Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 472 návštěvníků)

Povidloň - konečně vychytaný, nevydrží ani uležet a je pryč:-)

0.0
Povidloň -  konečně vychytaný, nevydrží ani uležet a je pryč:-)

Potřebné ingredience

3 balíčky bebe sušenek (já dávám, jedny bílé a dvoje černé, ale záleží na každé z Vás) 2 tvarohy, 1 zakysaná smetana, l šlehačka na šlehání, trochu cukru, ztužovač šlehačky. Povidlí

Postup přípravy

Na plech dáme pečící papír, (můžeme papír trochu namočit, aby nám při nanášení krému sušenky necestovaly) na něj skládáme vedle sebe bebe sušenky, které pomažme hodně povidlím (lepší je namazat každou zvlášť a teprve potom dát na plech). Až máme naskládaný celý plech, tak nalijeme náplň a opět zakryjeme sušenkami, které jsme namazali povidlím. Vrch můžeme polít čoko polevou. Dáme uležet do ledničky – je to nejoblíbenější moučník v celé naši rodině, dělám rovnou 2 plechy
Příprava náplně: Ušleháme šlehačku se ztužovačem šlehačky. Vedle v misce ušleháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem a opatrně přišleháme šlehačku
Vrch můžeme polít čoko polevou, nebo pokapat rumem ( to je výborný), ale většinou dělám jen tak bez ničeho.
fotku jsem dala z těsta - mraky řezy - chtěla jsem to pro změnu zkusit takhle, ale z bebe sušenek je to asi lepší a rychlejší,
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takhle se povedl paní Janě K.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1632595...ale
a takhle Ivě.R
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1633921
takhle Andree Š.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1662671

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Spolek holek 16. 2. 2009, 13:30
Opravdu super receptík,já jsem vrch pokapala uvařenou kávou a rumem a bylo to fakt luxusní. ;-) ;-) ;-) ;-) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o)
Denisaaa 16. 2. 2009, 13:43
@Spolek holek Jsem mooc ráda, že Vám povidloň chutnal |:o) |:o) S kávou jsem to zkoušela taky, ale přišlo mě, že tam nebyla moc cítit :-o To ten rumík, byl delikatesnější (Y) :-D
enestejša 13. 2. 2009, 21:17
Vyzkoušela jsem a byl prostě delikatesní. Jen jsem první vrstvu pokapala rumem, dala půl náplně, pak jsem dala další vrstvu bebe sušenek natřených povidlama a nakonec další vrstvu náplně. Povrch jsem posypala kakaem. Držel dobře formu. Děkuji za takovou zvlášní kombinaci chuťí.
Denisaaa 14. 2. 2009, 16:27
@enestejša Marcelko, jsem moc ráda, že Vám chutnalo |:o) (L)
Lucie-Anna 13. 2. 2009, 12:15
Musím pochválit - výborné (clamp) (L) (clamp)! Jen jsem ty sušenky měla moc prosáklé, takže se to špatně krájelo - chyba byla buď v tom, že jsem do šlehačky nedala ztužovač (nesehnala jsem a nechtěla jsem už s děláním ňamky otálet), nebo že jsem dala moc tenkou vrstvu povidel. Nebo že by délka uležení v ledničce? - Dělala jsem v pátek večer a jedli jsme až druhý den dopoledne..... Ale chuťově super!!! (Y) (Y) (Y)
Denisaaa 13. 2. 2009, 13:23
@Lucie-Anna Lucko, mám velikou radost, že Vám chutnalo. Jestli nemáte ztužovač, tak ho občas nahrazuji pudinkem od Dr. Oetkera, který se nevaří. Sušenky dávám jak ve spodní vrstvě, tak ve vrchní stejným směrem a krájím větší kousky přesně podle těch sušenek. (H) Druhý den by to nemělo být ještě tak prosáklé - ještě se mě to nikdy nestalo, tak nevím, v čem bude problém (L)
Lucie-Anna 13. 2. 2009, 13:32
@Denisaaa Jé, díky za radu - já s dobrůtkami na výstavy nechodím - hlavně že je to k snědku - a povidloň je prostě chuťovečka, takže neva, že nebyl úplně tak, jak asi být měl... Jazýčkům i bříšku je to fuk... Brzy se chystám na dalšího!!! :-) :-) :-)
Veerrunka 6. 2. 2009, 20:22
Vynikající (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ty spodní Bebečka pomazaný povidlama jsem ještě zalila vanikovým pudinkem a naházela jsem tam jahody. Dělala jsem ho včera v noci a dnes odpolene byl pryč! Už ráno tam kousek chyběl - zřejmě manžel když šel do práceč *-)
Denisaaa 6. 2. 2009, 20:45
@Veerrunka Ahoj Verčo - děkuji za kladnou odezvu (Y) Jsem mooc ráda, že chutnalo (sampus) A děkuji za inspiraci s tím pudinkem ^o) A nebyly ty be bečka od toho pudinku moc nasáklí? *-) Dělala jsi z půl litru pudinku? Tak pa (L)
Veerrunka 7. 2. 2009, 15:46
@Denisaaa Nene, byli krásně měkké a vláčné fakt ňaminka. Dělala jsem z půl lirtu mlíka, stačilo to, dala jsem to tam jen tak, že máme pudink rádi. Ale bez základu (tedy vašeho receptu) by to nebylo ono. Jak o tom píšu, asi ho udělám zas :-)
pimpas 5. 2. 2009, 11:11
Tak to musím taky zkusit vypadá to moc chutně (zajic)ukládám |:o) |:o)
Markousekkk 4. 2. 2009, 22:47
(Y) (Y)Deniso, to vypadá fakt dobře. Zkusím také!! (hello)Markéta
Denisaaa 5. 2. 2009, 8:07
@Markousekkk Opravdu zkus, já ho dělala včera a opět se mě do dneška nestihl rozležet :-@ Fakt žravý (Y)
petrušak 2. 2. 2009, 15:39
Dobry den Denisko včera jsem udělala vaš povidlon nechala do rana uležet a dneska se necpu ničim jinym než povidloněm je užasny nema prostě chybu je to vinikajici buchta opravdu. Ted jen čekam co řekne manžel nabalila jsem mu ho do prace na svačinku ke kavě ale věřim že sklidi uspěch diky moc Petra (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Denisaaa 2. 2. 2009, 17:36
@petrušak jééé Péťo to mám velikou radost, že povidloň chutnal (Y) Doufám, že si pošmákl i manža :-) (L)
nataska19 2. 2. 2009, 13:19
Deniso, děkuji za skvělý recept, dneska chutnaly i mé kolegyně v práci a recept jsem musela kopírovat. |:o) |:o) (clamp)
Denisaaa 2. 2. 2009, 13:32
@nataska19 Tak to je fajn, to jsem mooooc ráda, jen tak dál a kopírování zdar :-D (L)
misulem 2. 2. 2009, 11:02
Dobrý den Denisko, o povidloni jsem už psala, že byl suprackéj... Tak jsem si řekla, že mrknu na další Vaše receptíky a udělala jsem tu fazolovou polévku s celerem a mrkví a je výýýýýýýýýýýýborná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Jen jsem nedala masox, kvůli éčkám a zdraví ;-), ale mxslím, že to ničemu neva, protože už ji jím tři dny a furt mi chtná ;-). T´dka chci zkusit Vaši drožďovou pomazánku ;-). Děkuji za super receptíky |:o). Pěkný den (L) (L) (L)
Denisaaa 2. 2. 2009, 12:48
@misulem Dobrý den Míšo, mám opravdu velikou radost, že Vám moje jídla chutnají. :-) Většina si jich totiž vymýšlím sama a vaření mě moc baví a jsem ráda, že recepty poslouží i někomu jinému. |:o) Vaření a jedení je pro mě vším :-D Taky dávám masoxu mimimum - koupila jsem si masox ze zdravé výživy a ten je nic moc - je takový nasládlý a změní chuť jídla, takže ho ani jako alternativu nedoporučuji. Tak dobrou chuť u drožďovky - dejte vědět jak chutnala (L)
pajaakaja 2. 2. 2009, 8:50
Tak jsem se o víkendu také vrhla na povidloň, ikdyž jsem neměla přesně všechny ingredience. Na poslední chvíli jsem zjistila, že jsem šlehačku použila den před tím, takže jsem dala dva tvarohy a dvě zakysané smetany. Povidla mi vyšla na půl plechu a zbytek jsem namazala malinovorybízovou marmeládou. Jde to také, není to tolik sladké, ale ta marmeláda se hodně vsákne do sušenek, povidla více drží. Čokoládou jsem nepolévala. Je to moc dobrá ňaminka, ikdyž manželovi se to zdálo příliš sladké. Jo a dělala jsem ho ráno a asi v pět odpoledne už jsem ho krájela a byl suprově rozleželý. |:o) Děkujeme za bezva receptík (L)
Denisaaa 2. 2. 2009, 9:16
@pajaakaja Pavli, to jsem ráda, že se i u vás povidloň osvědčil :-) Jsem také ráda, že jsi odpověděla kuchařinkám na otázku, jaké je to s marmeládou :-p Tak zkus příště dát míň cukru do náplně, když tam jsou ta sladká povidla - já dávám cukru úplný miminum :-$ Ted mám taky hodně zakysané smetany, tak jí nahradím šlehačku, ale myslím, že to bude úplně stejně dobré (Y) (L)
Holy50 1. 2. 2009, 15:49
Tak jsem udělala k nedělnímu kafíčku a sklidila jsem velký úspěch. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) je to opravdu velká ňamina (L) (L)
Denisaaa 1. 2. 2009, 16:04
@Holy50 Děkuji za pochvalu, to je fajn, že Vám chutnalo |:o) (L)
Leoonka 1. 2. 2009, 11:12
Ani mě nanapadlo, že to bude tak dobré (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)už jsme ho snědli (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Denisaaa 1. 2. 2009, 12:26
@Leoonka To mám velikou radost, že byl povidloň i u Vás úspěšný |:o)
michell_S 31. 1. 2009, 14:46
(Y) (Y) (Y) (Y) Je to výborné |:o) |:o) |:o) |:o) Ta kombinace tvarohu a povidel (zajic) (zajic) (zajic) A mám taky jeden zlepšováček. Pokud děláte pro dospělé, pokapala jsem sušenky trochu rumem (místo vodou, aby nejezdili). Nebo udělat půl plechu dospělý a půl dětský. :-) :-) :-)
Denisaaa 31. 1. 2009, 14:52
@michell_S hmmm tak to je dobrý nápad s tím rumem (Y) já to taky zkoušela potřít kávou, ale ta tam moc cítit nebyla *-) Jsem moc ráda, že Vám chutnalo (L)
milifousek 31. 1. 2009, 13:55
ahoj kuchařinky (flower)já jsem nová, mohu se s vámi zapojit ? Nevěděla jsem jak se dostanu do diskuse a do receptů. Dnes se mi to povedlo (Y) (Y) Každý den koukám na vaše recepty a moc se mi líbí (Y) (Y)a pořád si je opisuji a zkouším stále nové. Jsem moc nadšená. (Y)
Denisaaa 31. 1. 2009, 14:54
@milifousek Milčo, jen se připoj, budem rádi :-) Jen tak pro představu, já sem chodím asi rok a už mám dva tlusté sešity receptů |:o) takže zkoušej nové věci a nějaký recept sem klidně přihoď (hello)
kikinda 31. 1. 2009, 11:59
Super recept (Y) všichni se oblizovali, už nám zbylo jen pár kousků ke kafíčku (C) Iveta
Denisaaa 31. 1. 2009, 12:22
@kikinda jůůů to mám velkou radost že moc nezbylo :-D Tak dobrou chuť (L)
mája1 31. 1. 2009, 7:53
(clamp) (clamp) (clamp) Deny i já se přidávám k ostatním maminkám ,povidloň je úúúúúúúúúžasný,díky za super recept (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L)
Denisaaa 31. 1. 2009, 9:08
@mája1 Majko jsem moc ráda že jste si pochutnali, to mě vždycky potěší, když je na nějakou pochoutku kladný ohlas |:o) (L)
LuccyC 30. 1. 2009, 21:59
Téda to je pochoutka. Dělala jsem ho včera večer, když manžel už spal, takže do druhého dne vydržel... :-) Ale je opravdu výbornej. (Y) (Y) (clamp) vzala jsem i do práce a také si moc pochutnávali, kdybych přinesla celý plech, tak by to prý nevadilo. Opravdu skvělé, díky za super recept. Luka
Denisaaa 31. 1. 2009, 9:04
@LuccyC Jééé Lucko to jsi mě moooc potěšila |:o) Mám velikou radost, že Vám chutnalo :-) ale mám obavu, že i ten celý plech do práce bude málo 8-| Tak pěkný víkend (L)
spelinka 28. 1. 2009, 21:47
Dnes jsem dělala, je vynikající, moc děkuji za receptík, jednoduché a výborné. (Y) (Y) (Y). Můj povidloň http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1662671
Denisaaa 29. 1. 2009, 8:50
@spelinka Dobré ráno, udělala jste mě radost, že Vám povidloň chutnal |:o) Máte to krásně nafocené, Vaši fotečku jsem taky přidala k receptu, ať mají kuchařky inspiraci, (clamp) Tak dobrou chuť (jidlo)
misulem 28. 1. 2009, 19:43
Dobrý večer Denisko, tak jsme musela Váš receptík taky zkusit ;-) a je opravdu moc dobrý, po třech hoďkach jsem nevydržela a nakrojila byl dobrý, ale až rááááááno ty brďanééééé |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)mňam mňam mňam. Navíc jsem na střídačku každou sůšu napatlala bílou a tmavou čoko polovou, takže vznikla celkem hezká šachovnice.. Moc děkujem za super receptík, hnedle ukládám (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Pěkný zbytek večera (L)
Denisaaa 28. 1. 2009, 19:57
@misulem Míšo, děkuji moc za pochvalu (clamp) Mám velikou radost, že Vám chutnalo :-) Zároveň děkuji za inspiraci s tou šachovnicí (L)
Zrušený účet 28. 1. 2009, 8:01
tak tenhle recept se fakticky povedl. (clamp) (clamp).......musím jenom napsat, jak jsem nechtěně recept obměnila. Přečetla jsem si ho u kámošky a říkala si, že si ho ani psát nebudu, bo je to na zapamatování jednoduché..... ale už na mě asi jde plíživá paní skleróza, bo jsem v obchodě koupila šlehačku, tvaroh a máslo. A z těchto ingrediencí jsem povidloň připravila. Až večer, kdy jsem sedla k počítači .... jsem zjistila.....že recept je jaksi jiný......možná to nebude sklerózou, ale tím počítačem..... (nejdeto) .....co vy na to ???? PS: ale i tak byl povidloň moc dobrý !!!!! (Y)
Denisaaa 28. 1. 2009, 8:57
@ Věrko, to jste mě docela rozesmála po ránu :-D To je jasný, že to bylo tím počítačem, mě tak kraksna taky občas blbne :-D Ale myslím, že to mohlo chutnat dobře - vždyť do Míša řezu se dává taky máslo a je to výborný a ta smetana to zjemnila. *-) Tak jsem zvědavá, až to budete dělat příště podle receptu, jestli si třeba neřeknete, že ta Vaše obměna byla lepší. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie