(recept
si oblíbilo 452 návštěvníků)
KARBANÁTKY PODLE BABICY-VÝBORNÉ-V TROUBĚ,NEBO NA OLEJI...
Potřebné ingredience
cca 1kg mletého masa,půl kg strouhaného tvrdého sýra-nejlépe gouda,eidam...,3stroužky česneku(může být i více),3vejce,2cibule,strouhanka,koření-zelené(pažitka,petržílka,majoránka...),sůl..
Postup přípravy
já si připravuji mleté maso doma-nejlépe vepřová kýta,plec,nejprve si v robotu nastrouhám sýr,nasadím nože,umixuji maso,dohromady s cibulemi,v míse smíchám s ostatními ingrediencemi,strouhanku dle potřeby..vyšší plech vyložím pečícím papírem,v ruce utvořím karbanátky,poskládám na plech,přikryji alobalem,peču přibližně hodinu,poté alobal sejmu a ještě peču dozlatova..jsou to strašně výborné a šťavnaté karbanátky-kdysi jsem je viděla v jeho pořadu:-).přeji dobrou chuť!!!!
(musím dodat,že pokud si dobře pamatuji-je to přece jenom hodně dlouho,kdy byli v pořadu-bylo v původním receptu půl hovězího+půl vepřového a karbanátky byli smažené na oleji v pánvi.také jsem tak poprvé udělala,ale nadchli nás více v troubě na plechu:-)
(musím dodat,že pokud si dobře pamatuji-je to přece jenom hodně dlouho,kdy byli v pořadu-bylo v původním receptu půl hovězího+půl vepřového a karbanátky byli smažené na oleji v pánvi.také jsem tak poprvé udělala,ale nadchli nás více v troubě na plechu:-)
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lonik
(upraveno)
31. 10. 2011, 20:10
vlasson
(upraveno)
31. 10. 2011, 23:05
@lonik
ililina
(upraveno)
31. 10. 2011, 9:19
Včera jsem dělala k obědu a musím říct, že takovou dobrotu jsem dlouho nejedla. Dokonce i pochválil
vlasson
(upraveno)
31. 10. 2011, 23:04
@ililina
ilčo jéé,děkuji moc já je dělala dnes mějte se
Felipa Santiago
(upraveno)
30. 10. 2011, 16:37
Včera jsem dělala na oběd a . Díky za typ .
vlasson
(upraveno)
30. 10. 2011, 22:55
@Felipa Santiago
peťo též děkuji
KABELKAK
(upraveno)
25. 10. 2011, 11:36
Moc chválím, chválím jsou vynikající. Sice jsem doma měla jenom 250gr edamu, takže jsem nemohla dát požadovanou porci sýru. Ale musím Vám Soní říci, že jste měla pravdu jsou šťavnaté. Moc děkuji za recept. Přeju Vám hezký den.
vlasson
(upraveno)
25. 10. 2011, 22:09
@KABELKAK
jarmilko moc vám děkuji,udělala jste mi radost mějte se krásně
jana + 2
(upraveno)
22. 10. 2011, 19:28
tak ty jsme dneska delala, ale z krutiho masa, pac nesnasim veprove/hovezi. Jsou vyborne.
vlasson
(upraveno)
22. 10. 2011, 20:19
@jana + 2
jani děkuji moc,dělám pouze z vepře,drůbeží mně tedy nenapadlo,tak to musím též vyzkoušet
Vlr.Buckova
(upraveno)
21. 10. 2011, 16:43
Takže jsou to vlasntě holanské řízky ale pečené, ne smažené ??
vlasson
(upraveno)
21. 10. 2011, 23:11
@Vlr.Buckova
tak to já nevím,zda jsou holandské ale pravda je ta,že-tedy jestli si dobře pamatuji původně je v pořadu smažili na oleji,ale takhle jsou prostě lepší,šťavnaté a racionálnější ale na oleji též lze
marz
(upraveno)
22. 10. 2011, 16:51
@vlasson
njn-holandský řízky akurát nevím v čem jsou pečený tak moc štavnatější a racionálnější
vlasson
(upraveno)
22. 10. 2011, 20:18
@marz
v tom,že nejsou smažené na oleji...ten by i vysušil
wruska
(upraveno)
21. 10. 2011, 14:42
velmi zajimavy recept, zitra je vyzkousim, diky za inspiraci, s pozdravem Vera.
vlasson
(upraveno)
21. 10. 2011, 23:09
@wruska
věrko děkuji,tak ať chutnají
chucky 1111
(upraveno)
20. 10. 2011, 7:02
vyzkouším vypadají pěkně
vlasson
(upraveno)
20. 10. 2011, 7:27
@chucky 1111
děkuji,zkuste
planice
(upraveno)
20. 10. 2011, 7:53
@vlasson
a ten sýr tam dáváte hned s karbenátkama?
vlasson
(upraveno)
20. 10. 2011, 8:02
@planice
pavli ano,rovnou do té masové hmoty,nastrouhaný nahrubo
vevercak78
(upraveno)
19. 10. 2011, 19:35
vlasson
(upraveno)
19. 10. 2011, 23:00
@vevercak78
Dada34
(upraveno)
19. 10. 2011, 16:21
vlasson
(upraveno)
19. 10. 2011, 17:18
@Dada34
snecka
(upraveno)
19. 10. 2011, 14:22
no tak já je vyzkousím
vlasson
(upraveno)
19. 10. 2011, 17:19
@snecka
zkuste a...