Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 3012 návštěvníků)

"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

5.0
"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, sůl, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, špetka cukru, 150ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout.rnVykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané Nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem ( nebo mákem ). Upečeme dorůžova.rnNEMÁ CHYBU !!!rnRohlíčky můžeme plnit i jinými surovinami - např. zelí+uzené maso ; špenát s česnekem ; rnRohlíčky je možné plnit i sladkými nádivkami ( pak tolik nesolíme těsto a dáme víc cukru ) - např. tvaroh, mák, povidla, ořechová nádivka, jablka, puding, ...

Ze všech surovin zpracujeme těsto - těsto se vůbec nelepí, hněteme ho na vále "růčo-fůčo". Na teplém místě ho necháme kynout asi 3/4 hodiny.

Než nám vykyne těsto, připravíme si "náplň" - 40ks ( já dávám nejčastěji šunku nebo šunkový sálám, suchý salám, strouhanou Nivu )

Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 dílů, ........

...... z každého dílu vyválíme kolo a rozdělíme na osminky.

Na každou osminku položíme nachystanou náplň, ......

..... a zabalíme do rohlíčku - nápň srolujeme, aby byla co nejmenší. Začínáme širokou stranou, vrchní cípy přetáhneme přes náplň a spojíme je, pak teprve dozabalíme rohlíček ( tím uzavřeme strany a nic nevyteče ven ). Cíp necháme pod rohlíčkem, aby se rohlíček při pečení nerozlepil.

Rohlíčky potřeme žloutkem nebo klidně i celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem.

... pečeme při teplotě cca 200°C dorůžova.

DOBROU CHUŤ přeje Lucka !!!!!!!!!!

....a takhle vypadá sladká varianta - dnes jsem dělala s jablkovými povidly, s Nutellou a s vanilkovým pudingem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vytas 17. 1. 2007, 9:46
tyhle mini rohlíčky mohu jen doporučit. sama jsem je několikrát dělala a je to opravdu lahůdka!! ;-) ;-)
Lukrato 17. 1. 2007, 12:09
@vytas Ahoj Míšo, koukám, že jste z Olomouce - nejste nakonec autorem tohoto receptu? Já už ani nevím, od koho jsem ho dostala.... ;-)
Kšanda 16. 1. 2007, 21:14
Prosím,prosím jí se to ještě teplé nebo může být i studené?Chtěla bych udělat,ale chci si to nachystat dopředu.díky
BlankaB 16. 1. 2007, 22:10
@Kšanda teplé také dobré-ale nejlepší je to studené, já to dělám celé rodině do školy, práce i předem na věčeři... ;-)Blanka
erbo 16. 1. 2007, 15:04
Zkusila jsem a povedlo se (Y) plněné zelím a uzeným a nemá to chybu :-) jen jsem nedělala rohlíčky, ale takové kapsy. Všem dobrou chuť :-D Evča
berunka 15. 1. 2007, 13:39
Dobrý den Lucko rohlíčky vypadají úžasně ... ;-) chtěla jsem se zeptat jestly ten plech něčím potíráte a přibližně jak dlouho je pečete děkuji moc Lenča (*)
Lukrato 16. 1. 2007, 20:43
@berunka Leni, přesně tak, jak píše Blanka - můžete použít pečící papír. Já ho nedávám - v těstu je olej, rohlíčky jsou dostatečně mastné a vůbec se nepřipečou, jdou krásně dolů, plech ničím nemastím.
BlankaB 16. 1. 2007, 17:01
@berunka Dejte je na pečící papír, jinak se pečou asi 15-20 minut, ale každá trouba peče jinak tak do zezlátnutí. Blanka
Ajuška 14. 1. 2007, 13:54
Paní Lucie, je to opravdu delikatesa, moc jsme si s manželem pochutnali :-) Recept je dobrý i pro začátečnice ( jako já :-P ) Recept jsem si dala mezi oblíbené, u mě máte za (Y) (*) Alena
Venuška 14. 1. 2007, 11:09
Opravdu velmi dobré, celá rodina si moc pochutnala.
Lukrato 13. 1. 2007, 17:26
Přidala jsem fotečku sladké varianty - s jablkovými povidly, s Nutellou a s vanilkovým pudingem....mňam :-P
Zrušený účet 12. 1. 2007, 14:14
Musím se přidat k velké pochvale,za tento recept (Y),nejenže se těsto nádherně zadělává,ale jsou prudce jedlé (Y) (Y) (Y),dělala jsem je s ořechovou náplní,ještě zkusím naslano.Díky Iva
lase 11. 1. 2007, 16:14
... taky přidám jeden poznatek. Jsou dobré, i když nejsou plněné ničím, jen posypané kmínem a solí. Třeba jako doplňek k nějaké obložené míse apod. (Y)
BlankaB 11. 1. 2007, 13:13
Tak už dělám rohlíčky po 3. Výborné dětem do školy, nosí jich víc, spolužáci jim je vždy snědí :-D, dělám také ořechovou náplň, pomleté ořechy, cukr dle chuti, kapka rumu, 1 vajíčko, je to také výborné (F) (F) (F)Blanka
evik022 11. 1. 2007, 11:31
my uz to delame dlouho,ale vedou u nas plnene pouze nivou.A kdyz mame chut na sladke tak pridame do testa cukr a plnime makem nebo tvarohem.
petrat 8. 1. 2007, 10:33
ajéje, další recept, co budu muset udělat :-) Zatím jsem rohlíky plnila jen slaninkou, na sýr jsem si netroufla, jen nahoru, ale Niva je tvrdší, tak to vyzkouším ;-)
Lukrato 10. 1. 2007, 22:05
@petrat Zkuste, Péťo, když se to dobře zabalí, vůbec nic nevyteče....
Mína+Matěj01/05 7. 1. 2007, 20:23
Dobrý den Lucko, ani mě to nedalo a vrhla jsem se na ně a jsou luxusní a děsně žravé :-) :-) Sice tvarově nejsou, tak krásné a rohlíčky moc nepřipomínají :-( nějak to vázlo na tom balení. :-), hlavně že chutnají. Nemáte prosím nějaký fígl aby nevytekla sýrová náplň? Díky Gelsomina
Lukrato 7. 1. 2007, 20:58
@Mína+Matěj01/05 Dobrý den Gelsomino ( máte zajímavé jméno.... ;-) ), fígl na nevytékání Nivy zhruba popisuji v obrázkovém postupu... Na šunkový salám dám kolečko suchého salámu a hromádku strouhané Nivy - toto nejprve sruluji a teprve pak ten srulovaný salámový váleček položím na horní část těsta. Uchopím oba 2 rohy těsta, ty přetáhnu přes salámovou ruličku a spojím je ( tím se celý salám uzavře....Teprve pak dozabalím rohlíček, cíp nechám pod rohlíčkem, aby se nerozbalil. Stejným způsobem dělám i sladké rohlíčky ( viz Moje recepty - "Vynikající rohlíčky ze šlehačky" - taky suprové.... ) Tak hodně zdaru...
Mína+Matěj01/05 7. 1. 2007, 21:31
@Lukrato Já to právě dělala podle popisu u receptu (špatně asi četla), ale pak mi bohužel došel salámek :-( Tak jsem je plnila nivou + hermelínem, snažila se je co nejlépe utěsnit a stejně vytekly. Je možné, že té náplně jsem dala hodně :-( Ježíš já jsem kopyto :-) teď si ten Váš postup co jste mi napsala, čtu znova a já ten salám + nivu, nejdřív nesrolovala ^o) Já to rolovala zároveň :-) :-) Proto vznikly zvláštní hroudičky :-) Bože ta mateřská demence :-) Ješte jednou moc děkuji za detailní popis, dnes to bylo jen na zkoušku před oslavou narozenin syna. Krásný večer Gelsomina
kratj 7. 1. 2007, 13:08
Lucinko, tak po vzhlédnutí fotečky rohlíčků jsme dostali s přítelem obrovskou chuť,vypadají opravdu luxusně a přítel se už do nich pustil. :-D :-D :-D :-D :-D Takže už se nemůžu dočkat, už,aby byly hotové. :-P :-P :-P
beri1 6. 1. 2007, 15:01
Lucinko, tak jsem se pustila dnes do těch vašich rohlíčků. Povedly se na výbornou, těsto se krásně zpracovalo. Náplň jsem vyrobila jinou z nabídky " co dům dal " a celá rodina se cpe. Díky, myslím že s mnoha obměnami je zařadím do rodinných receptů. (F) (F) (F) (F) (F) Hela
BlankaB 6. 1. 2007, 13:00
Lucko, už jsou hotové, už jsou i téměř snězené, je to výborná chuťovka, moc děkuji za recept, není to takové to buchtové těsto, jsou to výborné rohlíčky, dělala jsem na sladko i na slano... Fotečky mám v albu :O)) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) děkuji. Blanka
Lukrato 6. 1. 2007, 21:50
@BlankaB Blani, koukala jsem k Vám do albíčka a rohlíčky se Vám móóóóóc povedly. Doufám, že taky chutnaly!!! Pa, Luca.
BlankaB 4. 1. 2007, 22:27
Luci, tak to je nádhera, zítra se do toho pusím, už se těším, jaké budu sklízet pochvaly (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) Blanka
Lukrato 5. 1. 2007, 21:05
@BlankaB Díky, tak se pak ozvěte, jak se Vám povedly....
Terapera 2. 1. 2007, 21:01
no to je úžasný recept hned vyzkouším !! koukám na fotky a tečou mi sliny!!!Vypadá to nádherně (Y) (Y) (Y).Jste šikovná dobrý nápad!!!Katka
Lukrato 3. 1. 2007, 20:09
@Terapera Tak to mě moc těší, že Vás receptík zaujal. Vyzkoušejte, rohlíčky mají vždycky ohromný úspěch - jsou fakt mňamkové.
Terapera 11. 1. 2007, 13:16
@Lukrato dobrý den dnes jsem rohlíčky udělala a musím říct že ani nestačily vychladnout jsou opravdu měkounké a výborné (Y) (Y) (Y) i když jsem je neměla tak krásné jako vy byly to spíš takové patvary než rohlíčky( a to jsem vyučená cukrářka :-$)tak na chut jsou fakt skvělé (Y) (Y) (Y) (Y)a děkuji za recept (F) (F) (F) (F) (F) (F)Katka
Lukrato 11. 1. 2007, 15:31
@Terapera Děkuji, Káťo, za pochvalu....já je dělám docela často, takže už to mám "v ruce", ještě párkrát a budete je mít výstavní.....Papapa.
ridomka 1. 1. 2007, 22:17
:-o no to je mnaaaamka (PI) (PI) (PI)vypadají krásně,taky vzkouším ;-) (Y) |:o)
KOFI 1. 1. 2007, 20:06
:-o :-o :-o Nááádhera! Určitě vyzkouším! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie