúúžasný věneček podle návodu Jany T. (ninka72). Jenže jsem zjistila, že s mojí Aničkou nemám tolik času, abych vše nastříhala a umotala, tak jsem potřebovala vymyslet "rychlejší" variantu.
Věneček není tak symetrický jako ten z původního návodu, je takový chundelatý, ale přesto jistě udělá radost. A hlavně - je hotový opravdu RYCHLE :-)))

Takže, budete potřebovat polystyrenový věneček (já měla průměr asi 20cm), odličovací tamponky (za 14Kč z Globusu a spotřebovala jsem o něco víc jak polovinu jednoho balení), špendlíky (sehnala jsem jen obyčejné dlouhé) a já ještě dala stříbrné pajetky (ale nakonec jsem zjistila, že ani nemusí být).
A pak cokoliv na dozdobení, já zatím nechala jen tak :-)

Je to můj úplně první věneček, tak, prosím, omluvte popis postupu - je místy hodně jednoduchý, ale třeba to nějaké začátečnici také pomůže :-)))

věci, které budete potřebovat

Navléknete pajetku na špendlík. Místo pajetky můžete navléknout korálek, jakoukoliv jinou ozdůbku nebo necháte jen holý špendlík :-)

Propíchnete uprostřed tamponek (jen od oka, žádné měření)

. . .a začnete tamponek kolem dokola oddělovat. Normálně ho kolem dokola odtrháváte, jako když chcete mít z jednoho tamponku dva. Uprostřed to drží ten špendlík, tak nemusíte mít strach, že to roztrhnete úplně. . . ale ani nemusíte trhat moc hluboko, stačí jen kousek od okraje.

...oddělovaný tamponek

. . . tamponek rozdělený po obvodu

. . . takhle pak vypadají hotové. Opravdu nemusíte mít strach, že to přetrhnete - o nic nejde :-)

Poté začnete vpichovat do korpusu. Hustotu děláte dle sebe - já začala prostřední řadou, vždy tak 2cm od sebe.

. . . pohled na prostřední řadu z boku

Poté se dodělá vnitřní a zevní obvod (vpichovala jsem vždy "mezi" již vpíchlé tamponky), přidělá se stužka na zavěšení a dozdobí dle chuti :-)))

Jinak až na konci jsem zjistila, že stříbrné pajetky vůbec nejsou vidět, takže je tam asi ani nemusíte dávat (jen hezky drží ten tamponek).

. . . hotový věneček z boku. Jen mi nejde pořádně vyfotit.

...ještě jedna fotka s tmavým podkladem

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie