Zobrazit přihlášovací formulář

Návod pro inzerci na Mimibazaru

 

Vše podstatné o nových bazárcích najdete na zde

 

Před registrací

Prosíme, věnujte nejprve pozornost podmínkám inzerce.

Registrací s těmito podmínkami souhlasíte.

 

Registrace:

Pokud se rozhodnete inzerovat na Mimibazaru je nutné vytvořit si nejprve registraci. Bez registrace nelze inzerát vložit. Registrace na Mimibazaru je zcela zdarma. Pokud na Mimibazaru registrováni nejste, můžete účet založit zde: http://www.mimibazar.cz/reg.php

Povinné registrační údaje, prosíme, vyplňte správně, dle skutečnosti. Bez jejich řádného vyplnění nebude možno účet ponechat aktivní.

 

Budete inzerovat pouze zboží opotřebené, nošené Vámi či členy Vaší rodiny?

Pak můžete vložit až 100 inzerátů zcela zdarma. Abyste mohli inzerci vkládat, je nutno provést přihlášení k účtu vyplněním hesla a loginu v pravém sloupci nahoře.

Pro lepší zobrazení inzerce je vhodné zvážit placené členství v úrovni Ametyst nebo Rubín. Měsíční náklady za členství Ametyst jsou ve výši cca 57,- při objednávce členství na 3 měsíce. Čím více měsíců objednáte, tím nižší bude cena v přepočtu na jeden měsíc. Za tuto cenu získáte možnost inzerci aktualizovat, tedy nezapadne mezi starší inzeráty, máte možnost vložit až 300 inzerátů. Inzerce je dostupnější, protože není nutno přenastavovat parametry ve vyhledavači a mimo jiné získáte i možnost vložit zboží do aukce na portálu www.mimiaukce.cz

Při inzerci zdarma jsou Vaše inzeráty zobrazeny po dobu 6 měsíců, pak jsou přesunuty k odstranění. Je možno je obnovit zaplacením potřebné úrovně členství do 30 dnů po jejich přesunutí. V případě, kdy členství hradit nechcete, je nutno inzerci vložit znovu.

Prohlédněte si naši nabídku členství zde: http://www.mimibazar.cz/hvezdy.php

 

Budete inzerovat zboží nové, second hand, zboží na objednávku, služby, přivýdělek, či zboží z vlastní tvorby?

Pro tento typ inzerce prosím využijte placené členství Safír, Smaragd, Diamant anebo Křišťál. Rozhodující jsou Vaše požadavky a objem prodeje. Přehled nabízených členství naleznete zde: http://www.mimibazar.cz/hvezdy.php

V tabulce je zobrazen maximální počet inzerce pro dané členství a jiné výhody, které v rámci členství získáváte, včetně denních aktualizací inzerce a možnosti vkládat aukce na portálu www.mimiaukce.cz

K dispozici je i ceník poskytovaných služeb: http://www.mimibazar.cz/page.php?id=17

 

S výběrem vhodného členství Vám ochotně poradíme, kontaktujte nás: podpora@mimibazar.cz

 

Zvolený typ členství lze v průběhu jeho čerpání měnit dle potřeby maximálně 2x za měsíc. Odkaz pro odeslání žádosti o změnu členství naleznete zde http://www.mimibazar.cz/hvezdy.php pod vybraným členstvím. (odkaz pro změnu se zobrazí pouze v případě, že jste k účtu přihlášení a máte aktivní placené členství) 
Za změnu členství nic nedoplácíte, zbývající část uhrazené částky přepočítáme. 

 

Roztřídění vlastní inzerce

Než začnete inzerci vkládat, je vhodné, nikoliv nutné, vytvořit si inzertní fotoalba (kategorie zboží). Vaše nabídka pak bude pro uživatele přehlednější. Můžete tedy Vámi inzerované zboží roztřídit do kategorií jako např.obuv, trička, kalhoty, sportovní potřeby či rozlišit alba dle velikostí nabízených věci, apod. – záleží na Vaší nabídce. Alba lze vytvořit a fotografie jednotlivě přeřadit i po vložení inzerce.

Inzertní fotoalbum vytvoříte pomocí odkazu v pravém menu – PŘIDAT INZERTNÍ FOTOALBUM.

Pokud ve fotoalbu není zařazen žádný inzerát, fotoalbum se v nabídce nezobrazuje.

Abyste mohli tuto možnost využít, je nutno provést přihlášení k účtu.

 

Vklad inzerce

Jednotlivé inzeráty lze vložit pomocí odkazu v pravém menu, kde zvolíte vhodnou kategorii inzerátu – NOVÝ PRODEJ, VÝMĚNA, KOUPĚ apod. Zobrazí se formulář pro vložení inzerce. Pokud jste si již vytvořili inzertní fotoalba dle kategorií zboží, ve formuláři budete mít možnost zvolit, kam inzerát zařadíte.

Údaje vyplňte pečlivě, snažte se o co nejpodrobnější popis zboží. Uvedením správné velikosti, kategorie zboží i pro koho je věc určena, usnadníte kupujícím vyhledání inzerátu. Využijte možnosti vkladu detailních fotografií, které kupujícím umožní lepší zobrazení zboží.

Fotografie zboží není třeba nijak velikostně upravovat, vše provedete při vyplnění formuláře.

 

Vyhledávání inzerce

Zboží, o které máte zájem, anebo svou vlastní inzerci můžete vyhledat pomocí vyhledávače: http://www.mimibazar.cz/nove_fotografie.php?order=1

Primárně je vyhledávač nastaven na vyhledávání v inzerci platících uživatelů.
Pokud nejste platící uživatel (hvězdy) a chcete najít vlastní inzerci, anebo hledat v nabídkách neplatících inzerentů, pak je potřeba ve vyhledávači změnit nastavení z možnosti OD HVĚZD na volbu OD VŠECH INZERENTŮ

Po zobrazení výsledků vyhledávání naleznete pod vyhledavacími okny informaci, jak staré inzeráty jsou Vám právě zobrazeny. Listováním na další strany se zobrazují starší inzeráty, ne však starší nežli jeden měsíc.

Pokud si přejete vyhledávat inzerci, která byla vložena dříve než před měsícem, je nutno k vyhledání použít vyhledavač STARŠÍ INZERÁTY. Odkaz na tento vyhledavač naleznete v levém nabídkovém menu, pod kategoriemi zboží.

 

Manipulace s inzerátem

Vložený inzerát můžete kdykoliv upravit, kopírovat anebo smazat. Pozor, smazání je nevratný krok a nelze jej vzít zpět. Pokud jste platícími členy a jedná se o zboží, které je momentálně nedostupné, můžete inzerát přesunout do SKŘÍNĚ. Inzerce, která je přesunuta do Skříně, není jiným uživatelům zobrazena.

 

Vše provedete kliknutím na příslušné odkazy, které jsou zobrazeny pod každým Vaším inzerátem.

Pomocí odkazu REZERVOVAT můžete zboží po určitou dobu rezervovat pro konkrétního zájemce, který projevil o zboží zájem. Je tak upřednostněn před ostatními zájemci. Rovněž inzerce v rezervaci není nadále zobrazena ostatním uživatelům.

 

Platící inzerenti mohou rovněž využívat odkaz KOPIE. Po kliknutí zvolíte možnost, kam si přejete inzerát nakopírovat. Možnosti jsou následující -

1) kopie na Mimibazar CZ – inzerát se zkopíruje jako nový totožný inzerát do Vašeho alba (lze využít při nabídce stejného zboží v různých barevných variantách, velikostech apod.)

2) kopie na Mimibazar SK – inzerát se zkopíruje jako nový inzerát do Vaší nabídky na slovenské verzi Mimibazaru. Tuto funkci lze využít za podmínky, kdy máte účty propojeny a na obou účtech je aktivní placené členství. Žádosti o propojení účtů směrujte prosím na email zmeny@mimibazar.cz

3) kopie na Mimiaukce CZ – inzerát bude vložen jako aukce na portálu www.mimiaukce.cz Aukce bude odečtena z počtu aukcí, které máte k dispozici v rámci placeného členství. Pokud nemáte dostatečné členství pro vklad nového zboží (Safír a vyšší), nelze ani aukci označit jako nové zboží.

4) kopie na Mimiaukce CZ jako Extra – inzerát bude vložen jako Extra aukce z balíčku Vašich Extra aukcí. V Extra aukci můžete nabízet nové zboží bez ohledu na to, zda máte dostatečné členství. 

 

Inzeráty po době platnosti jsou automaticky přesouvány do složky K ODSTRANĚNÍ, kde jsou uloženy následujících 30 dnů. Po tuto dobu lze inzeráty opět přesunout do aktivní inzerce, je -li uhrazeno placené členství potřebné úrovně.

Doba platnosti inzerátu je v případě neplacené inzerce 6 měsíců. Dále jsou do složky přesouvány inzeráty označené jako NOVÉ ZBOŽÍ po skončení platnosti členství a také inzerce, která je v rezervaci déle než 6 měsíců.

 

Komunikace na Mimibazaru

Pokud kupující projeví zájem o Vaše zboží, odešle Vám nabídku. Tato nabídka je automaticky přeposílána i na emailovou adresu, kterou jste uvedli v registraci. Doporučujeme však komunikovat přímo na Mimibazaru. Máte tak jistotu, že zpráva byla prokazatelně doručena. V pravém menu zvolíte odkaz ZÍSKANÉ NABÍDKY

Zobrazí se seznam odpovědí na Vaše inzeráty. U každé získané nabídky máte možnost inzerentovi odpovědět a přesouvat je dle aktuálního stavu do záložek: AKTUÁLNÍ, REZERVOVANÉ, VYŘÍZENÉ, STORNOVANÉ A SMAZANÉ.

 

Pozor! Získané nabídky jsou na serveru archivovány po dobu 6 měsíců. Lhůta je odpočítávána od data poslední odeslané či doručené zprávy. Pak jsou zcela odstraněny. Je dobré ponechávat si doručené kopie v emailové schránce pro případ pozdějších reklamací.

 

Potřebujete-li prodejce či kupujícího kontaktovat, je možno zaslat mu také vzkaz. Pokud kliknete na jméno či nick uživatele, bude stránka přesměrována na jeho profil. Pod profilovou fotografií (pokud není vložena, najdete informace vlevo nahoře) naleznete informace o datu registrace, datu posledního přihlášení uživatele a také odkaz pro zaslání vzkazu. Ten je opět v kopii doručen i do mailové schránky příjemce. U vzkazu platí lhůta 30 dnů, pak je trvale odstraněn.

Na profilové stránce si můžete taktéž prohlédnout hodnocení uživatele a jeho nabídku.

 

Hodnocení

Za uskutečněné obchody udílejte hodnocení. Pomáháte tak i ostatním uživatelům, aby měli možnost ověřit, zda je inzerent spolehlivý prodejce anebo kupující. Hodnocení udělíte tak, že v získaných anebo zaslaných nabídkách vyhledáte zprávu od uživatele, kterého budete hodnotit.

Kliknete na jeho jméno a budete přesměrováni na jeho profilovou stránku. Pokud jde o uživatele neplatící anebo uživatele s maximálně dvěmi hvězdičkami, *) naleznete odkaz pro hodnocení v prostředním sloupci, tedy vedle sloupce s profilovými údaji. Pokud jde o uživatele s třemi a více hvězdami, odkaz pro hodnocení je umístěn v horní liště, pod záhlavím s logem bazárku.

 

*) počet hvězdiček u jména uživatele znamená úroveň placeného členství.

 

Pokud jste v návodu nenašli potřebnou informaci, kontaktujte nás: podpora@mimibazar.cz

 

Kategorie