(recept
si oblíbilo 94 návštěvníků)
fitness bábovka s ovesnými vločkami
Potřebné ingredience
3 hrnečky ovesných vloček 3 vejce 3 polévkové lžíce medu (můžete nahradit stévií jako já ) 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí najemno rozmixovat 2 oloupaná jablka, nemusíte shánět kupované pyré) 220 g bílého jogurtu 3 polévkové lžíce olivového oleje 1 lžička jedlé sody 1 lžička mleté skořice\
\
malé kousky sušeného ovoce či ořechů, které máte rádi (doporučujeme hrozinky, mandle, lískové ořechy, brusinky)
Postup přípravy
Dáme předehřát troubu na 150 °C.Rozmixujeme ovesné vločky na mouku. Práci si usnadníme, pokud koupíme drcené ovesné vločky.Namixované vločky smícháme v míse s ostatními ingrediencemi. Lepší je napřed smíchat suché přísady a potom přidat mokré.Bábovkovou formu vymažeme máslem. Můžeme použít jakoukoliv formu na pečení.Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 50 – 55 minut dozlatova. Před vyklopením z formy nechte 5 minut vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
3. 11. 2015, 13:58
Kamis1
(upraveno)
18. 5. 2015, 10:00
Dělali jsme ji na plech a přidali brusinky a je super skvělá
Táňa V
(upraveno)
9. 5. 2015, 21:30
Dobrý večer, dnes jsem dělala Vaši bábovku a je výborná. Jen jsem místo olivového oleje dala kokosový. Opravdu moc dobrá, děkuji
Raguella
(upraveno)
8. 5. 2015, 23:08
Dobrý večer,včera jsem rodince upekla podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit. ,je opravdu velice dobrá,všichni si moc pochutnali. Děkuji za bezva receptík a určitě budeme péci častěji.
venda kudelova
(upraveno)
3. 5. 2015, 13:39
Dnes jsem pekla chutově je mám ji trošku lepivou,tak nevím zda jsem něco nespletla ale při zkoušce špejle byla suchá moc děkuji za super recept
venda kudelova
(upraveno)
2. 5. 2015, 16:51
Evi namáčíte rozinky a brusinky
EVA.Z.
(upraveno)
2. 5. 2015, 17:56
@venda kudelova
nenamáčím pokud mám "čerstvé" pokud je mám doma déle a už jsou moc vysušené tak ano
sonja 5
(upraveno)
24. 4. 2015, 0:00
Evičko,i já jsem vyzkoušela a je opravdu výborná,mohla by jste mi,prosím, říct kolik jste dala té stévie,dostala jsem ji jako dárek tekutou,ale vůbec nevím,jak ji používat.A ještě jsem se chtěla zeptat, ta stévie má pro mě takovou divnou chuť,je to jen o zvyku? děkuji
EVA.Z.
(upraveno)
25. 4. 2015, 0:20
@sonja 5
já používá tu stévii sypkou já nevím jestli je ta tekutá stejná nebo sladší té sypké dávám ty tři lžíce. A mně ta stévie nevadí takhle v něčem upečeném ale např. v čaji kávě a podobně jí nesnesu taky mi to nechutná a nemyslím si že si na to zvyknu
simens
(upraveno)
19. 4. 2015, 21:36
Dnes jsem vyzkoušela.Je výborná. Jsem diabetička,tak jsem med nahradila stévií.Budu ji dělávat častěji.
EVA.Z.
(upraveno)
23. 4. 2015, 8:04
@simens
to jsem ráda já jí taky dělám často
zlmy
(upraveno)
9. 4. 2015, 13:13
to vyzkouším.
laskonka333
(upraveno)
9. 4. 2015, 12:18
marcelau
(upraveno)
8. 4. 2015, 5:27
mňáááááám
asadka
(upraveno)
7. 4. 2015, 23:26
To vypadá zajímavě
Brblalka
(upraveno)
7. 4. 2015, 18:11
Opravdu zajímavý recept.
Jitulicekk
(upraveno)
28. 4. 2015, 11:46
@Brblalka
Místo jogurtu, který jsem neměla v lednicce jsem dala kysanou smetanu. Tak uvidíme, jaka babovka bude, věřím, že výborná.
EVA.Z.
(upraveno)
29. 4. 2015, 11:30
@Jitulicekk
to určitě bude jen už se vytrácí s tou kysanou smetanou ten "fitness" efekt