Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 239 návštěvníků)

Cukeťák - bramborák na plech i pro nejzatvrzelejší odpůrce cukety

0.0
Cukeťák - bramborák na plech i pro nejzatvrzelejší odpůrce cukety

Potřebné ingredience

350 gr cihla Eidam 30%, velká cuketa cca 1 kg, 4-5 vajec, 1 kypřící prášek, 400 gr dietního salámu, 2 dcl polohrubé mouky (pokud bude těsto řidší, dejte mouky víc, těsto má mít konzistenci jako na bramboráky), sůl 1 čaj. lžička, majoránka, 6-8 stroužků česneku, 1 dcl oleje, 1 najemno nakrájená střední cibule.

Postup přípravy

Je to tip pro toho, komu už se zajídá tlusťoučká nádivka a hlavně pro chlapy, kteří si myslí, že je cuketa jedovatá. Upečte mu co nejtenčí cukeťák-bramborák, a bude se olizovat až za ušima. Recept na klasický cukeťák mám v alb....tohle je jen taková inovace♥
Všechny ingredience nastrouháme na jemném struhadle, napřed cuketu, kterou necháme stát alespoň 15 min., všechnu vodu slijeme, nejlepší je starší cuketa, která už nemá tolik vody, potom najemno sýr i salám, kupte třeba kuřecí dietní, nebo šunkový, můžete nakrájet párek, co kdo má doma. Nakonec dáme mouku s kypřícím práškem, promícháme, zbylým olejem, co vám zůstal v hrnečku na dně, vymažeme a vysypeme polohr. moukou dva plechy a těsto rozetřeme ve velmi tenké vrstvě. Pečeme na 160°C do zezlátnutí. K obědu si k cukeťáku uvařte dobrou polévku, k večeři, pokud zbyde, si ho dejte s velkou mísou zeleninového salátu.
Dobrou chuť.

po upečení nakrájejte a sundejte z plechu a než sníte jeden plech, máte upečený druhý...

jako příloha k masíčku....

příště přidejte nasekanou pažitku, petrželku...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PetraRol 8. 6. 2018, 20:19
(Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 8. 7. 2018, 11:42
@PetraRol Petro, děkuji (kocka)
Lucccio 8. 6. 2018, 9:39
Už abych zase měla zásobu cukety :-) Z cukety děláme doma vše, kde je možné nejen nahradit brambory, ale také na moučníky atd. Dobré recepty jsem našla také na https://www.pomodo.cz/stitky/cuketa ale tady to vypadá, že jich je nekonečno :-) L.
pavlíkmacík 8. 7. 2018, 11:41
@Lucccio Lucko, děkuji (kocka)
adamito 27. 9. 2017, 21:42
je úžasný,nám neskutočne chutil (Y)
pavlíkmacík 1. 10. 2017, 22:54
@adamito Alenko, děkuji (kocka) (F)
gabrielamars 21. 9. 2017, 12:38
Taky jsem zkusila. Mně chutnal, děti ohrnuly frňáky. Ovšem podotýkám, že jim nejedou moc ani bramboráky (nechápu - oni snad nejsou moje ... :^) ) Takže za mě prima recept
pavlíkmacík 27. 9. 2017, 21:01
@gabrielamars ,-)frňáky :-)...děkuji za moc pěkný komentík (kocka) (hello)
r1911 17. 9. 2017, 18:25
Dělala jsem už dvakrát a určitě zase někdy ráda zopakuji. (F)
pavlíkmacík 20. 9. 2017, 17:18
@r1911 Radko, děkuji (kocka) (F)
srneckova 15. 9. 2017, 12:52
(Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 20. 9. 2017, 17:17
@srneckova Gábi, děkuji (kocka) (F)
gabb 12. 9. 2017, 9:25
(Y) (Y) (Y)
kymama 11. 9. 2017, 22:33
Neskutečné dobré (Y) a to jsem byla přesvědčena, že manžel a synové to jist určitě nebudou a oni si dokonce přidali ,-)!! Děkuji za výborný recept (clamp)
pavlíkmacík 20. 9. 2017, 17:16
@kymama Ivanko, děkuji (kocka). Máte výborné recepty, ty křidélka určitě vyzkouším (zajic) (hello) (F)
novackova 10. 9. 2017, 20:19
(Y) (Y) (Y) (F)
pavlíkmacík 20. 9. 2017, 17:10
@novackova Dášo, děkuji (kocka) (F)
Danda Moštěničák 10. 9. 2017, 14:20
Tak dneska upečeno k obědu a všichni "mlaskali" jak jim chutnalo. Děkuji za receptík.
pavlíkmacík 20. 9. 2017, 17:09
@Danda Moštěničák Danuško, děkuji (kocka) (F)
katuv 14. 8. 2017, 11:10
Vyzkoušel jste někdo na pečícím papíře? Děkuji, Katka
pavlíkmacík 8. 9. 2017, 13:29
@katuv Katko, jistě, že můžete použít pečící papír. V receptu je olej. (hello) (F)
basetka 14. 8. 2017, 11:26
@katuv Já dělám podobný, bez kypřícího prášku a právě na pečícím papíře. Na papír nakapu olivový olej, rozprostřu těsto, to znovu lehounce zakápnu olivovým olejem (jiný tuk ani salám nedávám) a skutečně si všichni myslí, že to jen z brambor :-D Ale je pravda, že dávám hodně česneku a majoránky ,-)
pavlíkmacík 8. 9. 2017, 13:32
@basetka Jitko, tento Váš recept je také bezvadný (zajic) (hello)
Vroni4 3. 8. 2015, 18:01
(Y) :-) (jidlo) (clamp) (zajic) (hotdog) (pl)
pavlíkmacík 8. 9. 2017, 13:27
@Vroni4 Děkuji (kocka) (F)
ajkammm 25. 7. 2015, 17:14
vyzkouším (Y)
pavlíkmacík 28. 7. 2015, 14:43
@ajkammm děkuji (kocka) (F)
vevey 7. 11. 2013, 15:05
(hello) ahoj Pavli...sezóna cuket je tady... tak letos tvůj receptík zkoušíme už podruhé...
pavlíkmacík 15. 11. 2013, 10:03
@vevey Ahoj Ladi (hello) jsi zlatá (L)děkuji (kocka) (kocka) (kocka) (F)
zuzzanaa 27. 8. 2013, 19:53
cuketu miluju,určitě i na tento recept dojde řada...
pavlíkmacík 19. 10. 2013, 10:56
@zuzzanaa Díky (kocka) (F)
Kacer z Prahy 20. 8. 2013, 18:54
(Y) (L)
pavlíkmacík 19. 10. 2013, 10:55
@Kacer z Prahy Děkuju (kocka) (F) (L)
novackova 16. 5. 2013, 11:25
už aby byla cuketa na zahrádce (F)
pavlíkmacík 30. 6. 2013, 9:13
@novackova jj taky se těším... (hello) (F)
Renča73 11. 4. 2013, 10:40
:-) Tááák a už vím, co bude dnes k večeři. :-)
pavlíkmacík 16. 5. 2013, 9:03
@Renča73 Díky Renčo (kocka) (hello) (F)
majka56 5. 10. 2012, 19:00
(kocka)
pavlíkmacík 12. 10. 2012, 9:18
@majka56 Děkuju (kocka) (kocka) (kocka) (hello) (L)
spero 8. 9. 2012, 21:59
Pavlinko, tak jsem tady studovala všecky cukeťáky i debatu mouka či krupička. Nakonec jsem zvolila tento váš recept a naprostá spokojenost, opravdu vynikající dobrotka. Dííííky vám za recept. (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 12. 10. 2012, 9:17
@spero Ivanko, pochvala od takové kuchařky, jako jste Vy (*) mě velmi těší. Děkuju (kocka) (kocka) (kocka) a přeji krásný podzim (jablka) (child1) (hello) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie