Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 112 návštěvníků)

Děsivé prsty...na slano...s postupem

0.0
Děsivé prsty...na slano...s postupem

Potřebné ingredience

Dloho jsem hledala recept , který bych mohla na tyto prsty použít. Mám je v originále pouze na sladko! Našla jsem ho zde na mmb od paní , co má ID 355 . Trochu jsem těsto přisolila a jinak jsem udělala přesně podle receptu. Mohu říci, že se s těstem skvěle pracuje a výsledek potom stojí za to !!! :o))

Postup přípravy

Protože si stále píšete o recept, přikládám jej k fotce.Snad se pani nebude zlobit .Radím víc osolit !!! POTŘEBNÉ PŘÍSADY # 400 g polohrubé mouky, 200 g tuku (Hera), 200 g strouhaného sýra # (eidam), # 250 # # # # ml # # # # # šlehačky, sůl, mandle # # # # # # # # # # POSTUP PŘÍPRAVY 1) do mouky nastrouháme sýr a tuk # 2) přilijeme šlehačku a zaděláme těsto #3) dáme do chladničky odpočinout alespoň na 2 hodiny (já dávám # odpočinout přes noc 4) vyválet na pomoučněném vále, vykrajovat (vyvalovat ) tvary (kdo chce, může potřít vajíčkem, ale není to nutné) 5) ve středně teplé troubě pečeme na střední poloze dorůžova

Z těsta jsem vyválela žížalky o něco slabší , protože při pečení trochu nabydou , ale ne o moc.

Mandle jsem si oloupala ( horká voda... a jde to samo !! ) a napůlila.

Stříkačkou, co byla přibalena v Nurofenu pro děti jsem nabrala kečup

... a na každou žížalku dala malou kapku kečupu .

Potom jsem na kapku kečupu namáčkla opatrně půlku mandle tak, aby se kečup trochu rozplácl a olemoval okraj mandličky.

koncem vidličky jsem na každou žížalu udělala rýhy jako bych naznačila opravdové klouby. Ty jsem promáčkla hodně , aby po upečení byly vidět.

... tady jsou po upečení 2 várky . Na jedné je vidět, že jsem udělala žížalky silnější, tak jsem druhou trochu ztenčila .

Nakonec jsem rozmíchala červenou barvu v trošce vody a druhý konec prstu malinko namočila ! Není to nutné, ale má to lepší efekt ! :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lemrousek 29. 4. 2020, 11:58
Prosím na kolik stupňů a jak dlouho to pečete? A klasicky nebo na horkovzduch?
malmar 1. 11. 2017, 10:31
Brrr, ale nádhera. Děkuji
markysis 31. 10. 2017, 14:13
Dnes dělám poprvé a je to bezva recept, jsou krásné, jednoduché a výborné (Y)
zlazena 31. 10. 2013, 11:57
Recept je super, tohle těsto nemá chybu (Y) (Y) (Y)
Sismi 25. 9. 2010, 10:55
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
wipes 25. 9. 2010, 10:26
Tak jsem je právě dodělala,těsto je úplně super,protože já jsem antitalent na těsta,a toto je úžasné (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) super náapad.Lída
Čmelák 30. 4. 2013, 16:56
@wipes děkuji
Zuzulehele 12. 9. 2010, 13:29
tak to vypadá luxusně-bude se hodit na halowen. (Y)
strejcinka 9. 9. 2010, 10:12
Péťo, musím vám dodatečně poděkovat za recept. Prsty už jsme dělali aspoň 4x, jsou fakt výborné! :-) Některým dětem a babičkám se sice zdály až moc morbidní, ale o to víc zbylo na ostatní ,-)
Čmelák 9. 9. 2010, 18:02
@strejcinka To jsem moc ráda, Pavlínko, že jste spokojená. Já s máms prstíkama také pořád úspěch !!! Pěkný den. (hello)
trala 12. 8. 2010, 22:34
(Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
Sharane 12. 8. 2010, 22:24
děkuji za recept, dneska jsme s (child6) dělali dvojitou dávku na zítřejší oslavu a povedly se a jsou výborné, krásně křehoučké. Sice jsem u toho "válení" a pečení pak stála pomalu 3 hodiny, ale věřím, že úspěch zítra bude (clamp)
Katynka* 1. 11. 2009, 8:49
(clamp) (clamp) (clamp) jako opravdové ;-) (Y)
Čmelák 1. 11. 2009, 8:50
@Katynka* Káťom moc děkuji za pochvalu . ;-)
li123456789 20. 9. 2009, 19:32
Drsny, ale super!!Udelam bratrum k narozkam.Mohu poprosit, o jakou se jedna cervenou barvu?Diky liso@centrum.cz
Čmelák 1. 11. 2009, 8:41
@li123456789 Libuško,omlouvám se,že píšu opožděně, ale přestěhovali jsme se a já dosud nemám internet, tak chodím čas od času ke kamarádce. Barvy používám potrav.gelové, ale jde to i s Bretonem. Pěkný den. Petra.
LuckaKoky 7. 5. 2009, 8:57
Dobrý den, chtěla bych poprosit o receptík nasladko, díky.
Čmelák 8. 5. 2009, 0:29
@LuckaKoky Lucko, je již napsaný v postupu, mrkněte a ať se povedou . (hello)
Eva147 2. 5. 2009, 21:50
děkuji za recept ! dělala jsem je na oslavu a všem se moc líbily !! a hlavně byly moc dobré !!
Čmelák 8. 5. 2009, 0:30
@Eva147 Evi, děkuji . Jsem ráda , že máte radost z úspěchu . :-)
pradlo 2. 5. 2009, 16:09
mila petro vcera na grilovani byl super uspech z prsty bylo jich skoro 90 a prominte zraly je primo pod rukama moc dekuji za mejlik hela (Y) :-D
Čmelák 8. 5. 2009, 0:30
@pradlo Helenko, to mne moc a moc těšíííí !!! ;-)
mišelína39 30. 4. 2009, 22:33
Dobrý večer, mohla bych Vás taky poprosit o recept na prstíky.Děkuji Míša (F) (F) (F)vaneckova39@centrum.cz
Čmelák 1. 5. 2009, 21:52
@mišelína39 Máte ho na e-mailu (hello)
Eva147 30. 4. 2009, 21:05
holky, mám jen smetanu, můžu jí použít nebo musí být šlehačka ? děkuji Eva
Čmelák 1. 5. 2009, 21:51
@Eva147 Evi, myslím, že jo , ale vyzkoušené o nemám. :-)
zverimex 29. 4. 2009, 21:01
Můžu se zeptak, kolik z jedné dávky bylo prstíků?, Díky Petra *-)
Čmelák 1. 5. 2009, 21:50
@zverimex Peťo, přesně vám to neřeknu ale 60 i 70 si myslím že jo. *-)
Eva147 29. 4. 2009, 20:57
Péťo, tak to je super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ;-) ;-) ;-) v pátek jdeme na oslavu, tak bych jim udělala pár prstíku, poprosím vás též o recept na adresu: saxik0007@seznam.cz děkuji Eva
Čmelák 1. 5. 2009, 21:49
@Eva147 už letí (witch) asi pozdě , ale omlouvám se
kykina 29. 4. 2009, 20:53
Zapoměla jsem napsat mail: mkyri@seznam.cz Marie

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie