(recept
si oblíbilo 479 návštěvníků)
nepečený dortík Latte macchiato
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g sušenek Be Be kakaové, 100 g másla, 2 PL rumu. Náplně: 500 g tvarohu ve vaničce (20%), 130 g cukru moučka, 380 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků, 1 PL instantní kávy, 1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Originál receptu najdete na TV Barrandov Pečeme s láskou 2 díl. Trochu jsem si to přizpůsobila. Recept uvádím, jak jsem to dělala já.
Korpus: Be bečka dáme do igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem, spojíme rozehřátým másle a rumem, namačkáme do dortové formy průměr 24 cm a necháme chvíli v ledničce ztuhnout. (Přicvakla jsem do formy pečící papír, lépe se to pak přesouvá na tác.)
Náplně: 1 smetanu ke šlehání (250 ml) ušleháme. V misce smícháme tvarohy, moučkový cukr a 130 ml tekuté smetany ke šlehání. Želatinové plátky necháme nabobtnat 10 minut v trošce studené vody. Instantní kávu rozpustíme ve 2 lžících studené vody.
Do tvarohu lehce vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Oddělíme si polovinu krému, vlijeme do něj kávu a natřeme na sušenky. Do zbytku krému zamícháme vanilkový cukr a natřeme na kávovou náplň. Uhladíme vrch a necháme v ledničce ztuhnout.
Nahoru jsem nastrouhala marcipán a udělala z něj i kávová zrna, namáčená v čokoládě.
Korpus: Be bečka dáme do igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem, spojíme rozehřátým másle a rumem, namačkáme do dortové formy průměr 24 cm a necháme chvíli v ledničce ztuhnout. (Přicvakla jsem do formy pečící papír, lépe se to pak přesouvá na tác.)
Náplně: 1 smetanu ke šlehání (250 ml) ušleháme. V misce smícháme tvarohy, moučkový cukr a 130 ml tekuté smetany ke šlehání. Želatinové plátky necháme nabobtnat 10 minut v trošce studené vody. Instantní kávu rozpustíme ve 2 lžících studené vody.
Do tvarohu lehce vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Oddělíme si polovinu krému, vlijeme do něj kávu a natřeme na sušenky. Do zbytku krému zamícháme vanilkový cukr a natřeme na kávovou náplň. Uhladíme vrch a necháme v ledničce ztuhnout.
Nahoru jsem nastrouhala marcipán a udělala z něj i kávová zrna, namáčená v čokoládě.
DORTÍK PRO DVA jsem udělala z poloviční dávky do dortové formy průměr 16 cm. Zbytek šlehačky jsem použila na polevu (60 g hořké čokolády rozmíchat v 60 ml horké smetany ke šlehání a vychladlé nalít na ztuhlý krém).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Safra
(upraveno)
15. 4. 2011, 12:19
Dobrý den,dortík je právě v lednici a doufám,že budu na zítřejší oslavě za hvězdu Chci moc poděkovat za úžasný receptík-který jsem zvládla i já
spero
(upraveno)
15. 4. 2011, 19:35
@Safra
určitě. Přeji krásnou oslavu a ať všem chutná.
Safra
(upraveno)
16. 4. 2011, 22:23
@spero
Chutnal a to fakt strašně moc!!!!!!!!!Děkuju
spero
(upraveno)
17. 4. 2011, 18:13
@Safra
Pavli, tak to jsem strašně moc ráda.
eliskaXL
(upraveno)
1. 4. 2011, 20:04
vypada luxusne
spero
(upraveno)
2. 4. 2011, 19:33
@eliskaXL
Děkuji Eliško.
jozka06
(upraveno)
1. 4. 2011, 8:50
Ivčo, právě jsem se dala do přípravy dortíku rozhodla jsem se ho udělat nastávající švagrové k zítřejším narozeninám . Pak vám dám vědět jaký jsem měla úspěch Krásný den Naďa
spero
(upraveno)
1. 4. 2011, 19:59
@jozka06
Doufám, že úspěch bude velký a těším se na zprávu zítra. Krásný večer. Ivana
Gogiš
(upraveno)
13. 3. 2011, 16:02
Ivo,jednoduché a výborné
ivevej
(upraveno)
12. 3. 2011, 20:33
DOBRÝ VEČER ,MOC SE MI DORT LÍBÍ .PRÁVĚ NĚCO TAKOVÉHO BYCH CHTĚLA,ALE POTŘEBUJI HO PRO MALOU K NAROZENINÁM,TAK MYSLÍTE,ŽE BY ŠEL POTÁHNOUT MARCIPÁNEM?PORADTE MI ZKUŠENÉ KUCHAŘKY?ANEBO,ČÍM HO NAZDOBIT PRO 3LETOU DCERUŠKU?DĚKUJI PŘEDEM....
Vlastina.K
(upraveno)
7. 3. 2011, 8:45
Paní Ivanko, tak včera jsem dělala tento dortík a můžu říct za sebe, že je vynikající.Dnes ráno se snědl poslední kousek, jen se po ní zaprášilo.Děkuji za receptík
jeremy
(upraveno)
4. 3. 2011, 17:05
KriStell
(upraveno)
2. 3. 2011, 16:22
Tak už se nám taky chladí a vypadá Ivanko, díky moc za receptík
Zdislavka
(upraveno)
1. 3. 2011, 13:11
Dobrý den Ivanko! Tak jsem ho včera "upekla" a dneska už není!!! Byl výborný!!! Želat. plátky jsem nesehnala, dala jsem ztužovač šlehačky a bylo to super! Taky jsem použila 40% tvaroh, mám ho raději a je krásně hladký: Díky moc za recept!!! Mějte se krásně, Markéta S.
kkuulliisseekk
(upraveno)
25. 2. 2011, 21:08
hmmmmmmmm,vypadá luxusně a hodně mě láká
spero
(upraveno)
26. 2. 2011, 18:19
@kkuulliisseekk
Zdeni, no tak do toho
iris861
(upraveno)
24. 2. 2011, 16:34
Sice jsem měla na víkend v plánu jiný dortík ale udělám tenhle Moc děkuji za inspiraci
spero
(upraveno)
24. 2. 2011, 16:48
@iris861
Irenko, věřím, že nebudete litovat, je opravdu vynikající. Já už ho dělala znovu ještě i s čokoládou, je to skutečně pochoutka.
Mispulka2276
(upraveno)
24. 2. 2011, 13:59
Ivanko, kde kupujete ty želatinové plátky? U nás jsem je neviděla dá se to nahradit něčím jiným? Díky. Daniela
spero
(upraveno)
24. 2. 2011, 17:01
@Mispulka2276
Danielko, kupuji je v Kauflandu, mají je i v Albertovi a myslím, že i jinde v supermarketech. Určitě je můžete nahradit čirou želatinou jemně mletou, nejlépe od Dr. Oetkera, jeden sáček (20 g) je jako 6 želatinových plátků. Jedna maminka mi psala, že dělala tento dortík s želatinovým ztužovačem zastudena a že jí ztuhl krásně. Ale druhá zas píše, že jí s tím ztužovačem neztuhl. Ty plátky jsou jistota a moc dobře se s nimi pracuje.
Mispulka2276
(upraveno)
25. 2. 2011, 8:28
@spero
Ivanko, díky moc. Tak to musím do KV, tady Kaufland ani Albert není Zkusím se ještě juknout na sortiment tamních obchodů. Díky moc.
100ml
(upraveno)
17. 2. 2011, 8:07
Ivo krasny dortik,uz se oblekam a jdu koupit tu smetanu,jinak mam vše ,a hned udelam,mnamy(´ ´)
spero
(upraveno)
17. 2. 2011, 20:03
@100ml
Jani, tak potom písněte, jak chutnal.
snecka
(upraveno)
6. 2. 2011, 20:33
, vypadá mnamosně,
spero
(upraveno)
7. 2. 2011, 21:19
@snecka
díky
Boňule
(upraveno)
6. 2. 2011, 10:04
Ivanko, máte ho krásný! Já ho podle televize Barrandov zkoušela minulý týden, a moc se mi nepovedl, protože jsem neměla doma želatinové plátky, tak jsem použila želatinový ztužovač a dortík mi málo ztuhl, takže po nakrojení "utíkal" do stran. Ale chuťově byl výborný, takže jsme si pochutnali. Použila jsem taky kakaové Bebe sušenky, navrch jsem posypala opraženými mandlovými plátky. Příště nebudu improvizovat a použiju želatonové plátky, snad bude i vzhledově dokonalý jako ten Váš! Doporučuji všem vyzkoušet, opravdu stojí za to a je to celkem jednoduché a rychlé.
spero
(upraveno)
7. 2. 2011, 21:15
@Boňule
Věruš, mám radost, že jste ho taky dělala. Druhý den, když je proležený, je opravdu úžasný. S tím s Vámi naprosto souhlasím. A co vanilkový lusk? Dávala jste? Já když viděla tu cenu přes 50 korun, tak jsem si ho odpustila a dala jen vanilkový cukr.
(Gabriška)
(upraveno)
6. 2. 2011, 8:17
Ivanko, ten vypadá zas úúžasně
spero
(upraveno)
7. 2. 2011, 20:52
@(Gabriška)
díky Gábinko
gonzar
(upraveno)
5. 2. 2011, 22:15
Ivuš, vypadá moc krásně. To je přímo delikatesa. Pokaždé si říkám, že nějaký z Tvých kousků vyzkouším. Než se k tomu dostanu, už je tu zase nový. Jsi velká šikulka a pilná jako včelička. Pro Tebe to je potom brnkačka. A já mám jen touhu takovou krásu ochutnat ke Tak nesmím být líná a vyzkoušet.
spero
(upraveno)
7. 2. 2011, 20:59
@gonzar
Je to fakt, že je to rychlovka. Ali, ale vzniká na něj závislost !!! Tenhle dortík je mimořádně nebezpečný.
evicela
(upraveno)
5. 2. 2011, 21:26
paráda, pro mě inspirace, děkuji.
spero
(upraveno)
7. 2. 2011, 20:51
@evicela
není zač Evi
vepevil
(upraveno)
5. 2. 2011, 21:24
hmmm, mňam hned bych si dala, vypadá to luxusně a určitě i tak chutná
spero
(upraveno)
7. 2. 2011, 21:17
@vepevil
Ano, chutná znamenitě.
julie4
(upraveno)
5. 2. 2011, 19:19
spero
(upraveno)
7. 2. 2011, 21:18
@julie4