Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 71 návštěvníků)

klíště

0.0
klíště

Postup

Prozradím vám všem můj léty ověřený recept na vyndání klíšťat. Tento recept jsem si přivezla před 20 lety ze Sibiře, já ho mám prověřený a účinný na 98%. Zakousnuté klíště vytahuji svým vlasem - udělám kolem klíštěte smyčku a zavážu normální uzlík, utahuji, opatrně a nepřetrhnout delší vlas - stáhnout a klíště vyskočí komplet celé. Mám už skoro dospělé 2 dcery a celé dětství jsme se takto klíšťat zbavovaly. Kdekdo mi to nevěřil, až jsem je osobně a názorně přesvědčila, když měl někdo klíště. Ještě jsem klíště nepřetrhla a opravdu snad vždy vyndala v pohodě. A hlavně vlas mám s sebou pokaždé !!! až budu mít klíště, zkusím vyfotit a vložím .......

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

dluhoschci 14. 8. 2011, 17:33
Perfektní, funguje to (Y) (Y) (Y)
IVA 75 30. 7. 2011, 11:41
(Y) Také používáme a máme vždy po ruce... ale holka měla za uchem v dolíčku a tam jsem se nedostala, tak šla kroutit po staru - přetrhla a za 2 dny hnisalo, doktorka řekla že se to vyplavý , nařízla a vydezinfikovala
vocilka 27. 6. 2011, 11:03
Tak bacha, moje čerstvá zkušenost. Tento návod mě tu nedávno zaujal, až jsem se nemohla dočkat, až bude mít někdo klíště. Jak "na potvoru" pořád nic. Až včera, děti nic, manžel nic - ale našla jsem na sobě. Tak honem, pojďte se všichni podívat... Vážu vlas, nahazuju na klíště, vedle. Znovu, vedle... Nakonec po několika minutách klíště přeci jen lapeno a vytaženo. Jupí, funguje. Chlubím se klíštětem na vlase. Ale o něco později, hle, druhé mám na břiše. Aspoň k němu bude lepší přístup. Nahazuji vlas už o něco zkušeněji - táhnu, super - ale co to? Klíště vylítlo rychlostí blesku a vlas ho vymrštil bůh ví kam, smyčka je prázdná. A navíc - zůstala mi v kůži černá tečka. Fuj, tu tam nesnesu. Vymáčknout? Nejde. Špendlík? Nejde. Až ostrý štípač na nehty, vyštípnuto s kouskem kůže okolo. O pár minut později - 3. klíště. O.K., dám tomu ještě šanci, nesmím tak táhnout, spíš opatrně vyviklat... Hrůza, zas černá tečka, tentokrát vymáčknout šla. Aspoň že se klíště neztratilo. Ráno nacházím ještě svědící pidiklíště pod kolenem, neváhám a vytáčím osvědčenou metodou. Konec, tento návod rozhodně nemůžu doporučit. Za celá léta vytáčení klíšťat se mi žádné nikdy nepřetrhlo, vlasem hned 2 ze tří. Jedno navíc ztraceno bůh ví kde v koupelně. Jsem jen ráda, že jsem všechna klíšťata měla já. Stát se mi tohle u dětí...
styrolka 15. 6. 2011, 16:59
Mám vyzkoušený tento postup: silně namydlit vatičku a několikrát přetřít klíště. Okamžitě se pustí.
lunav 27. 6. 2011, 11:34
@styrolka Taky klíšťata vytahujeme stejně jako vy. Používáme na to tyčinky na čištění uší s vatou, namydlíme a chvilinku přejíždím, dokud klíště není venku. Vždy jsme ho vytáhli celé! (Y) (Y) (Y)
Lenka 1551 15. 6. 2011, 15:17
*-) jde to i na pejskovi? Chtěla jsem to vyzkoušet, ale jaksi mi došla trpělivost po pár minutách marných pokusů. Nevím, kde jsem udělala chybu *-) ale nikdy nedošlo ani na to stahování do uzlíku ,-) vlas mi z klíštěte vždycky sjel :´( A já to chtěla tolik vyzkoušet 8o| :-$ (flower)
simsed 21. 8. 2010, 21:55
Právě jsem vyzkoušela a (Y) (Y) (Y) DĚKUJI (F)
IVA 75 19. 8. 2010, 8:26
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=858 Všem doporučuju . Pomůcku má skoro každý vždy u sebe,pokud není plešatý :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ladulin 8. 7. 2010, 8:07
(Y) (Y) funguje to, moc děkuji.
seňora 1. 6. 2010, 13:22
To opravdu funguje a děkuji moc za návod. Taky už jich mám takto několik desítek vyndaným. (Y) (Y) (Y)
Sajles 17. 8. 2009, 20:46
vyzkoušeno - opravdu super - funguje to (Y) (Y) (Y) (Y) díky (L) (L)
Iguana 31. 7. 2009, 10:06
Ahoj, tak tohle jsem ještě neslyšela, ale dle ohlasů je to funkční. Jen jsem se chtěla zeptat, ten uzlík se dělá u toho sosáku mezi kůží a klíštětem, nebo na jeho těle? Někdo se tu už ptal, ale zatím nebylo zodpovězeno :-$
janecek 17. 8. 2009, 9:24
@Iguana aha,tak ještě doplňuji - smyčka a stažení je mezi klíštětem a kůží ! Poslala bych fotku, ale klíště jsme neměli ani nepamutuji - HURÁÁÁ. Nyní jsem vyndavala sousedům,ani ne dvouletému prckovi a hned na 1.pokus a klíště bylo miniaturní... a klučík se bál a pak ani nevěděl, že už dávno je po všem a rodiče valili oči, prý jééé jak je to možný ?
Calinda 19. 6. 2009, 19:55
Tak jsem předevčírem měla možnost vyzkoušet tento návod na čtyřleté dcerce, měla klíště na krku a SUPER!!! (Y) (Y) (Y) (Y) Klíště bylo okamžitě venku, byla jsem nadšená, dcera ještě víc, neboť má panický strach jak vidí pinzetu, to by se asi bez breku neobešlo, ale když viděla, že to dělám vlasem, tak se tomu ještě smála. Klíště bylo orpavdu venku během několika vteřin a nezůstala po něm ani žádná červená tečka apod. Navíc nehrozí, že někam upadne, jako když ho např. vytahuje tou pinzetou, ale zůstane hezky viset v té smyčce. Opravdu doporučuji!!! Je to sice recept jak z čarodějnické knihy, ale opravdu FUNGUJE. (L) (L) (F) (F)
corgi 13. 6. 2009, 7:50
Toto je velmi zajímavý návod, určitě vyzkouším (Y) Přidám náš osvědčený postup, ačkoli vypadá drasticky: potřebujete malý ostrý nůž s tenkou čepelí, např. na čištění zeleniny je ideální. Čepel vsunete pod klíště ostřím napřed k místu, kde je klíště přisáté. Palcem stejné ruky, jako držíte nůž, klíště přidržíte pevně u nože, tak jako trochu připlácnete, a rychlým pohybem trhnete. Skoro vždy se vytáhne v celku a nepoškozené. Okamžitě vydezinfikovat ranku, nejlépe jódem. Je ale fakt, že pokud se snažíte vyndat klíště malému dítěti, které sebou šije, tak nůž není ideální, díky za tip s vlasem - zkusím (L)
MILU999 30. 5. 2009, 13:54
mám za ten vlas tahat,jako bych ho chtěla vytáhnout,nebo jen utahovat vlas na jeho odporném tělě?Děkuji za odpověd :-o (F) (F) (F)
janecek 27. 5. 2009, 13:01
moc mě těší,že zkoušíte!!!! Vyfotila bych to pro lepší názornost - ale žádné se na nás nechytá.....HURÁ
rezzy 20. 5. 2009, 18:45
dnes jsem našla u mé dvouleté dcery klíště.o opravdu šel ven jak po másle.parádní recept. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
a1b2c3 19. 5. 2009, 17:31
Ahoj všem maminkám.Asi se vám nebude zdát můj návod,ale byla jsem nedávno na semináři zaměřeném na toto téma a pan přednášející doktor(specialista) jednoznačně zavrhnul všechny možné moderní i zastaralé metody vytahování klíšťat,jako je vyviklávání,zakapávání olejem.....atd,protože jakákoliv manipulace s klíštětem zvětšuje rizko infekce a infikace.Jeho metoda tedy zní: klíště a okolí postříkat dezinfekcí,pak klíště podebrat nejlépe manikůrními nůžkami a opatrně ustřihnout těsně za hlavičkou!!!Pak znova vydezinfikovat a hlavičku buď vytáhnout např jehlou-jako když vyndáváte třísku,nebo zalepit náplastí a ona pak po pár dnech sama vyjde ven. Ale vytahování pomocí vlasu se zdá býtvelmi efektivní a šetrné.Já tuto metodu mám odzkoušenou při odstraňování bradavic ;-) :-D
vocilka 13. 6. 2011, 15:17
@a1b2c3 Tak to se mi opravdu nezdá, ustřihnout a nechat vyhnisat... Spíš mi to připomíná postupy, před kterými se varuje. Rozhodně zkoušet nebudu. Ale s tím vlasem - nechápu, že mě to ještě nenapadlo! Určitě vyzkouším a moc děkuju za tip!!! (Y)
Franciska 19. 5. 2009, 16:23
Ahojky, tak jsem právě měla možnost vyzkoušet :-| takovýho maličkýho prcka jsem měla, vykývat mi nešel, tak jsem zkusila vlas (byl to teda boj, udělat na vlase smyčku ;-) ) a jen jsem jí utáhla tak bylo klíště venku, fakt bleskovka děkuju (L)
Ozeki 10. 5. 2009, 20:43
Tak Vám Jani děkuji za návod, dnes jsem ho měla možnost vyzkoušet a je to opravdu stoprocentní :-) Jana
Gabča Š. 10. 5. 2009, 13:09
Klíště se má vyndat pomalým vykláním ze strany na stranu (např pinzetou),rozhodně ne točit a mazat nějakým olejem nebo sádlem apod.Pokud je infikované a je už přisáté,tak vám stejně nic nepomůže +o(,protože už vás nakazilo.Dcera měla loni v květnu klíště,vyndali jsme ho hned ten den (já jí kontroluji denně při koupání) a až v srpnu se jí udělal flek...úplně na jiném místě,než bylo klíště přisáté a testy prokázaly boreliozu.Dostala silná ATB a po třech měsících jsme šli na kontrolní odběry krve a naštěstí to bylo OK.Klíšťata jsou pěkný potvory :-@ :-@ :-@. http://www.ecmost.cz/cd/data/zdravi/prirod_nakazy/kliste.htm
yvonne_Silber 13. 6. 2009, 1:38
@Gabča Š. a není pravděpodobné, že když byl flek jinde, tak ji tam něco kouslo? já měla boreliozu práve z nějakýho štípnutí. (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie