Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 990 návštěvníků)

Výborné KOBLÍŽKY z trouby

0.0
Výborné KOBLÍŽKY  z trouby

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 40 g cukru krupice, 50 g másla, špětka soli, 1 vanilkový cukr a 1 kostka droždí (kvásek) na potření: kousek másla a lžička rumu

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme.
Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek.
Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.

Milé maminky, dovolila jsem si některé vaše fotečky koblížků zveřejnit, doufám, že to nevadí :-) Protože mě to strašně moc potěšilo, že tento recept jsem mohla poslat k Vám šikovným maminkám. Všem krásný den.
P.S. ráda zveřejním další krasavce :-))

rozválíme a vykrajujeme kolečka

na polovinu koleček klademe povidla nebo já měla jahodovou marmeládu

vykynuté a už dávám do trouby

dobrou chuť, než jsem vložila recept už mám tři v sobě :-))

vkládám ještě fotečky jak kolečka k sobě pořádně stisknout. Nebojte se toho, pořádně napřed prstama přitlačte okraje dokola a potom si koblížek ještě vemte do ruky a znovu ,,objeďte,, koblížek bude mít tvar jako lítající talíř, koblížky ještě na plechu nechte vykynout. V troubě se hezky spraví tvar :-)

stlačením okrajů vidíte jak se změní průměr až o 2 cm

ještě necháme kynout a pak dáme do trouby...
DOPLNĚNO: ještě doplním (možná je to moje domněnka) ale ikdyž těsto krásně vykyne, je třeba nechat kynout koblížky hlavně na plechu, než je strčíte do trouby, v troubě ještě poskočí a jsou krásně nydýchané. neboť pak totiž člověk těsto vezme začne s ním zase plácat a dělat jednotlivé koblížky a nykynuté těsto zase "spadne" proto by měli kynout hlavně už hotové před vložením do trouby.
Dělala jsem totiž Vánočku, těsto jsem si vypracovala ručně, nechala krásně vykynout, ale pak těsto vezmu uhňácala jsem ho zase a upletla Vánočku. Dala ihned do trouby a Vánočka nebyla dobrá, byla jakoby zdrclá a druhý den tvrdá, že nebyla dobrá ani na "buchtičky s krémem"
podruhé jsem ji dělala znova ze samého receptu a byla naprosto luxusní!!!! těsto mi tedy vymíchala a nykynula pekárna, ale po upletení jsem ji nechala další hodinu kynout, krásně poskočila a pak už ji jen šupla do trouby, a byla měkká i třetí den, fakt jsem čuměla :-) od té doby těsto nechávám kynout chvilku, udělám buchty, naplním koláče, či upletu Vánočku a pak teprve v tomto stavu nechávám kynout hoďku a zatím se mi to vždycky vyplatilo !! Snad to aspoň někomu pomůže, komu koblížky nenaskočily .-)
Kata

a vidíte přesně po pěti minutách jak hezky mění tvar :-)

a to je moje dnešní várka, žádný se nerozevřel na mušli, jen z dvou dírkou vytekla marmeládka :-)), přijedou naši, tak doufám, že příjdou k chuti :-)

Takhle se povedli paní Jiřince S.

Martinčiny koblížky i s důlkem na plechu :-)

Krásné od Vendulky S.

Krasavci od Laděnky K.

Další koblížky od Verunky Š.

Krásné koblížky a hezká slova od paní Pavlínky :-)

od Ivči V.

od Andrejky Š.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hnědovláska 28. 9. 2009, 11:26
No krááása |:o) |:o) |:o) Ale já a kynuté těsto nejde dohromady ;-)
chopper Jája 27. 9. 2009, 22:26
je to perfektní,že to není nacuclé olejem (Y) (Y) (Y) (Y)
Katulka3 28. 9. 2009, 7:45
@chopper Jája ano přesně tak, do druhého dne jsem je uzavřela do plastové krabičky, aby jsme měli na snídani a nejsou ani nějak vůbec suché :-)
chopper Jája 28. 9. 2009, 11:28
@Katulka3 jdu si to vytisknout a letím péct :-) :-) :-)
Martina 11 27. 9. 2009, 17:56
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)zítra hned zkusím (zajic) (zajic) (zajic)
Katulka3 27. 9. 2009, 18:32
@Martina 11 zkuste, tím potřeným máslem a rumem i krásně voní (zajic)
Boňule 27. 9. 2009, 16:44
nádhera !!! (clamp)
Katulka3 27. 9. 2009, 18:32
@Boňule Děkuji :-$
Hanka V. 27. 9. 2009, 14:36
Mňam mňam to vypadá dobře :) a úžasné je, že nejsou smažené (clamp) Už jsem si to vytiskla, zítra to vyzkouším :) Díky za receptík :)
Katulka3 27. 9. 2009, 17:36
@Hanka V. jsou fakt dobré a super protože nejsou mastné jako z pánve (Y)
Hanka V. 27. 9. 2009, 22:23
@Katulka3 Katko tak jsem neodolala a už dneska jsem je vyzkoušela (P) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2326714. Nějak se mi nechtěly pořádně spojit ty dvě kolečka, tak jsem to nakonec vyřešila pomocí takové té cvakací formičky na šátečky (Y) Výsledek úžasný, moc nám chutnalo dokonce i dcerka, která nejí sladké si dala (clamp) mňam (L)
Katulka3 28. 9. 2009, 7:42
@Hanka V. Kráááásné, mě se asi z těch 25 kusů v troubě 2 rozevřely, já je pořádně přitlačím koncem prstu a pak si ho ještě vezmu do ruky a objedu znovu dokola a stlačím mezi palce a ukazováčkem, nebát se toho. Přesto jste šikovná a poradila jste si (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Dočka 27. 9. 2009, 14:32
(Y) (Y) (Y)Katko máte je hezčí než já když jsem je dělala (L)
Katulka3 27. 9. 2009, 14:34
@Dočka Marti, díky dělala jsem je poprvé, jsou moc dobré a povedli se mi ;-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie