Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 598 návštěvníků)

Bábovka s tvarohovou náplní - výborná a rychlá!

0.0
Bábovka s tvarohovou náplní - výborná a rychlá!

Potřebné ingredience

Ačkoliv bábovky zas tak moc často ráda nedělám, tuhle mám v oblibě. Je rychlá, vláčná, dodává tomu vláčnost právě ta tvarohová náplň s hrozinkama.

Postup přípravy

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje (dávám necelý)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 vejce

Náplň:
1 tvaroh 250 g (je jedno jaký)
1 vanilkový cukr
hrozinky
trochu mléka

Na náplň vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem a jen trochu zředíme mlékem. Je totiž lepší, když zůstane tužší. Kdo chce, přidá hrst hrozinek.

Na těsto si nejprve v jedné míse ušleháme bílky. Poté ve druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáváme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec opatrně našlehaný sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymastíme a vysypeme moukou, někdy vysypávám nasekanými ořechy, kokosem... Na dno nalijeme první světlou polovinu těsta, na to lžící doprostřed nandáme tvarohovou náplň a zalijeme ji druhou polovinou těsta, kterou můžeme obarvit kakaem. Někdy místo kakaa dávám třeba skořicový cukr, to je taky moc dobrý.

Tu tvarohovou náplň doprostřed nandejte tak, aby okolo mohla být zalitá těstem a to se mohlo zapéct, jakoby udělat obal kolem tvarohu. Aby se pak třeba bábovka nerozpůlila, nepraskla a náplň při pečení nevytekla!

Pečeme raději pomalu, na mírnou teplotu, tak na 160°C, klidně hodinu (podle formy - když je širší, tak klidně i trochu dýl) a pro jistotu zkontrolujeme špejlí.
Necháme vychladnout a teprve pak vyklápíme z formy, musí zchladnout trochu ta náplň, aby se bábovka neroztrhla.

Dobrou chuť!

Tvarohová náplň s hrozinkama

vyšlehané těsto

vyšlehaný sníh

smíchaný sníh s těstem

první vrstva - světlé těsto

opatrně přidáme tvarohovou náplň

do zbylého těsta přidáme vrchovatou lžíci kakaa (nebo jako jinou variantu přidávám skořicový cukr)

druhá vrstva nakonec

Pečeme pomalu na 160°C asi hodinu.

Upečená dozlatova

Pocukrujeme

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ursula4 14. 3. 2011, 14:53
prosím ťa,do plnky nejde cukor?ďakujem
Vanusak 14. 3. 2011, 16:08
@ursula4 Je tam jen ten vanilkový, tvarohu není moc a ty hrozinky jsou taky sladké. Ale klidně si tam nějaký cukr dejte, jestli chcete. (F)
chalupnicka 14. 3. 2011, 13:52
bábovka vypadá zajímavě (clamp)
Vanusak 14. 3. 2011, 14:37
@chalupnicka Vyzkoušejte, nemám ráda dusivky a právě ta náplň dodá vláčnost. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie