(recept
si oblíbilo 88 návštěvníků)
Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Potřebné ingredience
Rychlá, jednoduchá, vláčná bublanina. Až budu znovu dělat, dodám více fotek i při přípravě. Při dalším pečení jsem použila třešně, jindy jahody, švestky, meruňky...
Postup přípravy
250 g cukru (dávám i míň, kolem 200 g)
300 g polohrubé mouky
4 vejce (oddělíme žloutky a bílky)
1/2 prášku do pečiva
8 lžic vody
8 lžic oleje
trochu kokosu na posypání či vysypání pekáče (nemusí však být)
Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem, může být samozřejmě i pečící papír.
Poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným), můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C necelou půlhodinku. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem
Tip: nám nejvíce chutnala bublanina z čerstvého ananasu, který zbyl po vánoční ovocné výzdobě. Z ananasu jsem okrájela tvrdou slupku a jednoduše rozkrájela na kostky, které jsem rozprostřela na bublaninu. Bylo toho akorát a bublanina byla krásně vláčná a provoněná.
Dobrou chuť!
300 g polohrubé mouky
4 vejce (oddělíme žloutky a bílky)
1/2 prášku do pečiva
8 lžic vody
8 lžic oleje
trochu kokosu na posypání či vysypání pekáče (nemusí však být)
Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem, může být samozřejmě i pečící papír.
Poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným), můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C necelou půlhodinku. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem
Tip: nám nejvíce chutnala bublanina z čerstvého ananasu, který zbyl po vánoční ovocné výzdobě. Z ananasu jsem okrájela tvrdou slupku a jednoduše rozkrájela na kostky, které jsem rozprostřela na bublaninu. Bylo toho akorát a bublanina byla krásně vláčná a provoněná.
Dobrou chuť!
Utřeme 4 žloutky, cukr, vodu, olej
vyšlehané dohladka
Vyšleháme sníh ze 4 bílků
Mouku smícháme s půlkou prdopeče
Postupně vmícháme mouku do rozšlehané směsi cukru a žloutků, nakonec opatrně smícháme s vyšlehaným sněhem z bílků.
konečné těsto
Na rozlité těsto klademe ovoce
Povrch můžeme posypat kokosem pro lepší chuť
Pečeme dozlatova
třešňová varianta
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 2. 2017, 18:34
Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2017, 14:06
@P.A.V.L.A
Nadys
(upraveno)
18. 1. 2017, 18:24
vyzkouším
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:40
@Nadys
Naďo, tak doufám, že bude chutnat.
lidare
(upraveno)
5. 7. 2016, 21:48
bublaninku můžu
Vanusak
(upraveno)
5. 7. 2016, 22:18
@lidare
Lído, vyzkoušejte, je dobrá.
Kemy
(upraveno)
5. 7. 2016, 20:08
Ivo, musím říct, že jsem si schovala skoro všechny Vaše recepty -všechny totiž vypadají úžasně A hned zítra začnu s touhle bublaninou Děkuji za inspiraci
Vanusak
(upraveno)
5. 7. 2016, 22:17
@Kemy
Kamilo, to mě moc těší, jsem ráda, když se recepty uchytí i dál. Ať chutná.
superka
(upraveno)
18. 6. 2015, 20:05
super super super rychlá a výborná
Vanusak
(upraveno)
18. 6. 2015, 22:05
@superka
Marti, moc díky za pochvalu a za vyzkoušení!
johnynka
(upraveno)
18. 6. 2015, 20:02
nejlepší, jakou jsem kdy jedla, během 14ti dnů jsem ji dělala 3x
Vanusak
(upraveno)
18. 6. 2015, 22:04
@johnynka
Ivet, to mě moc těší, taková chvála! Díky.
gabikaKa
(upraveno)
14. 6. 2015, 17:33
Ivi, dnes som robila. Dala som len 200 g cukru a pre nás úplne stačí, hoci je s višňami. Je výborná, ďakujem. Gabi
Vanusak
(upraveno)
17. 6. 2015, 20:17
@gabikaKa
Gábi, i já dávám téměř všude míň cukru. Jsem ráda, že vám chutnalo.
P.A.V.L.A
(upraveno)
14. 6. 2015, 12:50
Vanusak
(upraveno)
17. 6. 2015, 20:16
@P.A.V.L.A
anaba
(upraveno)
13. 6. 2015, 20:24
zítra vyzkouším,díky za recept
Vanusak
(upraveno)
13. 6. 2015, 22:35
@anaba
Aničko, tak doufám, že i u vás bude chutnat.
crhakp
(upraveno)
12. 6. 2015, 11:07
dělala jsem včera s jahodama a super, zítra budu dělat znova
Vanusak
(upraveno)
13. 6. 2015, 22:34
@crhakp
Petro, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo.
Tomalinka
(upraveno)
19. 6. 2014, 9:07
Právě sem dopekla s jahodama a je výborná
Vanusak
(upraveno)
22. 6. 2014, 22:32
@Tomalinka
Moniko, tak to jsem ráda, že chutnala! Vidíte, připomněla jste mi, že jsme ji už dlouho neměli. Díky za vyzkoušení.
laskonka333
(upraveno)
13. 11. 2012, 20:25
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2012, 8:09
@laskonka333
Dobrou chuť, ke kafíčku vynikající.