Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 196 návštěvníků)

CHOCOLATE CRINKLES-popraskané,vrásčité sušenky

0.0
CHOCOLATE CRINKLES-popraskané,vrásčité sušenky

Potřebné ingredience

225g čokolády(nejlépe použít vysokoprocentní nad 70%kakaa-já použila půl mléčné+půl 74% z Lidlu),60g másla,2 vejce,10dkg cukru krystal,pár kapek vanilkové esence,225 g hladké mouky,špetka soli,1 lžička prášku do pečiva.Na obalení cukr krystal,cukr moučka...

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem.V míse našlehám vejce spolu s cukrem-přimíchám alespoň malinko vychlazenou čokoládu s máslem,přidám pár kapek vanilkové esence-našlehám a pomalu přišlehávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.Důkladně umíchám,těsto vyklepnu do folie,nebo sáčku a nechám přes noc,nebo minimálně 3 hodiny odpočinout v lednici.Z těsta tvořím kuličky velikosti vlašského ořechu(můžou být i malinko menší,důkladně obaluji nejdříve v cukru krystal,poté v cukru moučka(cukry si připravím do mističek).Kuličky dám na plech vyložený pečícím papírem,vložím do trouby předehřáté na 170 stupňů,peču přibližně 12 minut.Cukry utvoří popraskaný povrch a Vy můžete okouzlit děti a návštěvy:-)Přeji dobrou chuť....
P.S.V receptech mám i recept na světlou verzi,tak vyzkoušejte....

...tvořím kuličky,postupně obaluji v cukrech...

...upečeno....

....

...přeji dobrou chuť....

.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Štěpula 21. 2. 2015, 11:25
Dnes jsem pekla a jsou výtečné |:o).Děkuji za skvělý recept (zajic)
vlasson 3. 3. 2015, 11:50
@Štěpula Také moc děkuji (L) (L) (L)
PetraRol 16. 2. 2015, 19:28
a tyhle čokoládové také vypadají báječně. (Y)
vlasson 3. 3. 2015, 11:45
@PetraRol (L) (L) (L)Děkuji (L)
PetraRol 8. 3. 2015, 17:22
@vlasson Ty jsou tak vynikající. Dneska jsem se dostala k tomu je zkusit a jsou báječné. I vzhledově vypadají suprově. Těsto jsem měla nachystané od včerejška, pracovalo se s ním krásně. Tyhle recepty mám ráda, rychlé, celkem jednoduché na volbu surovin a výsledek báječný. Děkuji za recept. Chystám se i na ty světlé.
vlasson 8. 3. 2015, 23:26
@PetraRol Peťo (hello)děkuji,má radost...musím přiznat,že dětem chutnají především ty tmavé (L) (L) (L) (L)
PetraRol 9. 3. 2015, 20:57
@vlasson (L), to věřím. My taky rádi čokoládu, hlavně naše holčička, ta ji miluje.
Michala 27 15. 2. 2015, 15:35
Vypadají náádherně, určitě je vyzkouším. Jen se chci zeptat, zda jsou takto krásné a chutné i druhý den? Nesleze mi ten cukr a neztvrdnou?? :-)
vlasson 3. 3. 2015, 11:46
@Michala 27 Omlouvám se,dřív jsem se sem nedostala :-$Jsou výborné i druhý den,jen ale u nás nikdy dlouho nevydrží (L) (L)
sopo 21. 2. 2015, 10:08
@Michala 27 Dovolím si odpovědět, včera jsem je pekla, dnes vypadají stejně, chutnají taky výborně (Y)
Chemlona 14. 2. 2015, 18:10
Zkoušela jsem a jsou moc dobré, děkuji za recept (Y) (Y) (Y)
vlasson 14. 2. 2015, 21:33
@Chemlona Jarmilo,děkuji,jsem ráda (L) (L)
Vera N 14. 2. 2015, 14:56
(Y) (Y) (Y)
vlasson 14. 2. 2015, 21:33
@Vera N (L) (L) (L)
ajkammm 13. 2. 2015, 17:14
vypadají dobře (Y)
vlasson 13. 2. 2015, 19:29
@ajkammm Děkuji (L) (L) (L)
hanulina77 11. 2. 2015, 14:56
Děkuji za recept, dnes jsem vyzkoušela, jsou výborné (F) (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4685919
vlasson 12. 2. 2015, 9:51
@hanulina77 (hello)Juj,krásné,děkuji (L) (L) (L) (L)
otmhjp 10. 2. 2015, 22:26
vypadají úžasně (Y) (Y) (Y) dělala jsem ty kokosové a chystám se i na tyto ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) jen se zeptám :-$ proč obalujete i v cukr krystal a ne jen v moučce *-) *-) *-) *-) *-) má to nějaký zvláštní efekt,než jen víc cukru (candle)díky (hello) (hello) (hello)
vlasson 10. 2. 2015, 23:19
@otmhjp Pavli,děkuji,já se zkrátka držím původního receptu,pročítala jsem jich několik na netu i ze zahraničních stránek,no a myslela jsem,že je to prostě pro ten popraskaný efekt? :^) (L) (L) A můžu poprosit o receptík na kokosové?Děkuji..
otmhjp 13. 2. 2015, 0:21
@vlasson omlouvám se,že jsem neposlala recept :-$,nějak jsem to (noc),dneska jsem pekla čokoládové,ale podle receptu na ty kokosové ,-),jen jsem dala místo kokosu a kůry,jednu čokoládu na větší hobliny a nasekala para ořechy-jiné jsem neměla (candle) a bez mučení přiznávám,že ty světlé jsou lepší (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jo ještě k tomu cukru :-$obaluji jen v moučce a vždy popraskají :-) :-) :-) (hello) (hello)
vlasson 13. 2. 2015, 19:31
@otmhjp Pavli,v pohodě (H)chci ty světlé zkusit,protože miluji kokos,takže myslím,že u mě také zvítězí (Y)Jsem zvědavá (L) (L) (L)
tafíci 11. 2. 2015, 0:23
@Paluna Kokosovo-citrónové crincles se mi povedly a vypadaly jako na odkazu. Čokoládové zůstaly po upečení skoro stejně velké a moc mi nepopraskaly. Nevím, co jsem udělala špatně. Dala jsem lžičku prášku do pečiva. U nás více mizela světlá verze.
vlasson 10. 2. 2015, 23:46
@Paluna Pavli (hello)děkuji moc,já už je také vyčmuchala ,-)tak vyzkouším.....Děkuji (L) (L) (L) (L)
Paluna 10. 2. 2015, 21:29
(Y) (Y) (Y)
vlasson 10. 2. 2015, 23:17
@Paluna (L) (L) (L)
vlasson 10. 2. 2015, 23:17
@Paluna (L) (L) (L)
Aluch 10. 2. 2015, 20:43
mňam (zajic) vypadají úžasně (clamp)
vlasson 10. 2. 2015, 21:01
@Aluch Děkuji (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie