(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
cuketové bramboráky-podle Jitky

Potřebné ingredience
500 g cukety, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, česnek dle chuti, majoránka, drcený kmín, sůl, pepř, olej.
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud máme starší a větší cuketu, vydlabeme z ní semínka, u mladých cuket to není potřeba. Mírně osolíme, zamícháme a necháme chvíli odpočinout. Po pár minutách vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření dle chuti a nakonec hladkou mouku, která nám těsto na cuketové bramboráky zahustí.Já dala nadrobno nakrájenou šunku
Na pánvi rozpálíme olej a vkládáme do něj kopečky těsta, které pomocí vařečky nebo obracečky splácneme na co nejtenčí placku. Smažíme z obou stran do hněda a odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Na pánvi rozpálíme olej a vkládáme do něj kopečky těsta, které pomocí vařečky nebo obracečky splácneme na co nejtenčí placku. Smažíme z obou stran do hněda a odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

backa
(upraveno)
12. 7. 2017, 17:44
Zrovna je smažím a už se těším ,cuketu máme rádi


nahlásit

Evula.U
(upraveno)
29. 8. 2016, 1:45
Cuketu mam rada



nahlásit