(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Tvarohová bábovka
Potřebné ingredience
160g másla
250g cukru
3–4 vejce
500g tvarohu
špetku soli
200g dětské krupičky
prášek do pečiva
kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
máslo a hrubou mouku na vymazání formy
moučkový cukr na ozdobu
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
4. 9. 2017, 19:22
smíšek
(upraveno)
29. 7. 2006, 15:45
Marcelko opravdu se bábovky bát nemusíte, když ji DOBŘE vynažete aby nebylo jediné místečko suché a pak VYSYPETE čímkoliv můžete moukou hrubou nebo krupičkou tak se vám URČITĚ POVEDE tak hodně úspěchů
bubík4
(upraveno)
1. 2. 2008, 10:41
@smíšek
smíšek
(upraveno)
29. 7. 2006, 15:44
Jé tak tuto bábovku jsem chutnala dělala ji podle vašeho receptu jedna mamča na našem minisrazíku a byla ÚŽASNÁ jen se zeptám, jaký tvaroh musí být mám doma v ledničce jen ten v kelímku od DANONE ten bude asi řídký žejo? Vyzkoušela bych ji
bubík4
(upraveno)
29. 7. 2006, 21:26
@smíšek
Tak s tím nemám zkušenost, kupuju z 99% ten obyč. zelený v té folii. Ale možná by to šlo i s tím Vaším......mrkněte, kolik tam je napsané, že má tuku... Je sice pracnější, než ta olejová, ta je šup šup.....ale je dobroučká, taková slavnostnější. Dělám vždy mramorovou.
Kikina1
(upraveno)
27. 7. 2006, 12:01
Jani, tak k bábovkám mám určitý respekt, ještě nikdy se mi žádná nepovedla tak, jak máte na svém foto. Líbí se mi Váš recept, překvapuje mě tam ta krupička, takže vyzkouším a dám pak vědět, jak se povedlo. Mějte se hezky! Marcela
bubík4
(upraveno)
27. 7. 2006, 17:04
@Kikina1
Tak bábovky peču asi od 10let fakt, ale olejovou....tuhle jsem zkusila asi před půl rokem, je moc dobrá. Nic na tom není.....máte ve sbírce daleko složitější recepty bábovky se opravdu bát nemusíte
Kikina1
(upraveno)
29. 7. 2006, 14:49
@bubík4
Jani, znáte u některých lidí ten jev, kdy člověk dokážu udělat něco daleko složitějšího a na poměrně jednoduchou věc si netroufne Já jsem prostě ten typ - nebojím se ničeho, dokážu se pustit do jakéhokoliv receptu, klidně budu péct celý nejsložitější moučníky a cukroví, ale prostě bábovka se mi ještě nikdy nepovedla! Jak už jsem napsala, buď byla uvnitř syrová nebo navrchu spálená, nebo prostě strašná vzhledem, vyboulená, tudíž nestála rovně, nebo zas nešla vyklopit, utrhla se .... No prostě, ještě jsem neudělala bábovku, že bych se s ní mohla pochlubit - vizuálně i chuťově Takže se jdu pustit do té vaší a uvidíme
bubík4
(upraveno)
29. 7. 2006, 22:06
@Kikina1
Jasně, každý má nějaký blok......vy na bábovku na první zkoušku jste měla zkusit tu olejovou......ta je fakt jednoduchoučká!!!!!
Kikina1
(upraveno)
30. 7. 2006, 12:00
@bubík4
Ale já ty moje první zkoušky už mám za sebou Těch pokusů už bylo požehnaně, ale ono se to jednou musí přeci zlomit a povést
bubík4
(upraveno)
18. 1. 2008, 17:30
@Kikina1