Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Sterilovaný hrášek na sladkokyselo

0.0
Sterilovaný hrášek na sladkokyselo

Potřebné ingredience

1 velká plechovka zel. hrášku ve slaném nálevu, 1 kysaná smetana, trošku hladké mouky, sůl, mletý pepř, vegeta, mléko

Postup přípravy

Hrášek vylijeme i s nálevem do hrnce a necháme krátce povařit.Mezitím rozkvedláme v asi půl litru mléka 2 lžíce hlad. mouky a kysanou smetanu / může být i kyselá šlehačla / .Vlijeme do horkého hrášku a mícháme do zhoustnutí.Dochutíme solí, pepřem, vegetou a pro chuť i několika kapkami citr. šťávy nebo octa.Já dělám na konzistenci hustější koprovky.
My k tomu máme rádi hovězí na nudličky dělané na způsob roštěnky / cibulka, paprika,sůl, špetka majoránky a dusit do měkka / a vařené brambory.
Začínala jsem na 1 velké plechovce hrášku, teď už dělám kolikrát i ze 2 plechovek a nikdy nezůstane.
Myslím, že se tak dají dělat i fazolové lusky, ale ty já nemusím.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie