Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Sojovo-kuřecí čína

0.0
Sojovo-kuřecí čína

Potřebné ingredience

500-600 g kuřecích prsou, cca 2 velké hrsti sojových nudliček, sojová omáčka, masox, med, grilovací koření, žampiony (čerstvé nebo sterilované), paprika, mrkev, pórek, cibule.

Postup přípravy

Nejprve si v 800 ml horké vody rozpustím 1 kostku klasického červeného masoxu, přidám 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžičky medu a 4 lžičky grilovacího koření. Vše zamícháme a do této směsi si naložíme asi na 45 minut sojové nudličky. Poté je vyndáme z nálevu (pozor ten nevylévat, používá se pod maso!), a ještě je pokrájíme na menší kousky.

Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, okořeníme trochou grilovacího koření a trochou sladké papriky, necháme chvilku odležet.

Mezitím si můžeme nakrájet 1 cibuli najemno, asi 2 papriky na silnější proužky, mrkev na silnější nudličky, žampiony na plátky.

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme kuřecí nudličky a zprudka osmahneme, přidáme sojové nudličky, podlijeme je slitým nálevem (ze sojových nudliček, já použila veškerý zbytek, aby nebyla čína suchá) a necháme asi 20 minut pod pokličkou podusit.

Nakonec si rozmícháme asi 3 lžičky škrobové moučky v malém množství studené vody, tím zahustíme omáčku, přidáme žampiony, papriku, mrkev a pórek a necháme asi 5 minut lehce provařit. Zelenina má zůstat křupavá. Směs poté dochutíme, např. česnekem, pepřem, už jsem moc nesolila.

Nám to takto moc chutná, podáváme s rýží. V této úpravě jsem se naučila jíst sojové maso. Téměř ho nepoznáte.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 11. 8. 2013, 8:07
(hello) (hello) (hello)
lidahan 13. 12. 2012, 11:35
Dnes jsem recept vyzkoušela, je dobrý. Děkuji.
LEILI 8. 1. 2012, 13:14
(F) (F) (F)díky za fajn recept, dnes jsem zkusila a je to opravdu jednoduché a dobré jídlo... (L)
Vanusak 5. 12. 2011, 21:09
Moniko, díky za inspiraci, vyzkouším! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie