Ořechová šlehačková bábovka pro začátečnice
Potřebné ingredience
25 dkg polohrubé mouky, 5 dkg namletých vlašských ořechů, 20 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru (nemusí být), 3 celá vejce, 250 ml smetany ke šlehání (dávám trvanlivou v krabičce) - žádné náhražky, 1 prášek do pečiva, trošku rumu (nemusí být). Na vymazání formy hrubá mouka a máslo.
Postup přípravy
Pečeme na 180 C asi 40 minut, po 40 minutách nevypínáme troubu, ale zkoušíme, jestli už je těsto propečené. Protože je recept pro začátečnice, píchneme dřevěnou špejlí do těsta (třeba 5 cm hluboko) a vytáhneme špejli. Pokud je na špejli syrové těsto (špejle je špinavá), přidáme 5 minut. A takhle až do dopečení. Ve formě nechávám dlouho chladnout, vyklápím až studené.
Bábovka nám moc chutná, už jsem vyzkoušela asi 30 receptů, ale tato je naší nejoblíbenější, dost mě překvapilo, že tu tento recept ještě není.
Suroviny. Šlehačka musí být kvalitní, žádná náhražka.
Vše se smíchá dohromady.
Umíchané těsto vlijeme do pořádně vymazané a vysypané formy. Používám silikonovou. Ale na tom samozřejmě nezáleží. Může se použít i dortová forma, srnčí hřbet nebo bábovková forma z jiného materiálu.
Po vyklopení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé