(recept
si oblíbilo 470 návštěvníků)
DLABANEC aneb za málo peněz kupa jídla-VÝBORNÉHO..)))

Potřebné ingredience
500 g mletého masa,500 g kyselého zelí,1 zakysaná smetana ( může být bílý jogurt ),sýr ( já používám tvarůžky,ale odzkoušený mám i eidam,nivu..),2 PL hořčice,1 lahůdkovou cibulku,může být i 1kávová lžička gul.koření,sůl a pepř dle chuti...
Postup přípravy
Především chci upozornit,že se vůbec s tímto jídlem nemazlím!!!! Pokud budete používat tvargle jako já,NESMRDÍ!!!
Vezmu pekáč ( někdy i starou remosku ) a do něj vložím zelí,mleté maso,smetanu,hořčici,sůl,trochu pepře,cibulku,gul.koření a vše řádně promíchám a hezky uhladím..Vložím do trouby a peču na 230 stupňů 20 minut,pak nakrájím tvarůžky ( pokud použijete cihlu,tak nastrouhat ) a pokladu na maso a peču dalších 10 minut,až je krusta..Vytáhnu a dlabem,až se hory zelenají.U nás tohle jí i naše pětiletá dcera a olizuje talíř!!!
Dostala jsem od tchýně hodně červené řepy,tak jsem zkusila změnu...Místo kyselého zelí jsem nastrouhala dvě červené řepy,přistrouhala dvě mrkve a místo zakysané smetany jsem dala šlehačku,vše ostatní nechala jak je a výsledek byl FAMÓZNÍ...)))
Vezmu pekáč ( někdy i starou remosku ) a do něj vložím zelí,mleté maso,smetanu,hořčici,sůl,trochu pepře,cibulku,gul.koření a vše řádně promíchám a hezky uhladím..Vložím do trouby a peču na 230 stupňů 20 minut,pak nakrájím tvarůžky ( pokud použijete cihlu,tak nastrouhat ) a pokladu na maso a peču dalších 10 minut,až je krusta..Vytáhnu a dlabem,až se hory zelenají.U nás tohle jí i naše pětiletá dcera a olizuje talíř!!!
Dostala jsem od tchýně hodně červené řepy,tak jsem zkusila změnu...Místo kyselého zelí jsem nastrouhala dvě červené řepy,přistrouhala dvě mrkve a místo zakysané smetany jsem dala šlehačku,vše ostatní nechala jak je a výsledek byl FAMÓZNÍ...)))

Na talíři...)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
2. 3. 2015, 13:43
Nic ve zlem, kdysi jsem to zkusila, vadila mi kombinace kysaného zelí a zakysané smetany, dala jsem klasickou smetanu, vzniklo něco připosraženého, takže za mě už ne. A komu to chutná, proč ne!
nahlásit

lakiara
(upraveno)
2. 3. 2015, 12:36
Kolikrát už nevím,co bych vařila,jak člověk vaří každý den-tak mám pocit že už vše bylo nedávno..a tak šmejdím na internetu,že vyzkouším něco nového a buď už to u nás zůstane nebo ne.Tak bohužel toto u nás fakt nezůstane.Jak se říká- 100 lidí sto chutí.Mrzelo mne,že jsem vyplácala dobré maso a sýr nivu
Omlouvám se,nemyslím to nijak zle.

nahlásit

juannita_2007
(upraveno)
18. 2. 2015, 15:29
Zdravím, tak tuto dobrůtku jsem už dělala někdy v létě, dnes jsem si v záložkách našla tento recept a budu ji dělat o víkendu znovu.
Celé rodině chutnala (a to jsou fakt dost zmlsaní, hlavně synátor), takže ji pěkně zopakuju, místo tvarglí jsem dala nivu a dám znovu, k tou šťouchané brambůrky s cibulkou - už se na to těším. Jo, a tehdy jsem ten recept dávala kamarádce, a taky se u nich chytil a získal mňam body, takže - díky za dobrý nápad, už se mi sbíhají sliny.







nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
15. 2. 2014, 9:12



nahlásit
CokeLady
(upraveno)
21. 1. 2014, 16:37
Tak jsem asi první, ale u nás tedy bez úspěchu
Má to takřka stejnou chuť jako prejt
Doufám, že se to aspoň dojí abych to nemusela vyhazovat. Holt 100 lidí, 100 chutí, čekala jsem ve spojení se zakysankou jinou chuť než prejtovou, zvlášť po takových ohlasech.


nahlásit

mikky.h
(upraveno)
15. 2. 2014, 6:56
@CokeLady
Dany, to je mi líto...
obhajovat tuto laskominu nebudu, smířím se s tím, že Vám to nejede..přeji hezký den


nahlásit

Ulichova
(upraveno)
21. 1. 2014, 16:26
Nejlepší recept z mletého masa,moc díkyy





nahlásit

novackova
(upraveno)
21. 1. 2014, 11:55




nahlásit

maca.saza
(upraveno)
17. 1. 2014, 22:51
Tak jsem taky vyzkoušela a rovnou z kila sekané a kila zelí
+ nivu.Bylo to výborné,příteli ani nevadilo,že to jedl 3 dny
.




nahlásit

juannita_2007
(upraveno)
18. 2. 2015, 15:30
@maca.saza
Jj, nám z toho kila zbyl kousek, a ten si dali hadi i na studeno, takže fakt pohodové jídlo - žádná práce a výsledek stojí za to. A připomínám, že jsem si rodinku fakt - bohužel - pěkně rozmazlila a rozmlsala.


nahlásit

Martinka V.
(upraveno)
17. 9. 2013, 13:24
Výborný!!
Dnes jsme poobědvali a měla jsem velký úspěch!
Jen místo tvarůžků jsem dala Nivu. Moc díky za recept, určitě zase udělám



nahlásit

mikky.h
(upraveno)
25. 9. 2013, 15:20
@Martinka V.
Martinko, není za co




nahlásit

mysmilena
(upraveno)
4. 9. 2013, 11:11
Zdravím, chystám se to udělat - jen mám dotaz, to zelí před fouknutím do směsi se proplachuje? Díky...

nahlásit

mikky.h
(upraveno)
16. 9. 2013, 12:41
@mysmilena
Mileno, jsem tu, očividně pozdě..já zelí neproplachuji..

nahlásit

mysmilena
(upraveno)
28. 9. 2013, 11:46
@mikky.h
Ahoj, no já ho taky zatím radši nevařila
abych to nez....
díky, plánuju to napatlat příští týden



nahlásit

mikky.h
(upraveno)
1. 10. 2013, 10:01
@mysmilena
Milenko, dáváte tam samý dobrý věci..to se nemůže zkazit


nahlásit

mysmilena
(upraveno)
7. 3. 2014, 21:08
@mikky.h
Tak jsem to už vyzkoušela.....
mí pubertální potomci ohrnuli rypáky, tak jsem to zblajzla ...jsem nemohla přecpáním ani dýchat... za mne jednoznačně bašta, tohle můžu
jsem zapomněla napsat pochvalnej komentář, tak až dnes...mimochodem, narvala jsem tam nivu i tvargle zároveň, ty pozdější následky...









nahlásit
laskonka333
(upraveno)
27. 10. 2014, 12:24
Abraka dabraka
rýchla príprava a ešte rýchlejšie spapané to je dobré čarovanie
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=904178&user=0&order=0&typ=3



nahlásit

kebulka
(upraveno)
9. 4. 2013, 12:40
Téda Míšo,zaujalo mě to na první pohled,ale že to bude tak moc dobrý ...... Dělala jsem s olomouckýma a kousek se slovenskýma korbáčikama kuli malý
A to bylo tak neskutečné dobré,že mám boule za ušima.Mladá teda ohrnula nos,ale ona poslední dobou na všechno maso.Takže už to mám uložené v oblíbených a určitě nedělám naposledy





nahlásit

mikky.h
(upraveno)
13. 4. 2013, 16:49
@kebulka
Petruš, téééda moc děkuji



nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
29. 3. 2013, 20:05

nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
13. 3. 2013, 9:32
Nemám tvarůžky snad to půjde i bez nich

nahlásit

mikky.h
(upraveno)
29. 3. 2013, 15:50
@chucky 1111
Verčo, určitě půjde ( a šlo ), ale tvargle jsou tvargle a tomuto jídlu dávají ten správný šmrnc..

nahlásit
tyleka
(upraveno)
10. 3. 2013, 23:56
Dobrý den, kolik dospěláků se z uvedeného množství nají? Dělala bych k tomu brambory. Je toho dost pro čtyři? K. Týleová
nahlásit

mikky.h
(upraveno)
29. 3. 2013, 15:49
@tyleka
Dobrý den Karolíno, koukám, že jsu s křížkem po funuse.. omlouvám se..
Z tohoto množství se 4 nají určitě, obzlvášť, pokud doděláváte brambory..

nahlásit
venora
(upraveno)
3. 3. 2012, 14:37
vyzerá super, bude u nás zajtra na obed - cviklová - repová
verzia



nahlásit

mikky.h
(upraveno)
8. 3. 2012, 11:54
@venora
Tak jste si snad pochutnali

nahlásit
venora
(upraveno)
16. 3. 2012, 14:35
@mikky.h
odpovedám až teraz, naozaj dobré papaníčko,
síce nadšená nebola, ale u nej to je stav normálny
... no my s
sme si ozaj pochutnali, dík za recept, určite zopakujeme




nahlásit

blesk
(upraveno)
19. 8. 2011, 11:01





nahlásit
Blanik123
(upraveno)
20. 7. 2011, 9:11
Vyzkoušela jsem váš recept a celé rodině chutnalo






nahlásit
NIRI
(upraveno)
10. 7. 2011, 19:45
Míšo,ak to nemělo chybu!!!!!!!!!!!!!!kdyby mě to nebylo blbé tak bych to snědla sama!Bohužel jsem němohla!!!!!!!!!!





nahlásit

mikky.h
(upraveno)
28. 7. 2011, 11:01
@NIRI
Irenko a Blanko..děkuji Vám za komentář..jsem ráda,že chutnalo..


nahlásit

lidare
(upraveno)
9. 6. 2011, 19:18



nahlásit