(recept
si oblíbilo 149 návštěvníků)
Jablečná roláda - výborná a bez tuku :o)
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 180g moučka cukr, 6 lžic hladké mouky Náplň: 5ks jablek, cukr dle chuti, skořice
Postup přípravy
Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí. Vejcem s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny a umícháme do hladké hmoty. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 170°C cca 15 minut (nebo podle zkušeností z vaší troubou).
Po upečení překlopíme na moučka cukrem pocukrovanou plochu (další pečící papír, silikonová podložka, utěrka) tak, aby byl pečící papír nahoře a jemně papír sundáme. Ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.
Po upečení překlopíme na moučka cukrem pocukrovanou plochu (další pečící papír, silikonová podložka, utěrka) tak, aby byl pečící papír nahoře a jemně papír sundáme. Ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.
Nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech
upečené převrátíme těstem dolů, papírem nahoru. Pečící papír opatrně sundáme a zarolujeme.
Roládu pocukrujeme a můžeme podávat klidně i teplé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzak
(upraveno)
13. 9. 2014, 10:01
Lepší je překlopit na vlhkou utěrku.Pak se krásně sroluje
xlmakrela
(upraveno)
12. 9. 2014, 21:06
no tak do tohoto receptu se zítra pouštím
xlmakrela
(upraveno)
14. 9. 2014, 15:25
@xlmakrela
včera upečeno, dneska dojedeno, našim moc chutnala a ještě si ji vylepšili zakys smetanou myslím, že ji budu péci hodně často, moc děkuji za recept
Vanusak
(upraveno)
8. 9. 2014, 23:05
Fajn recept, jen se bojím, že budu rovnou muset dělat dvě...
dalmatinac
(upraveno)
8. 9. 2014, 12:22
Akú máte prosím veľkosť toho plechu, lebo vždy mám nejaký problém, aj tie obdlžnikové plechy sú rôzne. Ja mám rôzne veľkosti a neviem, ktorý použiť. Chcem ho vyskúšať, lebo vyzerá jednoducho a super.
dalmatinac
(upraveno)
9. 9. 2014, 12:43
@dalmatinac
Už som ju spravila, akurát po prevrátení sa mi to prilepilo na silikon a pri rolovaní mi časť zostala prilepená. Potom ten vrch nebol moc pekný, tak som roládu poliala čokoládou. Inak chuťovo je dobrá, aj rýchla na prípravu.
mnamnulka
(upraveno)
11. 9. 2014, 20:36
@dalmatinac
Plocha kam se roláda převrací se musí posypat moučkovým cukrem, aby se nic nepřilepilo - to se týká silikonu, pečícího papíru nebo utěrky. Pak se to roluje dobře. Plech mám 38x34cm. Ale m yslím, že pár centimetrů nehraje roli.
danuschka
(upraveno)
6. 9. 2014, 23:23
Vypadá super, z těch bílků ušlehat sníh, nebo jen vmíchat neušlehané.
mnamnulka
(upraveno)
7. 9. 2014, 21:05
@danuschka
Sníh nešlehám
maruška
(upraveno)
4. 9. 2014, 16:12
ňam , to musím vyzkoušet
Anýska08
(upraveno)
4. 9. 2014, 16:05
...Vypadá moc hezky,hned bych si dala Vyzkouším asi v neděli ke
kopretin.a
(upraveno)
30. 8. 2014, 11:03
...asi bych tam napsala, že se musí vejce vyšlehat pořádně do pěny s cukrem a pak se vmíchá mouka...protože kdo to nezná, tak jen smíchá vejce s cukrem a moukou a vznikne mu kejda ale výsledek vypadá nádherně, upeču odpoledne, díky
koreni
(upraveno)
31. 8. 2014, 8:03
@kopretin.a
Zdravím všechny, já ještě šlehala a pak vmíchala bílky. Opravdová RYCHLOVKA a dobrota. Díky.
mnamnulka
(upraveno)
30. 8. 2014, 21:22
@kopretin.a
Děkuji za upozornění. Já to dělám automaticky, tak mě ani nenapadlo to takto rozepsat. Ale již je v receptu opraveno
Olča =)
(upraveno)
30. 8. 2014, 9:18
Určitě vyzkouším
Simonecka2007
(upraveno)
29. 8. 2014, 22:00
Gogiš
(upraveno)
29. 8. 2014, 20:05
Vypadá moc dobře