Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 149 návštěvníků)

Jablečná roláda - výborná a bez tuku :o)

5.0
Jablečná roláda - výborná a bez tuku :o)

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 180g moučka cukr, 6 lžic hladké mouky Náplň: 5ks jablek, cukr dle chuti, skořice

Postup přípravy

Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí. Vejcem s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny a umícháme do hladké hmoty. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 170°C cca 15 minut (nebo podle zkušeností z vaší troubou).
Po upečení překlopíme na moučka cukrem pocukrovanou plochu (další pečící papír, silikonová podložka, utěrka) tak, aby byl pečící papír nahoře a jemně papír sundáme. Ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.

Nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech

upečené převrátíme těstem dolů, papírem nahoru. Pečící papír opatrně sundáme a zarolujeme.

Roládu pocukrujeme a můžeme podávat klidně i teplé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzak 13. 9. 2014, 10:01
Lepší je překlopit na vlhkou utěrku.Pak se krásně sroluje (hello) (flower)
xlmakrela 12. 9. 2014, 21:06
(Y) (Y) (Y) (Y) no tak do tohoto receptu se zítra pouštím :-) :-) :-) :-) :-)
xlmakrela 14. 9. 2014, 15:25
@xlmakrela (Y) (Y) (Y) (Y) včera upečeno, dneska dojedeno, našim (Z) (Z) moc chutnala a ještě si ji vylepšili zakys smetanou (L) (L) (L) (L) (L) (L) myslím, že ji budu péci hodně často, moc děkuji za recept (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Vanusak 8. 9. 2014, 23:05
Fajn recept, jen se bojím, že budu rovnou muset dělat dvě... ,-)
dalmatinac 8. 9. 2014, 12:22
Akú máte prosím veľkosť toho plechu, lebo vždy mám nejaký problém, aj tie obdlžnikové plechy sú rôzne. Ja mám rôzne veľkosti a neviem, ktorý použiť. Chcem ho vyskúšať, lebo vyzerá jednoducho a super.
dalmatinac 9. 9. 2014, 12:43
@dalmatinac Už som ju spravila, akurát po prevrátení sa mi to prilepilo na silikon a pri rolovaní mi časť zostala prilepená. Potom ten vrch nebol moc pekný, tak som roládu poliala čokoládou. Inak chuťovo je dobrá, aj rýchla na prípravu.
mnamnulka 11. 9. 2014, 20:36
@dalmatinac Plocha kam se roláda převrací se musí posypat moučkovým cukrem, aby se nic nepřilepilo - to se týká silikonu, pečícího papíru nebo utěrky. Pak se to roluje dobře. Plech mám 38x34cm. Ale m yslím, že pár centimetrů nehraje roli. (hello)
danuschka 6. 9. 2014, 23:23
Vypadá super, z těch bílků ušlehat sníh, nebo jen vmíchat neušlehané. *-) *-)
mnamnulka 7. 9. 2014, 21:05
@danuschka Sníh nešlehám :-$
maruška 4. 9. 2014, 16:12
(F) ňam , to musím vyzkoušet
Anýska08 4. 9. 2014, 16:05
...Vypadá moc hezky,hned bych si dala :-) (L) Vyzkouším asi v neděli ke (C)
kopretin.a 30. 8. 2014, 11:03
...asi bych tam napsala, že se musí vejce vyšlehat pořádně do pěny s cukrem a pak se vmíchá mouka...protože kdo to nezná, tak jen smíchá vejce s cukrem a moukou a vznikne mu kejda ,-) ale výsledek vypadá nádherně, upeču odpoledne, díky (L)
koreni 31. 8. 2014, 8:03
@kopretin.a Zdravím všechny, já ještě šlehala a pak vmíchala bílky. Opravdová RYCHLOVKA a dobrota. Díky. (flower)
mnamnulka 30. 8. 2014, 21:22
@kopretin.a Děkuji za upozornění. Já to dělám automaticky, tak mě ani nenapadlo to takto rozepsat. Ale již je v receptu opraveno (hello)
Olča =) 30. 8. 2014, 9:18
Určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)
Simonecka2007 29. 8. 2014, 22:00
(Y) (Y) (Y)
Gogiš 29. 8. 2014, 20:05
Vypadá moc dobře :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie