Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Lilek plněný mletým masem

0.0
Lilek plněný mletým masem

Potřebné ingredience

1 lilek, 200 g mletého hovězího masa, fazole a kukuřice v chilly nálevu, 2 stroužky česneku, cibule, olej pepř, sůl, strouhaný eidam

Postup přípravy

Celý lilek omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme, aby zůstala stěna tak 0,5 cm. Vydlabaný vnitřek pokrájíme na malé kostičky. Na pánev nalijeme trošku oleje dáme cibulku a pokrájený česnek, necháme zesklovatět. Přidáme mleté hovězí maso, orestujeme. Pokud pustí hodně šťávy nebo vám to přijde olejnaté, slijte, záleží na tučnosti masa. Já měla fakt libové, takže to mastné nebylo. Až se orestuje maso, přidáme lilek pokrájený na kostičky, znovu chvíli zarestujeme, pak přidáme fazole a kukuřici (měla jsem plechovku fazole, kukuřice, pálivé od Bonduelle), chvíli podusíme. Vydllabaný lilek osolíme a naplníme masovou směsí, zasypeme strouhaným eidamem a dáme péct do trouby než sýr zhnědne, cca 15-20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Karamelka120 25. 2. 2013, 12:29
Mňam, plněnou zapačenou zeleninu úplně miluji. Sama mám nejraději plněnou dýni: http://www.foodstyle.cz/products/zapecena-dyne-akawi/
apasionata (upraveno) 25. 2. 2013, 12:35
(Y)výborná záležitost-dělávám roky ale trošku jinak. Místo kukuřice a fazolí(muž je nesnáší) dávám drcená rajčata.můžeme se užrat. ,-)
Vrana28 25. 2. 2013, 17:00
@apasionata S rajčaty dělávám také, ale trošku jinak... Lilek na plátky, nechat vypotit, potřít česnekem s bylinkami, na to plátek šunky, rajčata pokrájená na kostičky, rozmíchaná s žervé (nebo tvarohem), solí, bazalkou, troškou česneku. Navrší se to na šunku, zasype strouhaným sýrem a nechá se to zapéct v troubě. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie