Rustikální brambory
Potřebné ingredience
brambory, mrkev, petržel, celer, červená řepa, cibule, česnek, sůl, kmín, olivový olej
Postup přípravy
Zeleninu pokrájíme nahrubo, česnek necháme celé stroužky, brambory ve šlupce nakrájíme na měsíčky. Vše smícháme, osolíme, přidáme kmín, zakapeme olejem, podlejeme trochou vody a…
"Pravé" halušky
Potřebné ingredience
750 g syrových brambor, 1 vejce, 300 g hladké mouky, sůl
Postup přípravy
Brambory najemno nastrouháme, vodu nesléváme. Dáme tolik mouky, aby vzniklo těsto jako na houskové knedlíky. Přidáme vejce, sůl, dobře zpracujeme a přes síto na halušky lijeme do…
"Falešné" halušky
Potřebné ingredience
hlávka zelí, kousek anglické nebo špeku, cibule, sůl, pepř, flíčky nebo široké nudle
Postup přípravy
Zelí nakrouháme, osolíme a necháme "vypotit". Až pustí vodu, vykroutíme a dusíme do změknutí na špeku nebo anglické (na kostičky nakrájené). Nepodléváme! Na troše sádla nebo oleji…
Mrkev nadivoko - pro všechny, kdo neradi dušenou
Potřebné ingredience
mrkev, cibule, máslo, olej, sůl, kmín, tymián
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na jemno a opražíme na másle s trochou oleje, přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, přidáme sůl, kmín a tymián (ten ani pokaždé nedávám) a pražíme, dokud mrkev…