Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kuřecí čína

0.0
Kuřecí čína

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 3-4 kuřecí stehenní řízky, 1/2 paličky česneku, vegetu, worcestr, sojová omáčka, olivový olej(může být i slunečnicový), koření na čínu (Kotány , pozor na Vitanu!Je pikantní), žampióny, menší kapie, větší cibule, pórek, kukuřice, škrob(Solamyl)
Příloha: čínské nudle, máslo, vegeta, worcestr
nebo: rýže, cibule, sůl, sádlo

Postup přípravy

Kuřecí řízky nakrájím na kostičky (cca 1x1cm), propasíruji do nich česnek, ochutím vegetou, worcestrem, "sojovkou", kořením na čínu a jemně poliji olivovým olejem a dám uležet do druhého dne do lednice. Na pánev přiliju asi 1-2 polévkové lžíce slunečnicového nebo stolního oleje, přidám maso a žampióny (dle chuti) a smažím, hned jak se trochu propeče přidám zeleninu - na kolečka nakrájenou cibuli, na proužky papriku, přisypu kukuřici a trochu pórku (část pórku na kolečka si nechám na přízdobu). Až je maso hotové, přidáme Solamyl (asi 3-4 lžičky umíchané s vodou) a mícháme, je-li směs moc hustá, přidáváme po trochách vody a mícháme, nakonec dochutíme.
Čínské nudle uvaříme, scedíme a posmašíme na másle, přidáme vegeru a worcestr (pozor, ať nepřesolíte!) a můžete podávat.
Nebo jako přílohu můžete podávat dušenou rýži: Na sádle ve větším hrnci osmažíte na kostičky nakrájenou cibuli (do zlatova) přidáte rýži a jakmile je sklovatá-průhledná, zalijete asi tak 1cm nad ní vodou, přidáte lžičku až 2 soli a přikryté dáte do trouby. V troubě hlídejte, zda má dost vody a duste do měka, pak sundejte pokličku a nechte jemně připéct.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 (upraveno) 22. 5. 2017, 15:12
:-) :-) Veronika ďakujem za recept toto jedlo môžem papať ráno na obed aj na večeru je to neskutočná dobrota spravila som ktomu ryžové rezance úžasnééééééé. https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4842824

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie