Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 137 návštěvníků)

Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi

0.0
Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi

Potřebné ingredience

Dokonale nahradí pražené oříšky nebo čipsy, je zdravá a ve srovnání se zmíněnými pochutinami obsahuje minimum tuku. 100g cizrny obsahuje 1355kJ a 5,4g tuku (e-kalkulačka, na www.flora.cz). Potřebujeme: cizrnu, máslo, sůl, ubrousek

Postup přípravy

Cizrnu namočíme na hodinu do vody a v téže vodě vaříme cca 30 minut. Opražíme na pánvi na másle dozlatova, posolíme a dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andyy 5. 1. 2010, 21:47
Vypadá to lákavě :-)jak dlouho se to praží? *-)
kalimera 6. 1. 2010, 13:01
@andyy Jejda, tak to je záludná otázka ;-), časově jsem to neměřila, ale do zlatava, hlavně, aby se nezačala připalovat a stále míchat (Y).
Jáňa2 13. 8. 2009, 9:54
Vypadá to lákavě, zatím jsem zkoušela jen kaši (F) (F)
kalimera 13. 8. 2009, 11:11
@Jáňa2 Je moc dobrá, skoro jak pražené mandle ;-) (Y).
Majčik 13. 8. 2009, 8:32
dnes si také udělám. Já dělala zatim jen cizrnovou polévku - jako hrachovou a dala jsem ji do rizotka :-$ mám ji moc ráda (Y)
kalimera 13. 8. 2009, 9:26
@Majčik Doufám, že si pochutnáte :-). Cizrnovou polévku bych taky ráda vyzkoušela ^o). Jinak ji přidávám ještě do různých pilafů nebo z ní dělám pomazánku (Y).
Sussan28 11. 7. 2009, 22:22
vypadá to zajímavě, já ještě nikdy cizrnu nejedla, zatím jsem neměla odvahu z ní něco vyzkoušet, tak že bych zkusila toto? (Y) (Y) (Y)
kalimera 13. 7. 2009, 7:36
@Sussan28 Za nás (svatba) mohu doporučit. Jíme ji na různé způsoby, ať už ji přidávám do rýžových jídel, do salátů, nebo samotnou jako přílohu, také pomazánka z cizrny je skvělá (jidlo). Doufám, že vám bude také chutnat (hello).
luccka 3. 4. 2009, 12:55
(Y) Hmmm, vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Cizrnu jsem ještě nikdy nejedla, a myslím, že v téhle podobě jí smlsnu moc ráda. (clamp)
kalimera 3. 4. 2009, 13:53
@luccka Díky, doporučuji ji i v jiných podobách, je vynikající |:o) |:o) |:o).
Bylinka1 30. 3. 2009, 18:58
Ta cizrna je normálně v pytlíku jako třeba fazole nebo hrách?Zkusím to :-$.Oříšky mám ráda,ale kvůli kilečkům je moc nechroupu.
kalimera 30. 3. 2009, 19:51
@Bylinka1 Ano normálně v pytlíku, mají ji buď v oddělení hrachu a fazolí nebo v koutku se zdravou výživou (hello).
Bylinka1 31. 3. 2009, 20:06
@kalimera Tak jsem se ji snažila dneska koupit tady u nás na ,,dědině,, a smůla,takže zítra vyrážím do víru velkoměsta (L).
kalimera 31. 3. 2009, 20:10
@Bylinka1 Tak to mě mrzí, ale ve větších marketech typu Hypernova apod. ji mívají (Y), tak snad se tentokrát zadaří (hello).
Bylinka1 1. 4. 2009, 19:59
@kalimera Mám :-p!Jdu na to.
kalimera 2. 4. 2009, 8:19
@Bylinka1 Hurá (Y), tak jsem zvědavá, jak bude chutnat :-).
Bylinka1 5. 4. 2009, 21:46
@kalimera :-)ale jo,chutnala a dokonce i manžel si zobnul a říkal,že dobrý :-p.Jen jsem toho napoprvé udělala hrozně moc a to co jsme nesnědli hned,tak mi do druhého dne tak zvlhlo od soli a už to nebylo ončo.Takže příště po menších dávkách (Y).
kalimera 6. 4. 2009, 8:57
@Bylinka1 Díky (Y), to jsem ráda. A máte pravdu, musí se sníst hned, na druhý den už to není ono ;-).
Dafl 30. 3. 2009, 18:55
To mi ta cizrna čiastočne zmäkne?Mám doma ,ale ked ju varím na polievku aj 4 hod. stále je polotvrdá. :-@ :-@ :-@
kalimera 30. 3. 2009, 19:50
@Dafl Já ji namáčim tak hodinku před vařením a pak stačí půlhodinku vařit a je měkoučká (Y).
Ubo 30. 3. 2009, 18:51
Tak to je opravdu ňamka (Y) (Y) Právě jsem dodělala. Protože mám kvůli atopickému ekzému zakázané všechny oříšky, je to pro mě skvělá náhrada slaných buráků, které jsem dřív milovala :-) Je to zdravější a moc dobroučké! Děkuji za recept, který se u mě určitě zabydlí (L) (radost) (radost)
kalimera 30. 3. 2009, 19:49
@Ubo Potěšení na mé straně (radost), děkuji za komentář (hello).
Zdeňus 30. 3. 2009, 18:48
Hmmm, vypadá to dobře. Cizrnu mám už delší dobu doma, ale jelikož jsem nevěděla co s ní, tak si tam ve špajzu, jen tak leží...... O víkendu vyzkouším.
kalimera 30. 3. 2009, 19:49
@Zdeňus Je to velká dobrota. Jinak ji třeba dávám na půl s rýží jako přílohu, nebo z ní dělám skvělou pomazánku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22058&user=125582 (Y).
kosina 30. 3. 2009, 18:13
Zajímavý nápad (Y)cizrnu máme rádi,ale normál jako jídlo..určitě vyzkouším (F)
kalimera 30. 3. 2009, 19:47
@kosina Taky ji máme moc rádi na všechny způsoby (Y).
Ondrášek rarášek 30. 3. 2009, 15:26
ZNÁM A MOC DOBRÉ,,,,HLAVNĚ ZDRAVÉ,,, :-)
kalimera 30. 3. 2009, 16:23
@Ondrášek rarášek Tohle jsem jedla poprvé před mnoha léty v Aténách, kde to prodávali v papírových kornoutcích na náměstí. V té době jsem ještě s cizrnou neměla moc zkušeností a myslela jsem, že to je nějaký zvláštní druh oříšků ;-).
vosi 15. 3. 2009, 21:29
(Y) uričtě vyzkoušíme Hanka
kalimera 15. 3. 2009, 21:39
@vosi Díky, Hani (hello). Dejte vědět, jak chutanlo :-$ (F).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie