Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

TIRAMISU - ZA PÁR KAČEK :-))))

0.0
TIRAMISU - ZA PÁR KAČEK :-))))

Potřebné ingredience

* cukrářské piškoty (2 bal.) * 1x šlehačka na šlehání 33% * 1x zakysanka * káva * cukr * troška Cinzana * kakao

Postup přípravy

Uvaříme si kávu (dělám z Nescafé, nebo jiné rozpustné a nevařím- pouze rozpustím ve studené vodě :-)) a osladíme podle chuti.
Mezitím než káva vychladne ušleháme si šlehačku a do ušlehané ještě lehce zašleháme zakysanku, osladíme a kápneme trošku Cinzana (nepřehnat).
Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek Cinzana a v této koupely máčíme cukrářské piškoty z obou stran.
Namočené piškoty pak dáváme do nějaké formy, nebo na mísu pěkně vedle sebe.
Na piškoty pak dáváme první vrstvu bílé šlehačkové hmoty.
Opět piškoty namočené v kávě a zase vrstva bílé hmoty.
Když máme dezert pěkně hotový, můžeme horní vrstvu ozdobně zvlnit tupým nožem a šoupneme to do lednice.
Po několika hodinách, nebo ještě lépe přez noc necháme Tiramisu "pracovat" a než budeme dávat dobrotu na stůl, posypeme přez tenoulinké sítko obyčejným neslazeným kakaem.
Můžete dozdobit lístkem máty :-)

Recept je opravdu jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to! V letních dnech prima osvěžující dobrota.

...dodávám obrázkový postup....

Připravíme potřebné ingredience.

do hlubokého talíře nalijeme vodu (asi 3/4 talíře) a ve vodě rozpustíme kávu (dávám 3 čaj. lžičky), osladíme podle chuti ....

...do rozpuštěné kávy kápneme Cinzano (max. 1 čaj. lžička, nepřehnat :-D)

V této "lázni" namáčíme piškoty z obou stran a rovnáme do nádoby...

...namáčíme a rovnáme :-).....

Mezitím jsme si ušlehaly šlehačku s cukrem, do ušlehané ještě "zašlehly" zakysanou smetanu, dochutily trošinkou Cinzana.

....Na piškoty pak dáváme první vrstvu bílé šlehačkové hmoty.

a opět namáčíme piškoty a rovnáme vedle sebe do druhé vrstvy.....

Na druhou vrstvu piškotů namažeme zbylý krém .....

Když máme dezert pěkně hotový, můžeme horní vrstvu ozdobně zvlnit tupým nožem a šoupneme to do lednice.

Po několika hodinách, nebo ještě lépe přez noc necháme Tiramisu "pracovat" a než budeme dávat dobrotu na stůl, posypeme přez tenoulinké sítko obyčejným neslazeným kakaem.

Nakrojená dobrota
( toto je dvojitá dávka - u nás hned zežraté :-D))) )

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

j337 17. 6. 2008, 22:26
Díky za super recept, je to opravdu mňamozní, fotku už mám v rodinných. (clamp) (clamp)
petulew 10. 7. 2007, 12:26
..pěkně prosím, nešlo by místo cinzana dát trochu rumu?
penguin 10. 7. 2007, 12:48
@petulew Petro proč ne, nebo nemusíte dávat vůbec (L)
Jitule64 19. 6. 2007, 11:48
Mńaaaaaaaaam, určo vyzkouším. Tiramisu miluju na všechny způsoby! :-P :-P :-P :-P :-P :-P (L) (L) (L) (L) (L)
penguin 20. 6. 2007, 18:49
@Jitule64 Jíťo vyzkoušej (L), budeš spokojená. U nás se už dělá ze 4 balíčků do velkého pekáče a hned je fuč ;-) Andy
penguin 16. 6. 2007, 14:46
ZKUSTE, JE TO FAKT MŇAMKA :-P :-P :-P (C) (L). DĚLÁME TEĎ POŘÁD A NEMŮŽEME SE NABAŽIT! ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie