Bábovka se svařeným vínem
Potřebné ingredience
na třené těsto potřebujeme : 300 g měkkého másla 170 g cukru krupice 200 g hladké mouky 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády 4 vejce 2 lžičky prášku do pečiva vanilka strouhanka na vysypání formy na svařené víno potřebujeme : 75 ml červeného vína 2 polévkové lžíce citronové šťávy 1 - 2 celé skořice 1/2 čajové lžičky hřebíčku 1 polévková lžíce cukru nastrouhaná kůra z půlky citronu
Postup přípravy
Za inspiraci děkuji "labuznik.com"
Bábovka je výborná, vláčná, vůbec ne suchá!
Svaříme víno a vychladlé přecedíme přes sítko.
Přípravu těsta začneme vyšleháním másla do pěny, postupně přidáme cukr a mícháme dokud nevznikne kompaktní hmota. Pak přidáváme vejce, každé zašleháváme přibližně půl minuty.
Mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva postupně po částech přidáváme do máslové hmoty, kterou šleháme na střední rychlosti. Přilijeme svařené víno a přidáme čokoládu. Hotové těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180OC přibližně 50 minut.
Hotovou bábovku necháme ve formě 10 minut vychladnout a poté ji vyklopíme.
Bábovka je výborná, vláčná, vůbec ne suchá!
Svaříme víno a vychladlé přecedíme přes sítko.
Přípravu těsta začneme vyšleháním másla do pěny, postupně přidáme cukr a mícháme dokud nevznikne kompaktní hmota. Pak přidáváme vejce, každé zašleháváme přibližně půl minuty.
Mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva postupně po částech přidáváme do máslové hmoty, kterou šleháme na střední rychlosti. Přilijeme svařené víno a přidáme čokoládu. Hotové těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180OC přibližně 50 minut.
Hotovou bábovku necháme ve formě 10 minut vychladnout a poté ji vyklopíme.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé