Bramborové chlupaté knedlíky (špoucky) vařené v zelí a kuřecí steak - rychlovka
Potřebné ingredience
Porce pro dvě osoby: 2 velké brambory, 4 pol. lžíce polohr. mouky, 1 lžíce(zarovnaná) Solamylu, 1/2 čaj. lžičky soli. Kysané zelí - buď 1/2 kg sáček nebo sklenička o obsahu 720 ml, a kuřecí prsa - na jednu porci 200 gr, sůl, drcený kmín a kdo má rád, tak rozmačkaný česnek.
Postup přípravy
Zelí propláchnu studenou vodou a dám dusit do většího plochého pekáčku nebo kastrolu, zaliji vodou cca 2 cm nad, okmínuji. Dusím tak 10 min. Brambory najemno nastrouhám, přidám ostatní ingredience, zamíchám, těsto na špoucky nesmí být moc tuhé, proto nechám v míse trochu vody, kterou brambory pustí. Polévkovou lžící vykrajuji z těsta kousky a dávám je do kastrolu nahoru na zelí. Po 10 minutách je obrátím, aby se propekly i z druhé strany, také 10 min. Škrob z brambor vám zelí krásně zahustí, pokud máte rádi zelí s cukrem, tak, až jsou špoucky uvařené, poznáte, když jeden rozkrojíte, tak je vyndejte do mísy a teprve potom dochuťte cukrem, podle vaší chuti.
Můžete si maso upéct jakékoliv, ale pokud chcete skutečně rychlovku, tak kuřecí je ideální. Na lžíci oleje, nebo sádla, opečete naklepaná, okmínovaná a osolená prsa po každé straně 2 min., kdo má rád česnek, tak přidá prolisovaný na závěr a na barvu do pánvičky dám lžičku sojovky. Než maso opečete, špoucky jsou hotové a můžete baštit. Všimněte si, že je to až skoro dietní jídlo. Dobrou chuť.
Tip: zkuste si špoucky udělat do guláše, který zahustíte jenom poloviční dávkou mouky, dávám je do omáčky ke konci vaření na těch cca 20 min. Jdou do jakékoliv omáčky.
vkládají se nahoru na zelí....
po 10 minutách se obrátí a vaří se dalších 10 min.
takhle asi nalijete vody na propláchnuté zelí...
na lžíci nabírám těsto...
s králíkem jsou také výborné...
do velkého pekáče pro vícečlenou rodinku...
..pro partu zedníků....
s pečenou vepřovou krkovicí...
kuřecí prsa pečená v troubě s anglickou slaninou...
hotovo...
špoucky jsou vynikající druhý den opečené...DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé