Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3408 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LuciPísek 26. 5. 2006, 21:12
Tak jsem to zkusila, ja skoro nepecu, me to nebavi, ale tohle mi prislo jednoduchy a taky ze bylo. A bylo to super, dneska jsme to skoro cele snedli a uz se chystam na dalsi... Meli jsme to teda bez cokolady a rumu, precejen, klukum je teprv 1 a pul roku - ale i tak to bylo MNAMOZNI (Y) (Y) (Y) Diky za recept, lucka
kristina1980 23. 5. 2006, 23:13
Dekuji moc, za receptik, delali jsme i bez cokoladove polevy a rumu, a ohromne jsme si pochutnali. Jelikoz maminka nema troubu, tak nemuze pect, doporucila jsem ji vas receptik, a je z nej naprosto unesena, jak jednoduse se zavdecit chutovym bunkam :-) dekuji a vic takovych :-) Kris (Y) :-)
marcelakr 23. 5. 2006, 23:04
Tak jsem to taky zkusila. SUPER. Opravdu velmi jednoduché a vypadá to velmi hezky. (Y) (Y) (Y)
Maa 22. 5. 2006, 22:25
Katko, fakt BOMBA (Y) (Y) (Y)
Kesrin 22. 5. 2006, 14:48
Výbornééééé..moc velká mňamka :-) poprvé to byl trochu "boj" ale to jsem neměla asi svůj den, teď podruhé úplná paráda (Y) (Y) (Y) Zkoušeli už skoro všichni známí, všude velký úúúúspěch (*) (*) (*)
KatMar 14. 5. 2006, 22:49
Super (Y) (Y) (Y) Dříve jsem to dělávala tak, že jsem sušenky slepovala krémem k sobě (střídavě světlou a tmavou) - po odležení se krájí šikmo a vznikne pruhovaný řez. Ale střecha je o moc lepší. Nakrájená vypadá i chutná skvěle.
Sarkas 14. 5. 2006, 22:07
Vynikající recept - já sama jsem snědla celou půlku :-$ hned zítra koupím ingredience na další a hlavně musím jít večer na aerobic, abych neměla černé svědomí :-)
barca 14. 5. 2006, 16:40
Opravdu je to super. I manzel, ktery tvaroh na buchte zrovna nema rad, olizal skoro cely alobal :-D Hned jsem s tim zabehla i k sousedce, tak i u sousedu vecer jeste skocili k robotu a zacli vyrabet
Magdik 14. 5. 2006, 12:48
Už mám taky odzkoušeno a je to úžasný :-). Obě dítka zdárně asistovala a ujídala tvarohu, tak jsem měla obavu, jak to dopadne, ale je to super (Y) (*) (*) díky (F)
danis 13. 5. 2006, 22:56
Recept jsem vyzkoušela a trochu pozměnila, sklidila jsem úspěch, ale příště na to půjdu jinak :-) Sušenky jsem nepoužila BEBE, ale jakousi obměnu bébéček z LIDLu a krém udělala pudingový(puding, máslo,cukr), je to přesně 24hodin a sušenky se naležely tak nějak mírně... už jsem cosi z BEBE jedla a nedá se to s tím srovnat, buď je chyba v sušenkách, příště raději z opravdových BEBE Opavia nebo možná ten tvaroh v krému. Takže příště pojedu přesně podle receptu a nebudu experimentovat hned na poprvé, i když je to fakt super :-)))
cabaci 13. 5. 2006, 16:36
Včera večer jsem vyzkoušela Váš recept! Nevím co napsat! Jasně a stručně -perfektní a chut úžasná! Samozdřejmě už více jak polovička chybí, jela jsem nakupovat do Polska a moji chlapi se do toho pustili!Kdyby jste měla víc takových receptů tak uvítám. Přeji pěkný den Renata akorát jsem teda přidala více tvarohu a másla ,zdálo se mě to málo. (Y) :-)
sobík 10. 5. 2006, 13:29
VČERA SME S MALÝM ROBILI STRIEŠKU.JE TO VYNIKAJÚCI KOLÁČIK LEN SA PO NOM ZAPRÁŠILO.URČITE SA UŽ BUDE OBJAVOVAT V MOJOM RECEPT.DAKUJEME NINA A DAVIDKO :-P :-P :-P :-P :-)
ppamelinka 7. 5. 2006, 21:16
Musím se všemi souhlasit (Y),je to moc moc dobré !Dělala jsem Vaší střechu z Bebe sušenek a mněla ohromný úspěch,takže receptík putoval k dalším mlsounům ;-)!Hlavní je ,že to zvládne i naprostý amatér jako jsem já :-$ !
Jane777 7. 5. 2006, 20:31
zdravím :-)tak dobrota je už v lednici ;-),zítra jedem na návštěvu myslím,že ke (C) bude super.Vše se dělalao dobře až na ten začátek..více trpělivosti ;-) potom šlo vše dobře měla jsem radost ;-). Akorát místo rumu jsem tam dala vaječnák.Zítra písnu jaký byl úspěch.mějte se Jana
Kelisek 6. 5. 2006, 10:59
Jsem opět ráda,že vám všem co zkoušíte střechu prvně chutná.Taky jsem měla problémy s natíráním první vrstvy na sušenky,ale čím častěji to dělám,tím lépe mi to jde.Chce si to najít nějaký zlepšovák.Děkuji vám všem za komentáře.
Jane777 8. 5. 2006, 8:58
@Kelisek :-) hned ráno jsem ochutnala (Y)je super,povedlala se ;-).Díky Věrko za bezva receptík (F),mějte se Jana
kosina 6. 5. 2006, 10:24
Tak jsem střechu udělala tchyni k svátku,protože vše,co je s tvarohem,tak miluje,sice to natírání krému na první vrstvu mě trochu deptalo,ale pak už to bylo v pohodě,a když jsem ochutnala,tak jsem byla docela překvapená,protože je to fakt dobrý,a jednoduchý,žádný těsto,sušenky krásně natáhly a byly měkoučký,to budu dělat častěji (Y)
berunka* 6. 5. 2006, 8:13
Věruš, je to opravdu moc dobrý :-) udělala jsem to bez rumu , ale je to výborné i tak. Olča (*)
modoro 3. 5. 2006, 9:33
Teda musím říct,že je to fakt výborný, žádný pečení prostě super hodně mi to připomíná MÍŠA ŘEZY,které miluju všem to opravdu doporučuji vyzkoušet. Jo a použila jsem také tvaroh z vaničky a bylo to v pohodě.javascript :-Sm(' 8-|'-) šílený
strip 2. 5. 2006, 21:47
Už jsem toto pekla s banánem,ale zítra se chystám tam dát mandarinky,tak uvidím ale věřím že to bude zas úúúúžasné a dlouho to nevydrží ;-)
vercabo 2. 5. 2006, 21:24
Tedy Věrko, odpoledne jsem tuto dobrůtku udělala a teď už jsem nevydržela a šla jsem zakrojit a teď už s manželem baštíme. Je to úžasné!! (Y)Díky za skvělý recept. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie