Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Psí sušenky

0.0
Psí sušenky

Potřebné ingredience

4x vejce 1/4 litru vody 1/2 hrnku oleje nebo rozehřátého tuku 1 hrnek tvrdého nastrouhaného sýra hladká mouka

Postup přípravy

Recept jsem nevymyslela, ale předávám dál, protože našim psům opravdu chutnají a je to lepší než kupované pamlsky…

V misce rozkvedláme 4 vejce a dolijeme 1/4 litru vody. Přilijeme půl hrnku tuku (já použila olej). V jiné misce smícháme nastrouhaný sýr s jedním až dvěma hrnky hladké mouky tak, aby vznikla drobenka. Do této směsi můžeme přidat i další přísady - třeba slaninu apod., ale hodně jemně nakrájenou, aby těsto drželo. Ale psům budou chutnat i bez masa. Drobenku nasypeme k vajíčkové směsi a promícháme v řidší těsto. Postupně přidáváme další mouku, aby vzniklo tužší vláčné těsto (jako na cukroví). Necháme přikryté asi 20 minut odležet.

Těsto rozválíme a vykrajujeme sušenky. Můžeme si pohrát s vykrajovátkama, ale já jen vzala nůž a rozdělila těsto na menší kousky (obdélníky, čtverec se nepovedl ani jeden :-) ). Psům je stejně jedno, jaký to má tvar a mně to dalo míň práce. Sušenky pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, dokud nezrůžoví (zkoušela jsem ještě propíchnout špejlí). Z jedné várky jsem měla 4 plechy, ale za týden byly sušenky pryč. Naši psi se po nich můžou utlouct. Jen příště zkusím těsto v domácí pekárně, abych se s tím nemusela patlat. Foto mám v albu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vendis 16. 11. 2013, 14:47
(Y)
7jak 16. 12. 2010, 14:50
Dobrý den Chci se zeptat. Jaký druh strouhaného sýru používatě a jestli se muže použit i celozrnná mouka. Děkuji za odpověd. Valentová

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie