(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Slaní šneci
Potřebné ingredience
Balíček listového těsta,jakýkoliv salám.Můžete dát šunkový,suchý nebo i toustový...Podle chuti.Stejně je to i se sýrem,buď eidam nebo uzený,klidně i Nivu,kdo má rád.Obojího kolem 20 dkg na balíček těsta.Kečup nebo hořčice.Vajíčko na potření,kmín,vegetu,koření grilovací...
Postup přípravy
Rozválíme těsto,potřeme kečupem nebo plnotučnou hořčicí,podle chuti...Poklademe salámem a potom dáme sýr.Srolujeme do štrůdlu a nakrájíme na asi 0,5 cm silné pásky (kolečka).Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem.Nakonec posypeme kmínem nebo vegetou nebo nějakým kořením...Záleží na vás,co si vyberete...Naši kluci to mají moc rádi.Výborné!!! pečeme na 180°do zlatova.
těsto potřené kečupem
další vrstva salám,tentokrát děláno ze zbytků v lednici
uzený sýr
nakrájené potřete vajíčkem a posypete třeba kmínem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvišík
(upraveno)
24. 2. 2008, 23:30
Už jsem párkrát dělala, je to dobrota a hlavně je to fakt žravý, ale dávám na plech pečící papír a po upečení to jde děsně špatně sundat z plechu. Je to o nervy, tak sem se chtěla zeptat, jestli je teda lepší plech vymazat a nebo máte některá nějaký jiný fígl, aby se šneci nemuseli jíst se zbytkem papíru? Díky za odpověď.
Filďa
(upraveno)
25. 2. 2008, 0:19
@kvišík
Tyhle šnečky taky ráda dělávám,je to dobrá chuťovka pro návštěvy a já je teda dávám na pečící papír viz.foto http://img.mimibazar.cz/foto/10/080120/18/l12247.jpg a jdou mi z něj krásně sundat dolů,na holý vymazaný plech jsem je ještě nezkoušela dát péct
kvišík
(upraveno)
26. 2. 2008, 12:39
@Filďa
Tak to mám asi nějaký nekvalitní pečící papír, jinak teda fakt nevím.
LAILA
(upraveno)
18. 11. 2008, 18:05
@kvišík
Nebo počkat až úplně vychladnou
lejča
(upraveno)
26. 2. 2008, 18:26
@kvišík
Z vlastní zkušenosti vím,že tmavý je lepší než bílý pečicí papír.Ale já dělám tyto šneky jenom na vymazaném plechu e je to o.k.
katulik
(upraveno)
23. 2. 2008, 22:04
kacenka
(upraveno)
21. 2. 2008, 11:43
Dávám tam taky oregáno nebo provensál a cibulku pak to má šmak Supr je to s kys. zelíčkem a uzeným.....
Violass
(upraveno)
21. 2. 2008, 11:05
Taky to doma dělávám a je to paráda. Je to fajn, že to leonka jsem dala.Dlouho jsem to nedělala a nemohla jsem tenkrát ten recept najít.Všem ho doporučuji a jdu si vytahnout lístové těst.
samina
(upraveno)
21. 2. 2008, 10:34
Jj,je to moc dobré a celkem rychlé,ale já sýry a salámy strouhám.
marcelina8
(upraveno)
21. 2. 2008, 10:30
je tomňamka také to dělám
Monika11
(upraveno)
21. 2. 2008, 9:25
-DOBRŮTKA.TAKÉ TAK DĚLÁVÁM .
viktori
(upraveno)
20. 2. 2008, 22:22
Dobrý večer Leono,taky to máme moc ráádi je to super na oslavy.Před pečením to dám na chvilku na mražák a polozmrzlé to krájím a peču.Je to pak nadýchanější.
xara
(upraveno)
21. 2. 2008, 8:43
@viktori
Jééé, to musím vyzkoušet - to krájení mě vždy zlobilo! Díky za dobrý tip!!!
lejča
(upraveno)
21. 2. 2008, 8:30
@viktori
Díky za tip,zkusím...Ale nám chutnají i nenadýchané,hlavně klukům...