(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Rychlý drobenkový koláč s jablky a skořicí-DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
vyzkoušelo kuchařů (5) Drobenka: Polohrubá mouka 600 g Skořice - mletá 1 lžička Moučkový cukr 200 g Máslo nebo Hera 220 g Vejce nebo 2 lžíce mléka 1 ks Prášek do pečiva 1/2 balíček Ingredience Pečící papír Nastrouhaná jablka - hrubě 1 kg Vanilkový pudink 2 lžíce Cukr krupice dle chuti a kyselosti jablek Skořice - mletá Strouhaný kokos Nasekané ořechy Rozinky Citronová šťáva a kůra
Postup přípravy
Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj rovnoměrně nasypeme. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a pudinkem. Přidáme dle chuti kokos, ořechy, citron nebo rozinky. Jablečnou směsí posypeme drobenku. Zbytek brobenky nasypeme na jablka a dáme péct do předehřáté trouby zvolna asi na 50 minut - dorůžova. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
16. 10. 2013, 8:53
Janyse
(upraveno)
16. 10. 2013, 8:22