Čarodějné kuře

Potřebné ingredience
Množství pro 4 osoby: 750 g kuřecích prsou, 2 cibule, mražená kukuřice, sůl, pepř, koření Čarodějka, olivový olej (může být i jiný, ale chuťově dobrý), vývar z masa či kostí, rajský protlak, cukr (lépe třtinový, ale může být i klasický), dle potřeby Solamyl.
Postup přípravy
... a jdeme na vaření:
Maso očistíme a nakrájíme na kostky zhruba 2 cm, cibuli nakrájíme na půlkolečka. Oboje dáme do mísy, přidáme odhadem 2 polévkové lžíce koření Čarodějka (pozor, je v něm sůl). Já to nevařila malým dětem, takže jsem přidala čerstvě mletý pepř a ještě trošku dosolila. Přidala mraženou kukuřicí a zalila olejem. Dobře, ale opatrně promíchat a nechat uležet ideálně přes noc.
Druhý den rozpálíme hlubokou pánev a směs se vším všude dáme do pánve. Orestujeme tak, aby se maso pěkně zatáhlo. Poté přilijeme k masu tak 2-3 naběračky čistého masového vývaru a dusíme nezakryté cca 20 minut za občasného míchání. Potom přidáme rajský protlak a protože k rajskému protlaku patří hned i troška cukru (jak kdo má rád), přidáme cukr dle chuti a trošku zelených bylinek.. Povaříme ještě tak 5 minut. Pokud se vám zdá, že je šťáva moc řídká, rozmícháme si trošku Solamylu s vodou a tímto zachustíme pokrm dle potřeby. Chvilku povaříme za stálého míchání, pak odstavíme, necháme 10-15 minut stát a podáváme třeba s hranolkama.
Dobrou chuť !

Rojíkovo koření Čarodějka:
SLOŽENÍ:
Sůl (max. 23 %), len, seznam, hořčice, paprika, kurkuma, česnek, chilli, kmín, pepř, fenugert, cukr, majoránka, celer, nové koření, muškátový květ, koriandr, kmín římský, fenykl, kardamom.
Výborná magická kořenící směs vhodná při grilování, rožnění, pečení, do omáček a gulášů. Vhodná i do marinád a k nakládání masa. Koření Čarodějka má prý v sobě kouzelnou moc. Kdo sní pokrm připravený s tímto kořením, ten se zamiluje do osoby, jenž ho připravovala.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




