(recept
si oblíbilo 1471 návštěvníků)
Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.
Postup přípravy
Kakaové těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
suroviny na těsto
suroviny na náplň
Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.
Vymícháme kakaové těsto.
Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.
Náplní pokryjeme celý povrch.
Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.
A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.
A už začíná mizet...
detail řezu na plechu
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Galiii
(upraveno)
9. 1. 2011, 11:03
velká dobrota, nedá se na tom nic zkazit
Vanusak
(upraveno)
9. 1. 2011, 13:49
@Galiii
Přesně tak, taky sama nemám ráda složitosti. Smíchat a péct, to je to pravé!
MARTIANNA
(upraveno)
8. 1. 2011, 18:55
Dobrý večer Ivanko musím chválit,dnes jsem poprvé vyzkoušela a dopadlo to skvěle,buchta je vynikajíci !!!!!!!!!!! ::: ))))))) SUPROVÁ .Skvělý receptik,jsem ráda,že jsem na něj narazila.DIKY ::: )))))))
Vanusak
(upraveno)
9. 1. 2011, 13:49
@MARTIANNA
Marti, není zač, tak ať chutná i nadále!
3antonio
(upraveno)
8. 1. 2011, 17:28
Děkuji za super receptík, pro mne jako antitalenta na pečení buchet , superrrrrr, byla to mňamka
Vanusak
(upraveno)
9. 1. 2011, 13:48
@3antonio
Tak paráda! Dějuju.
kristýnečka
(upraveno)
7. 1. 2011, 17:17
Už ho peču a vonní tot u neskutečně
Vanusak
(upraveno)
8. 1. 2011, 11:39
@kristýnečka
Tak ať si pochutnáte!
pipontek
(upraveno)
6. 1. 2011, 20:49
Zdravím Ivi a musím moučníček moc,moc pochválit....takže také přidávám do oblíbených...Renča
Vanusak
(upraveno)
7. 1. 2011, 10:24
@pipontek
Renčo, díky za pochvalu! Tak ať vám chutná dál a často!
Skupi
(upraveno)
6. 1. 2011, 19:30
Dobrý večer,zbyly mi doma dva tvarohy a Váš recept mi tady vyskočil jako první a musim říct,že to byla dobrá volba.ještě je vlažná a už užíráme,tak už je v oblíbených.díky Jana
Vanusak
(upraveno)
6. 1. 2011, 20:44
@Skupi
Jano, jsem ráda, že chutná! A druhý den bývá ještě lepší!
Skupi
(upraveno)
8. 1. 2011, 21:38
@Vanusak
To máte pravdu,jen se po ní zaprášilo,jen jsem do ní nedala van. pudink,zrovna jsem ho neměla.Dnes už jsem musela pést zase něco jinýho.
31423
(upraveno)
6. 1. 2011, 15:49
Mnam Zítra koupím tvaroh a udělám ji .Vypadá super a už ted se mi sbíhají sliny
Vanusak
(upraveno)
6. 1. 2011, 20:44
@31423
Lenko, zkuste, je to jednoduché a žravé, aspoň u nás určitě.
andre7
(upraveno)
30. 12. 2010, 13:17
Dobrý den Ivčo, buchtu jsem včera upekla a musím je CHVÁLIT, CHVÁLIT, CHVÁLIT . Opravdu je výborná, byla během chvilky pryč a já mám už objednávku u švagrové, že ji musím upéct znova . Takže Vám děkuji za super receptík, už ji mám v oblíbených . Přeji . Andrea
Vanusak
(upraveno)
30. 12. 2010, 18:33
@andre7
Jejda, to je radosti! Co udělá dobrá buchtička, že jo? Tak jsem ráda, že chutná, u nás je taky moc oblíbená. Mějte se a taky přeju
verulinkaa
(upraveno)
28. 12. 2010, 19:59
muzu se prosim zeptat,ten vanilkovy puding jen nasypat nebo uvarit a primichat s tvarohem?! dekuji...
Vanusak
(upraveno)
29. 12. 2010, 21:02
@verulinkaa
Verčo, jenom prášek. Připíšu.
Sisinka007
(upraveno)
28. 12. 2010, 13:52
Vypadá dobře vyskouším
Vanusak
(upraveno)
29. 12. 2010, 21:04
@Sisinka007
Jani, zkuste, doufám, že si pošmáknete.
kachnatko11
(upraveno)
19. 12. 2010, 13:50
Právě jsem ji upekla a nevydržela a kousek ještě teplé tu soukám u kávy,je vyborná rychlé,dobré....jen jsem pekla 50minut Recept dooručuji Kačka
Vanusak
(upraveno)
19. 12. 2010, 21:39
@kachnatko11
Holky, díky, doba pečení asi záleží na troubě... Mně stačí půl hodina a vypnu, nechám dojít. Ale hlavně, že chutnalo.
miriskaja
(upraveno)
20. 12. 2010, 15:57
@Vanusak
Ivy, můžu dotaz? Všechny ty suroviny (kakaová a tvarohová - samo že tyhle zvláš´t), dáváme najednou nebo něco přimícháváte? (mouka např.)
Vanusak
(upraveno)
20. 12. 2010, 21:03
@miriskaja
Mirko, mouka je obsažena normálně v tom kakaovém těstu, ta tvarohová část je spíš jako náplň, takže bez mouky. Vše se pak smíchá tak, jak je uvedeno v jednotlivých odstavcích. To znamená, že ve výsledku máte 2 mísy.
darinka30
(upraveno)
19. 12. 2010, 12:32
chalupnicka
(upraveno)
18. 12. 2010, 23:17
Vypadá naprosto úžasně