Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Lahodný cheesecake

0.0
Lahodný cheesecake

Potřebné ingredience

200 g čokoládových sušenek (BeBe), asi 130 g másla, 6 plátků želatiny, 1 dcl smetany na vaření, 100 g bílé čokolády (Milka), 750 g měkkého tvarohu, 170 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1/2 - 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Na korpus použijeme menší dortovou formu (já mám jen větší, proto mám korpus tenší než by měl být - pokud menší nemáte, dejte více sušenek a másla). Na dno rozevírací dortové formy dáme kolečko pečícího papíru. Rozmixujeme sušenky a máslo, až z toho vznikne jednolitá hmota, která se nedrolí. Lžicí hmotu upěchujeme na dno formy. Upečeme v troubě při teplotě 180 stupňů asi deset minut, necháme vychladnout.
Mezitím, jak se korpus peče, namočíme plátky želatiny do studené vody. Po pěti minutách plátky vyždímáme. Přivedeme do varu smetanu na vaření, odstavíme ji a promícháme v ní želatinu.
Smetanu na šlehání dotuha ušleháme.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu.
Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pak do směsi přimícháme smetanu se želatinou, bílou čokoládu a šlehačku. Boky pečící formy vyložíme pečícím papírem. Na korpus vylijeme krém, uhladíme a zakryjeme potravinovou fólií. Dáme do lednice ztuhnout (nejlíp přes noc). Ven vytáhneme těsně před porcováním.

.

.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 10. 3. 2015, 15:50
(Y)
malmar 9. 3. 2015, 21:03
(clamp) (clamp) (clamp)
Ledura 10. 8. 2014, 19:19
(Y) (Y) (Y)
lubca007 26. 5. 2012, 0:11
(Y) (Y) (Y)
marcelau 8. 4. 2012, 19:46
mňááám (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie