Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Dvoubarevný čokoládový cheescake

0.0
Dvoubarevný čokoládový cheescake

Potřebné ingredience

Korpus:Nepečený! 2 bal světlých BE-BE sušenek, půlka kostky másla(125g), asi 4 lžíce rumu 1. tmavá vrstva: 300g mléčné čokolády, 300g sýr Philadelphia(použila jsem 1 vaničkový tvaroh), 1 šlehačka na šlehání(250g) 2.světlá vrstva:300g bílé čokolády, 300g sýr Philadelphia, 1 šlehačka na šlehání Čokoládová poleva:100g čokoláda na vaření, asi 6 lžic smetany

Postup přípravy

Sušenkový korpus: sušenky rozdrtíme, nebo rozemeleme v robotu, přidáme změklé máslo a rum, vzniklou hmotu namačkáme do dortové formy.
Příprava náplně: Sýr, nebo tvaroh ušleháme s rozpuštěnou a zchládlou čokoládou, přidáme ušlehanou šlehačku.
Příprava polevy: V kastrůlku mírně zahříváme smetanu s čokoládou, mÍcháme do úplného rozpuštění.

Postup: Na sušenkový korpus naneseme nejprve náplň z mléčné čokolády a na to navrstvíme náplň z bílé čokolády. Nakonec naneseme částečně zchládlou čokoládovou polevu. Necháme přes noc ztuhnout.

Inspiraci jsem našla v 1/12 apetitu, ale recept jsem si upravila podle sebe, jak chutná mě. Sýr Philadelphia jsem nahradila vaničkovým tvarohem, je to levnější a stejně dobré. Náplně už nesladím, čokoláda v nich je sladká dost. Čokoládová poleva už není nutná, v originále není.
Náplně jsou moc dobré, určitě lze použít místo sušenkového korpusu i oblíbený piškot apod.

Ještě jedno foto.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sezana 31. 8. 2012, 19:51
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Misanera 27. 8. 2012, 22:19
Nic proti,vypadá to chutně,cheesecaky miluju,ale jako 600g čokolády na jeden dort je docela zabiják. ,-) Ale jinak pěkný (F)
Markisa.z (upraveno) 29. 8. 2012, 18:10
@Misanera Uznávám, že tento dortík je kalorická bomba. Na druhou stranu si ho člověk nedává každý den...Komu se to zdá s tou čokoládou už moc, lze udělat např. jen jednu vrstvu, buď z mléčné, nebo z bílé náplně, nebo ubrat množství čokolády v náplni na polovinu. Nic se nestane, ztuhne i tak.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie