Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Gulášová polévka

0.0
Gulášová polévka

Potřebné ingredience

•200 g hovězího výřezu (libové maso vykrájené odkudkoli) •1 cibule, nakrájená nadrobno •2 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje •2 lžičky sladké papriky •1 litr hovězího vývaru •1 lžíce hladké mouky •sůl a čerstvě mletý pepř •po špetce kmínu, mletého chilli a majoránky •2 stroužky česneku, drceného •1–2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky

Postup přípravy

Příprava jídla


V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka. V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

Zdroj: Apetitonline

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie