Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

Vynikající likér z ledových kaštanů

0.0
Vynikající likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

250ml šlehačky, jedno Salko, tři tyčinky Ledové kaštany , 4 kostičky hořké čokolády, půl litru rumu,mandová tresť

Postup přípravy

šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.Za stálého míchání povaříme.Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec rum(přidala jsem dvě až tři kapky mandlové tresti).Řádně promícháme,aby bylo hladké a lijeme do lahví.Z jedné dávky je litr likéru.Je to výborné kvalitní pití,které je zase jiné,než vaječné koňaky.Navíc bez pudinku,vajec a podobných kazících se přísad.Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Káča79 23. 11. 2010, 20:04
To vypadá úúúúúžasně,určitě vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vendy.eglesi 23. 11. 2010, 20:33
@Káča79 (Y) (Y) (Y) (D) (L)
lucipuci 23. 11. 2010, 18:19
nevíte náhodou,čím by se to dalo zředit bez alkoholu??jsem těhotná a moc bych si chtěla též pochutnat. (drink) (drink) (drink)
vendy.eglesi 23. 11. 2010, 18:45
@lucipuci Tak nemusela byste toho rumu dávat tolik,nebo bych přidala šlehačku,ale myslím že to není nějak silné,mají ho rádi i děti :-) :-)já tam toho rumu taky moc nedávám (snehulak)
Sismi 21. 11. 2010, 20:48
(clamp) (clamp) (clamp)vypadá výborně..ráda takovými výtvory obdarovávám k Vánocům babičky ,-)jen..když je ta šlehačka čerstvá,nezkazí se to? *-)
vendy.eglesi 22. 11. 2010, 14:55
@Sismi Myslím že ne,je to bez bez pudinku,vajec a podobných kazících se přísad :-) :-)a myslím že se po něm jako u nás jen zapráší ,-) ,-) ,-)
majas8 21. 11. 2010, 11:00
Tak to vypadá moc moc dobře!! Úplně se mi sbíhají sliny... :-) ,-) Já se chtěla zeptat jestli to necháte nějaký čas uležet nebo na tom nezáleží? (Y) (Y)
vendy.eglesi 21. 11. 2010, 20:34
@majas8 Nezáleží na tom,múžete pít hned (D) (Y) (Y) (Y)
kiakr 28. 2. 2010, 23:22
prosím ta šlehačka je na šlehání, ta modrá nebo tučná žlutá? A ještě to Salko s rumem už vůbec nevaříme? Moc děkuji, úplně se mi sbíhají sliny
vendy.eglesi 2. 3. 2010, 14:48
@kiakr Tu šlehačku červenou v krabičce.Necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec rum,takže už se nevaří ,-)
Ilonáček 23. 2. 2010, 22:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie