Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Mrkev nadivoko - pro všechny, kdo neradi dušenou

0.0
Mrkev nadivoko - pro všechny, kdo neradi dušenou

Potřebné ingredience

mrkev, cibule, máslo, olej, sůl, kmín, tymián

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme na jemno a opražíme na másle s trochou oleje, přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, přidáme sůl, kmín a tymián (ten ani pokaždé nedávám) a pražíme, dokud mrkev nezměkne (je to chvilička). Podáváme s vařenými brambory a vařeným masem nebo vejcem natvrdo.

Recept jsem našla v šíleně staré kuchařce po babičce a okamžitě se stal oblíbeným u celé rodiny a to kluci nechtějí dušenou ani vidět. Mrkev takto dělám i jako přílohu třeba k rybě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alla 24. 2. 2009, 0:36
Já dám na olej cibulku,pak nakrájený česnek,strouhanou mrkev,osolím,podliji,trochu a dusím tak 10minut.Jí i to i chlap.Ten si dává pak ještě čerstvý utřený česnek na talíř.Zkuste to,je to dobré
backa 9. 1. 2009, 19:52
To zní zajímavě a to já mám dušenou mrkev mooc ráda,ale asi jediná v rodině ;-)
lenka s krakenem 7. 1. 2009, 17:28
tak to musím vyzkoušet , u nás mrkev taky nepatří mezi žádaná jídla (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie