Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Slaní šneci

0.0
Slaní šneci

Potřebné ingredience

Balíček listového těsta,jakýkoliv salám.Můžete dát šunkový,suchý nebo i toustový...Podle chuti.Stejně je to i se sýrem,buď eidam nebo uzený,klidně i Nivu,kdo má rád.Obojího kolem 20 dkg na balíček těsta.Kečup nebo hořčice.Vajíčko na potření,kmín,vegetu,koření grilovací...

Postup přípravy

Rozválíme těsto,potřeme kečupem nebo plnotučnou hořčicí,podle chuti...Poklademe salámem a potom dáme sýr.Srolujeme do štrůdlu a nakrájíme na asi 0,5 cm silné pásky (kolečka).Dáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem.Nakonec posypeme kmínem nebo vegetou nebo nějakým kořením...Záleží na vás,co si vyberete...Naši kluci to mají moc rádi.Výborné!!! pečeme na 180°do zlatova.

těsto potřené kečupem

další vrstva salám,tentokrát děláno ze zbytků v lednici

uzený sýr

nakrájené potřete vajíčkem a posypete třeba kmínem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvišík 24. 2. 2008, 23:30
Už jsem párkrát dělala, je to dobrota a hlavně je to fakt žravý, ale dávám na plech pečící papír a po upečení to jde děsně špatně sundat z plechu. *-) Je to o nervy, tak sem se chtěla zeptat, jestli je teda lepší plech vymazat a nebo máte některá nějaký jiný fígl, aby se šneci nemuseli jíst se zbytkem papíru? ;-) Díky za odpověď. :-)
Filďa 25. 2. 2008, 0:19
@kvišík Tyhle šnečky taky ráda dělávám,je to dobrá chuťovka pro návštěvy :-) a já je teda dávám na pečící papír viz.foto http://img.mimibazar.cz/foto/10/080120/18/l12247.jpg a jdou mi z něj krásně sundat dolů,na holý vymazaný plech jsem je ještě nezkoušela dát péct :-$
kvišík 26. 2. 2008, 12:39
@Filďa Tak to mám asi nějaký nekvalitní pečící papír, jinak teda fakt nevím. (N)
LAILA 18. 11. 2008, 18:05
@kvišík Nebo počkat až úplně vychladnou :-p
lejča 26. 2. 2008, 18:26
@kvišík Z vlastní zkušenosti vím,že tmavý je lepší než bílý pečicí papír.Ale já dělám tyto šneky jenom na vymazaném plechu e je to o.k. (Y)
katulik 23. 2. 2008, 22:04
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kacenka 21. 2. 2008, 11:43
Dávám tam taky oregáno nebo provensál a cibulku pak to má šmak (H) (H) (H) (H) (H) (H) Supr je to s kys. zelíčkem a uzeným.....
Violass 21. 2. 2008, 11:05
(Y) (Y) (Y) (Y) Taky to doma dělávám a je to paráda. Je to fajn, že to leonka jsem dala.Dlouho jsem to nedělala a nemohla jsem tenkrát ten recept najít.Všem ho doporučuji a jdu si vytahnout lístové těst.
samina 21. 2. 2008, 10:34
Jj,je to moc dobré a celkem rychlé,ale já sýry a salámy strouhám. (palice) (Y) (Y) (Y)
marcelina8 21. 2. 2008, 10:30
(hello)je tomňamka také to dělám (radost) (clamp) (clamp)
Monika11 21. 2. 2008, 9:25
(clamp) (clamp) (clamp)-DOBRŮTKA.TAKÉ TAK DĚLÁVÁM (Y) (Y) (Y). (L) (F) (K)
viktori 20. 2. 2008, 22:22
Dobrý večer Leono,taky to máme moc ráádi je to super na oslavy.Před pečením to dám na chvilku na mražák a polozmrzlé to krájím a peču.Je to pak nadýchanější. (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hello)
xara 21. 2. 2008, 8:43
@viktori Jééé, to musím vyzkoušet - to krájení mě vždy zlobilo! Díky za dobrý tip!!! (L)
lejča 21. 2. 2008, 8:30
@viktori Díky za tip,zkusím...Ale nám chutnají i nenadýchané,hlavně klukům... |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie