(recept
si oblíbilo 277 návštěvníků)
ÚŽASNÁ ČÍNA!!!
Potřebné ingredience
500g kuřecích prsou,1 cibule,1 porek,3 papriky,3 stroužky česneku,1 vejce,velká hrst arašídů,sojová omáčka,1 vrchovatá lžíce solamylu,1 lžíce oleje,pepř,trochu vody na podlití.
Postup přípravy
Nakrájíme najemno cibuli a česnek,potom na nudličky papriku,potom porek a přidáme do mísy i hrst buráků(vyloupaných),nakrájíme na kostky maso,přidáme vejce,lžíci solamylu a lžíci oleje a lžíci sojové omáčky.Přikryjeme alobalem a necháme alespoň hodinu odležet.
Rozpálíme pánev s trochou oleje,přidáme směs a restujeme,přidáme sojovku(asi dvě lžíce),zamícháme a podlijeme trochou vody,krátce podusíme a vypneme.
Podáváme s rýží,nebo hranolkami.
Rozpálíme pánev s trochou oleje,přidáme směs a restujeme,přidáme sojovku(asi dvě lžíce),zamícháme a podlijeme trochou vody,krátce podusíme a vypneme.
Podáváme s rýží,nebo hranolkami.
připravíme si suroviny
Nakrájíme si česnek a cibuli najemno a dáme do mísy
potom papriku na nudličky
potom pórek a oříšky
Nakrájíme maso,přidáme vejce,solamyl,pepř,sojovou omáčku a olej
Necháme odpočinout alespoň hodinu v lednici
Restujeme hotovou směs až je hotová dáme trošku sojovku a podlijeme vodou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
taba
(upraveno)
20. 12. 2017, 12:26
Nedusí se vám to, když to opékáte najednou i s tou zeleninou? Maso by se mělo zprudka opražit a zeleninu udělat zvlášť, postupně podle tvrdosti...
plamenek
(upraveno)
20. 12. 2017, 9:43
Dělám hodně podobně,jen nepodlévám vodou(zelenina pustí šťávu). A nechávám v lednici proležet do druhého dne.
anaba
(upraveno)
20. 12. 2017, 8:27
vyzkouším,díky
novackova
(upraveno)
19. 12. 2017, 21:14
Hanička.V.
(upraveno)
11. 3. 2017, 9:54
Moc dekuji je super,nedelam poprve.
MajkaKi
(upraveno)
2. 3. 2017, 21:38
a161
(upraveno)
1. 3. 2017, 11:23
...nechci být šťoural, ale maso bych raději, když je to Čína, krájel na nudličky. Aby to pak nebyl čínský guláš...
lakiara
(upraveno)
1. 3. 2017, 12:00
@a161
Fakt vtipne a zaregistrovat se kvuli tomu,abyste mohl rejpat-skoda energie.Mel byste ji vybit jinde a smysluplneji.
a161
(upraveno)
1. 3. 2017, 20:31
@lakiara
..proč rejpat, jestli chybí energie vám, rád vám ji předám...
laskonka333
(upraveno)
27. 2. 2017, 16:19
srneckova
(upraveno)
27. 2. 2017, 9:14
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 2. 2014, 20:49
blanor
(upraveno)
1. 2. 2014, 20:15
Zítra k obědu
Hanulka2
(upraveno)
12. 11. 2011, 20:44
Můžu se zeptat, jak to, že máte čínu takhle tmavou? Já dnes vařila a byla hodně světlá, dala jsem tam nakonec i více sojovky, než píšete, ale stejně byla světlá. Musela jsem i dosolovat, jinak byla bez chuti. Přitom jsem to dělala přesně dle receptu.. tak nevím..
dexpre
(upraveno)
13. 11. 2011, 11:23
@Hanulka2
Hani, také se přidávám....dělala jsem přesně podle receptu a mám ji světlou a přitom jsem dala hodně sojovky Někde nastal error, tak snad dostaneme odpověď kde
Charlie138415
(upraveno)
26. 2. 2017, 13:37
@dexpre
Zdravím, myslím si, že záleží nejvíc na konkrétní sojovce. Používala jsem kdysi dávno tu klasickou malou, tuším značka Vitana, ta je opravdu světlejší. Doporučuji značku Kikkoman, které je nejblíž originální sojovce a nebo např v Globusu mají velké balení asi 0,7l sojovou omáčku a ta je tak tmavá, že stačí i méně. Tu používám já
SSabina
(upraveno)
26. 10. 2011, 19:00
Přítel mi ji právě uvařil a je naprosto SKVĚLÁ!!!!!!
Ivik79
(upraveno)
2. 3. 2011, 10:14
výborná
kvítečko
(upraveno)
4. 11. 2010, 20:01
vypadá moc kráně a lákavě ,také vyzkouším
Malstep
(upraveno)
4. 11. 2010, 19:23
Katko, strašně moc Vám děkuji za Váš recept na čínu . Je naprosto úžasná . Čínu strašně miluju, ale nikdy jsem ji neuměla udělat, neuměla jsem ji ochutit, vždycky jsem do ni nasypala skoro kilo koření na čínu a stejně to nemělo chuť... Ale Vaše je naprosto jedničková , dokonce druhý den byla ještě lepší . Dokonce naší moc chutnala, i když v upravené variantě . Ještě jednou děkuji, konečně umím čínu . Krásný den, Lenka
Nadik71
(upraveno)
23. 7. 2010, 18:39
právě připravuji k zítřejšímu obědu,krásně to voníííííí díky za receptík
Helena3
(upraveno)
20. 11. 2009, 16:45
Katko, čtu samou chválu na Vaší čínu, tak jsem právě dokrájela a smíchala suroviny a dala je do ledničky. Čína bude zítra na oběd
Helena3
(upraveno)
21. 11. 2009, 20:19
@Helena3
Čína byla super a moc všem chutnalo
pammy
(upraveno)
3. 10. 2009, 12:26
Varime dnes na obedik... zatial to vyzera velmi, velmi slubne..
pammy
(upraveno)
3. 10. 2009, 18:52
@pammy
Čína bola naozaj úžasnááá.. dakujeme za tip... jednoducho, ale efektne.. fakt super!!! Ja som doteraz mala s cinou vzdy ten problem, ze som ju presolila, tuto som nesolila vobec a bola fantastikus..
smeraci
(upraveno)
15. 5. 2009, 14:38
Tak můžu napsat: NAPROSTO BOŽÍ ČÍNA!!! Můj manžel, který jen tak něco nesní, mi řekl, že jí mám dělat častěji, že byl úžasná Takže moc díky za super rychlý a nenáročný recept