(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.
Postup přípravy
Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu, tak je navíc lehoučká a kyprá, při pečení velmi voní. Recept je snadný.
Postup:
Vyšleháme bílky se solí na tuhý sníh. Dál také vyšleháme cukr s vlahým máslem, vanilkovým cukrem a vmícháme kokos. Nakonec střídavě a opatrně přidáváme tuhý sníh se solí spolu s moukou zamíchanou s kypřícím práškem. Když máme hladké těsto, polovinu ho odděláme do jiné misky, kam přidáme kakao.
Na jednu polovinu máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy vlijeme světlé těsto a na druhou tmavé. Pečeme asi 30 minut při teplotě 180 st. C.-zda je dostatečně upečené, zkoušíme špejlí. Po vychládnutí vyklopíme bábovku na talíř.
Přeji dobrou chuť.
Postup:
Vyšleháme bílky se solí na tuhý sníh. Dál také vyšleháme cukr s vlahým máslem, vanilkovým cukrem a vmícháme kokos. Nakonec střídavě a opatrně přidáváme tuhý sníh se solí spolu s moukou zamíchanou s kypřícím práškem. Když máme hladké těsto, polovinu ho odděláme do jiné misky, kam přidáme kakao.
Na jednu polovinu máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy vlijeme světlé těsto a na druhou tmavé. Pečeme asi 30 minut při teplotě 180 st. C.-zda je dostatečně upečené, zkoušíme špejlí. Po vychládnutí vyklopíme bábovku na talíř.
Přeji dobrou chuť.
Upečená a nakrájená bábovka.
Barvy obou těst se ve formě před pečením neroztékají.
Čerstvě upečená a vyklopená bábovka se světlou i kakaovou částí.
Moučník můžeme rozkrájet na dílky, které barevně prostřídáme.
Naporcovanou bábovku také můžeme jemně pocukrovat.
Pěkný pohled na celou bábovku.
Kokos v těstě vyniká zejména ve tmavé části moučníku.
Ještě jeden bližší záběr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marsi-28
(upraveno)
29. 5. 2016, 12:45
Bábovka vypadá hezky,ale co s těma žloutkama?
yarkal
(upraveno)
29. 5. 2016, 22:02
@marsi-28
Dobrý den, využití samotných žloutků je celá řada: Do kynutého těsta a tvarohové náplně na buchtičky, do lineckého těsta na koláč, dále jsou to např. vafle, vaječný koňak, domácí nudle do polévky, potírání závinů před pečením …
laskonka333
(upraveno)
24. 5. 2016, 19:18
yarkal
(upraveno)
21. 6. 2016, 14:21
@laskonka333
Leňouš
(upraveno)
22. 5. 2016, 14:10
Dnes upeceno,výborna.dekuji za recept
yarkal
(upraveno)
29. 5. 2016, 11:13
@Leňouš