Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

KOKOSOVÉ VČELÍ ÚLKY

0.0
KOKOSOVÉ VČELÍ ÚLKY

Potřebné ingredience

1 1/2 hrnku strouhaného kokosu, 1 1/2 hrnku strouhaných piškotu, 3 lžíce másla,3lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 - 2 lžíce rumu, trochu moučkového cukru,dětské piškoty podle potřeby... Náplň : 1 ks šlehačka v prášku + 100 ml vaječný koňak + 100 ml mléko anebo stačí jen 1 zahuštěné slazené plnotučné mléko (Tatra)

Postup přípravy

Z kokosu, piškotů, změklého másla, moučkového a vanilinového cukru a rumu vypracujeme hladkou směs. Formičku na úlky vysypeme nastrouhanými piškoty anebo moučkovým cukrem a do toho vložíme těsto. Doprostřed uděláme důlek a vyklopíme. Smícháme ingredience na náplň, kterou naplníme úly a přiložíme piškot.

Formičku na úlky vysypeme nastrouhanými piškoty anebo moučkovým cukrem a vyplníme těstem, do kterého vytvoříme důlek...

... včelí úlky z formičky vyklápíme a necháme do druhého dne usušit...

... koňakovou náplň vyšleháme z vaječného koňaku s balíčkem šlehačky v prášku anebo stačí jen salko, protože je husté. Úlky naplníme náplní a postavíme na piškoty, které tvoří dno úlu.

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vepa 20. 12. 2014, 10:40
V tom receptu snad chybí nějaký spojovací materiál nebo není hrnek jako hrnek. Už mi na těsto padlo víc jak půlka másla a furt mám sypkou hmotu, která nedrží pohromadě :-(
monky3 20. 12. 2014, 14:16
@Vepa *-) no tak už jen podle toho,co čtu, to nemůže držet u sebe ani náhodou.......1 a půl hrnku je strašně moc na 3 lžíce másla 8-|.....přidala bych bílek, dělávám cukr, ořechy, bílek..... (Y)
jeremy 1. 12. 2011, 12:05
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
HLN 1. 12. 2011, 19:21
@jeremy (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie